FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA B

Haos la debut » Prima etapă din divizia secundă a fost un fiasco: neprezentări, retrageri şi perspective sumbre

Imagine sugestivă pentru Liga a 2-a: fără adversari, fotbaliştii răman pe tunel
Imagine sugestivă pentru Liga a 2-a: fără adversari, fotbaliştii răman pe tunel

Articol de - Publicat duminica, 02 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 01 septembrie 2012 22:37

Începută cu două săptămîni întîrziere, Liga a doua e mai afectată de retrageri ca niciodată: trei echipe au capitulat chiar din prima etapă, după ce Astra II şi ALRO Slatina renunţaseră înainte să se tragă ţintarul.

O statistică sumbră spune că, în fiecare din ultimele patru sezoane ale Ligii B, cel puţin două echipe au abandonat înainte de ultima etapă. Ediţia curentă întrece însă orice coşmar: cinci cluburi au ieşit din competiţie, toate înaintea primei etape! Nu sînt cazuri singulare: multe alte grupări au probleme.

Divizia "Adio"
Astra II şi ALRO au spus primele "pas", numele echipei slătinene fiind preluat de concitadina FC Olt. Apoi, cu cîteva zile înainte de prima etapă, şi-au luat adio alte două echipe, Callatis şi FC Timişoara. Deşi ţintarul fusese tras! S-a pus problema schimbării programului. "Nu se mai poate face nimic! Continuăm aşa", menţiona, vineri, Cornel Şfaiţer, reprezentantul ligii secunde în CEx al FRF.

Cu gîndul la Baciu
Ieri, a venit şi a cincea şi, deocamdată, ultima retragere. FCM Bacău nu s-a prezentat la partida din deplasare, cu Buftea. "Nu vom juca nici în următorul meci. Vom continua doar la nivel de copii şi juniori", a declarat Daniel Scînteie, preşedintele FCM-ului. Speranţele moldovenilor s-au legat de banii pe care trebuie să îi primească de la Steaua pe Eugen Baciu. Adică 800.000 de euro, plus cheltuielile de judecată!

Altele la rînd
Celebra înfrîngere din Cupă (0-31) împotriva unei echipe de liga a treia a tras semnalul de alarmă la CS Buftea. Ilfovenii au mari şanse de a nu încheia campionatul. O situaţie roză nu se înregistrează nici la Chindia Tîrgovişte sau Voinţa Sibiu. Jucătorii sibieni s-au deplasat aseară la meciul cu Corona, deşi aflaseră iniţial că nu se vor prezenta, iar tîrgoviştenii au menţionat în dese rînduri că au probleme.

Liber la jocuri de culise
Dispariţia baremului şi a luptei pentru evitarea retrogradării poate da undă verde jocurilor de culise. Din cele două serii de 15 ar urma să retrogradeze cîte cinci echipe, dar numărul acestora poate scădea: "A rămas sistemul de anul trecut, dar numărul retrogradatelor poate fi schimbat în următoarea şedinţă a CEx", a declarat Cornel Şfaiţer, membru al Comitetului. Retragerile ar putea desfiinţa, practic, locurile care duc în liga a treia. Astfel, divizia secundă ar urma să devină un mediu propice meciurilor trucate.

Pauze lungi şi dese
Avînd în vedere că programul competiţional nu va fi modificat, echipele care ar urma să joace împotriva retraselor vor sta. În această primă etapă, afectate au fost Unirea Slobozia, FC Botoşani, CSM Rm. Vîlcea, CS Buftea şi ALRO Slatina. În plus, vor exista cazuri precum cel al Rapidului Suceava, care nu va juca nici un meci între 8 şi 29 septembrie, deoarece stă în etapele 3 şi 4!

"Situaţia financiară nu ne-a permis să ne prezentăm la primul meci. Şansele să mai continuăm sînt egale cu 0" (Daniel Scînteie, preşedinte FCM Bacău)

Retragerile din ultimele cinci sezoane
2012-13: Astra II, ALRO*, FCM Bacău, Callatis, FC Timişoara
2011-12: Arieşul Turda, FC Snagov, Victoria Brăneşti
2010-11: Silvania Şimleul Silvaniei, Minerul Lupeni
2009-10: Cetatea Suceava, CFR Timişoara, Jiul Petroşani, Drobeta
2008-09: Forex Braşov, Prefabricate, Progresul, Ştiinţa Bacău
*formaţia care evoluează sub numele de ALRO este FC Olt

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
zidane92
zidane92  •  02 Septembrie 2012, 17:34
Postat de blue_sky pe 02 Septembrie 2012, 14:17

Cui ii folosesc 2 serii de liga 2?E deajuns una singura cu 20 de echipe, asa raman echipele care se pot sustine financiar si cele care ar promova ar juca mai mult in prima liga.

asa va fi de la anul vor ramane echipele de pe locurile 3-10 din cele doua serii de anul acesta + cele 4 echipe care retrogadeaza din liga 1 intr-o singura serie de 20 anul asta nu puteau sa schimbe din 2 serii intr-una pentru ca teoretic dupa regulament o decizie de genul asta trebuie luata cu un an inainte de sezonul in care se produce schimbarea bine ca in fotbalul nostru schimbarea putea sa se faca si ieri in ziua primei etape la cata lipsa de respect fata de echipe si regulament este azi in fotbalul romanesc

ravanelly
ravanelly  •  02 Septembrie 2012, 14:41
Postat de blue_sky pe 02 Septembrie 2012, 14:17

Cui ii folosesc 2 serii de liga 2?E deajuns una singura cu 20 de echipe, asa raman echipele care se pot sustine financiar si cele care ar promova ar juca mai mult in prima liga.

ai perfecta dreptate dar sandu stie asta???

blue_sky
blue_sky  •  02 Septembrie 2012, 14:17

Cui ii folosesc 2 serii de liga 2?E deajuns una singura cu 20 de echipe, asa raman echipele care se pot sustine financiar si cele care ar promova ar juca mai mult in prima liga.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează