FOTBAL  »  LIGA 2  »  GLORIA BUZĂU

Primul primar condamnat pentru fotbal! » Acuzat că a acordat ilegal bani din bugetul local către Gloria Buzău

Boşcodeală este la al cincilea mandat de primar al muncipiului Buzău, fiind membru PSD din 2010 +1   FOTO
Boşcodeală este la al cincilea mandat de primar al muncipiului Buzău, fiind membru PSD din 2010

Articol de - Publicat miercuri, 11 februarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 11 februarie 2015 10:26

Edilul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a primit ieri 5 ani de închisoare după ce a fost acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către echipa de fotbal.

Conform wall-street.ro, în perioada 2002-2008, Boşcodeală a acordat unor asociatii sportive, persoane juridice nonprofit, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local şi le-a asigurat folosinţa gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău.

Purtătorul de cuvînt al Judecătoriei Braşov, Anda Sîmpetru, a făcut precizări în acest caz: "Boşcodeală a primit o pedeapsă de patru ani, respectiv trei ani, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu. Pedepsele au fost contopite, alegîndu-se pedeapsa cea mai mare, de patru ani, la care s-a adăugat un spor de un an, rezultînd, în final, o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani". Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată de către edil la Curtea de Apel Braşov.

"În cursul anului 2008, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Boşcodeală Constantin a dispus, în mod nelegal, plata sumei de 1.633.496,32 lei către Asociaţia Sportivă Fotbal Club Gloria Buzău cu titlu de finanţare nerambursabilă. De această sumă de bani a beneficiat, în mod indirect, SC Fotbal Club Gloria SA Buzău (agent economic privat la care primarul era acţionar)", se arată în comunicatul emis de DNA.

În plus, procurorii mai susţin că începînd din 2002, cînd Complexul Sportiv Gloria a intrat în proprietatea publică a municipiului Buzău, primarul a asigurat nelegal folosinţa gratuită a stadionului Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău. În acest mod, bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 587.942,55 lei, reprezentînd veniturile nerealizate din exploatarea bunului, mai notează ziariştii de la wall-street.ro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
geov
geov  •  11 Februarie 2015, 11:32

Mi se pare absolut normal -orasele Romaniei au nevoie de spitale bine dotate si utilate , de scoli , gradinite ,crese ,sosele de centura , unele canalizare -chiar ,strazi civilizate , parcuri si locuri de recreere si cind se vor rezolva toate nevoile comunitatii si nu vom mai sti ce sa facem cu banii atunci se pot face si echipe de fotbal , handbal si altele.Pina atunci sa caute sponsori , sa se autogestioneze , sa faca cheltuielile care si le permit.

mario_seppona
mario_seppona  •  11 Februarie 2015, 11:05

si cu dom' tulpan ce facem domnilor! la cate a facut asta.... daca intra dna-ul peste el ii fac un dosar cat casa poporului de mare! cat traieste asta la buzau n o sa mai fie fotbal!

euce
euce  •  11 Februarie 2015, 11:01
Postat de chronic pe 11 Februarie 2015, 09:08

hai si cu craiova....urmatorul buboi pe lista

da urmeaza:Craiova,Chiajna,Iasi,Brasov(Corona),Piatra-Neamt,Botosani,Ploiesti, cred ca mai sunt dar de astea mi-am amintit....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează