FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECES

Redy Jercan a fost înmormîntat azi » Citeşte povestea unuia din "locotenenţii" lui Dobrin

Echipa cu care FC Argeş a cîştigat campionatul în 1972
Echipa cu care FC Argeş a cîştigat campionatul în 1972

Articol de - Publicat marti, 02 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 02 octombrie 2012 15:17

Radu Jercan, fostul mare fotbalist al lui FC Argeş, a fost înmormîntat în această după-amiază. Acesta rămăsese în memoria iubitorilor fotbalului din anii '70 drept unul dintre cei mai rapizi jucători văzuţi vreodată pe stadioanele ţării

Sîmbătă seara, puţin după ora 19.00, Radu Jercan şi-a pierdut viaţa. Cumplita veste a primit-o Remus Vlad, naşul său de cununie şi botez al copiilor, de la soţia fostului fotbalist. Vlad şi Jercan au jucat cinci ani şi jumătate la F.C. Argeş, în anul 1972 cîştigînd primul titlu de campioni.

Remus Vlad era căpitanul echipei campioane, iar Redy Jercan unul din golgheteri. Din echipă mai făceau parte Vasile Stan, Spiridon Niculescu, Bebe Barbu, Constantin Olteanu, Remus Vlad, Constantin Cârstea, Petrică Ivan, Marian Popescu, Marcel Pigulea, Ion Roşu, Ion Ciolan, Constantin Frăţilă, Constantin Radu I. Şi peste toţi, marele, inegalabilul, Nicolae Dobrin! Antrenori Florin Halagian şi Tănase Dima.

230 de meciuri şi 32 de goluri pentru FC Argeş

Radu Jercan era născut la 24 octombrie 1945 la Popeşti Leordeni. Venise la FC Argeş în anul 1967, de la Victoria Bucureşti. Extremă stîngă, cu bună tehnică şi o viteză de sprinter, alerga suta de metri în 11,30 secunde!, Jercan a fost unul din fotbaliştii creaţi de geniul lui Dobrin. A jucat la F.C. Argeş 230 de meciuri, pentru care a înscris 32 de goluri.

Avea o selecţie la echipa naţională mare, şi două convocări la lotul olimpic. S-a retras din fotbal de la F.C. Argeş la 31 de ani. Profesor de Educaţie Fizică, Radu Jercan s-a apucat de antrenorat în 1977 şi a pregătit mai multe echipe: Muscelul Cîmpulung, S.N. Olteniţa, C.S. Târgovişte, Chimia Găieşti, Textila Roşiori şi I.U.P.S Chitila.

Remus Vlad povesteşte…

„Sîmbătă eram în tribună la meciul CFR Cluj – Gloria Bistriţa, şi am primit un telefon de la fina mea, soţia lui Redy Jercan: «Radu nu mai e… S-a prăpădit», mi-a spus aceasta, plîngînd în hohote. Am rămas fără grai. Ştiam că are probleme de sănătate, dar nu mă gândeam că sunt aşa grave. L-am văzut ultima oară în urmă cu câteva luni, atunci mi-am înmormântat soţia…

Am fost la  la Piteşti la înmormântarea lui Gicu Dobrin, lui Constantin Cârstea, lui Bebe Barbu, şi mai demult, la înmormîntarea lui Gogu Prepurgel. Acum, la înmormîntarea finului meu, nu pot ajunge, din motive obiective, pentru a-mi lua bun-rămas de la el. Dumnezeu să-l ierte!”, spunea ieri Remus Vlad, fostul jucător al Argeşului, coleg, bun prieten şi naşul lui Redy Jercan.

„Redy era un mare caracter”

Vasile Stan a jucat cu Radu Jercan ani buni la FC Argeş, au fost prieteni şi s-au bucurat împreună în anul 1972 la primul titlu de campioni. „Am rămas înmărmurit când am aflat că Redy Jercan a murit… Era născut, ca şi mine, în 1945. Redy era un mare caracter. În ultimii ani n-am mai ţinut legătura. Ştiu că era pensionat şi stătea în Bucureşti. Păcat de el… şi uite cum ne ducem unul câte unul, toţi componenţii primei echipe campioane de la FC Argeş”, a oftat Vasile Stan.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
catio
catio  •  03 Octombrie 2012, 08:25

Eu l-am vazut jucand. Dumnezeu sa-l odihneasca!

phenomeno1709
phenomeno1709  •  02 Octombrie 2012, 21:53

Dumnezeu sa.l odihneasca in pace!

david127
david127  •  02 Octombrie 2012, 17:11

x

Vezi toate comentariile (4)
Comentează