FOTBAL  »  LIGA 2  »  PANDURII

Gorjenii rămîn pentru a doua oară în Liga I, deşi au retrogradat » Pandurii hopa-mitică

Articol de - Publicat vineri, 16 iulie 2010 00:00

Echipa condusă de Marin Condescu rămîne pentru a doua oară în ultimii patru ani în Liga I la masa verde, acum în locul lui Internaţional Curtea de Argeş,  care s-a retras.

De ieri e oficial! Tîrgu Jiu va avea echipă în Liga I şi în sezonul care va începe săptămîna viitoare, chiar dacă a retrogradat la finalul campionatului trecut. Informaţia a fost publicată în premieră în Gazeta Sporturilor în urmă cu două săptămîni. Cei de la Pandurii au profitat de retragerea din competiţie a echipei Internaţional Curtea de Argeş, echipă care se confruntă cu grave probleme financiare. Conform regulamentului, echipa aflată prima sub linie, Pandurii, urcă automat pe prima scenă în locul echipei retrase.

În locul Sportului în 2006
La finalul sezonului 2005-2006, Pandurii retrograda din Liga I, tot de pe primul loc sub linie. Sportul Studenţesc nu a luat însă licenţa şi, în urma unui scandal care a zguduit lumea fotbalului, echipa lui Marian Condescu a profitat şi a rămas în Liga I.

Costul operaţiunii: 3 milioane de euro
Surse din lumea fotbalului susţin că Pandurii ar urma să plătească pentru această tranzacţie 3 milioane de euro. În aceşti bani ar intra şi cei 1.450.000 de euro din drepturile TV, care vor rămîne la Internaţional. Benone Lazăr, patronul argeşenilor, a încasat deja din 750.000 de euro din aceste drepturi. Nici Marian Condescu şi nici Benone Lazăr nu au putut fi contactaţi.

Ionuţ Badea şi toţi jucătorii
Mai mult ca sigur Ionuţ Badea va fi instalat la cîrma Pandurilor. Mai mult, 5 jucători, Bogdan Apostu, Alexandru Vlad şi Vlad Chiricheş, Gabi Matei şi George Neagu, au fost deja transferaţi ieri la Pandurii în schimbul a 700.000 de euro. Jucătorii foşti la Internaţional şi cei de la Pandurii vor fi azi faţă în faţă într-un meci test care va decide lotul cu care gorjenii vor juca în Liga I.

Precedentul din 2005
Nu e prima dată cînd o echipă finanţată de Benone Lazăr renunţă la competiţia în care este angrenată. În 2005, Internaţional Piteşti le-a vîndut locul în Liga  II-a celor de la Asta Ploieşti, care au plătit 100.000 de euro. Cîţiva jucători ai piteştenilor au ajuns atunci şi la Pandurii. 

DNA l-a amînat pe Benone
În lumea fotbalului se vorbeşte că Benone Lazăr ar fi renunţat să mai ţină Internaţionalul în Liga I şi din cauză că i s-ar pregăti un dosar stufos la DNA. El ar fi în vizorul procurorilor pentru implicarea în mafia meciurilor trucate, gen "cazul Penescu", în sezonul 2008-2009, cînd Internaţinal a promovat în Liga I. Din cauza efectivului redus, DNA Piteşti a pus cazul pe lista de aşteptare

"Regulamentar, Pandurii sînt oficial în Liga întîi! Actele au fost semnate şi depuse la Ligă, totul e în regulă. Nu ştiu dacă la mijloc a fost şi vreo sumă de bani"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Nu este normală o asemenea rocadă înaintea campionatului. Nu mă surprinde, am spus că vor fi echipe cu grave probleme financiare, care vor renunţa!"
Marius Stan, preşedinte Oţelul

"Am înţeles că domnul Benone Lazăr se confruntă cu o gravă criză financiară şi nu a mai putut susţine echipa!"
Eugen Pîrvulescu, preşedinte Pandurii Tîrgu Jiu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
plesan
plesan  •  17 Iulie 2010, 16:22

Spuneti voi acum lucruri urate de Pandurii,dar iar vad ca nici una din granzi nu bate pe Pandurii acas..!

gabidegiulesti
gabidegiulesti  •  16 Iulie 2010, 13:22

Dar numele nu si-l schimba? Eu as propune COCOTA Tg. Jiu.

dorin1924
dorin1924  •  16 Iulie 2010, 10:44

Sunt subiectiv, dar as dorii sa mai traiesc si sa fac deplasari intr-o liga formata din :PETROLUL-Rapid-Steaua-Dinamo-Uta-U-Craiova-Arges-Sportul-Otelul-Poli-Farul-Bacau-CSM Resita-Olimpia Satu-Mare,FC Baia Mare-FC Bihor Oradea-Corvinul HD etc

Vezi toate comentariile (8)
Comentează