FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA

Riscă 14 ani de închisoare! La Tribunalul București, au avut loc ieri ultimele audieri în dosarul dezafilierii Craiovei: Sandu și Dragomir sunt expuși la pedepse uriașe

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2016 00:00

Cazul dezafilierii Universității, produsă în 2011, se apropie de primul verdict al instanței.

La Tribunalul București s-au desfășurat ieri ultimele audieri în dosarul în care Mircea Sandu și Dumitru Dragomir sunt acuzați de abuz în serviciu, folosire a influenței ori autorității persoanei în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial și sustragere de sub sechestru. FRF și LPF sunt și ele trimise în judecată în aceeași speță sub acuzații similare.

Instanța a rămas în pronunțare

Procurorii au solicitat condamnarea inculpaților, fără a indica un anumit cuantum al pedepsei. Avocatul oltenilor, Mircea Moise, a indicat însă că "pe legea nouă mai favorabilă, riscă un maxim de 10 ani și 6 luni, plus un spor".

Astfel, se poate ajunge și la 14 ani în situația în care judecătorii vor considera că trebuie aplicate condamnările cele mai mari permise de lege. Instanța a rămas deocamdată în pronunțare, urmând să comunice probabil azi data în care va fi anunțată hotărârea.

Tăvălugul s-a declanșat în urma unei ședințe a Comitetului Executiv FRF, din 20 iulie 2011, când s-a decis excluderea provizorie a Științei sub motivația unor încălcări grave de statut. Restul membrilor CEx sunt judecați într-un alt dosar, din care s-a disjuns cel cu binomul Sandu - Dragomir.

Ambii au fost prezenți ieri în sală, iar martori oculari la ședință susțin că, la un moment dat, fostului șef al LPF i s-a făcut rău și a stat minute în șir cu capul sprijinit de bancheta din față.

2013e anul în care Sandu și Dragomir au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în dosarul dezafilierii Craiovei

300.000.000 €plus dobânzile legale e prejudiciul estimat produs în urma dezafilierii, cuantum asupra căruia instanța va trebui să se pronunțe

"Vom fi achitați, n-am nici o emoție! Cum să fi valorat lotul Craiovei 300 de milioane de euro, când 300 de milioane nu valorează nici toată Liga 1!"
Dumitru Dragomir, la DigiSport

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (10)
merace
merace  •  11 Mai 2016, 21:40

e o greseala de grefiera ca LPF si FRF tolereaza fosti puscariasi in fotbal, dar pe cine deranjeaza afacerile mafiotilor inca necondamnati, ii declara "persona non grata"... :D hahaha

928854273813332
Ion Elisei  •  06 Mai 2016, 10:06

Au gresit , sa plateasca conform legilor in vigoare ,Mitica de la Liga un *** avid de imbogatire rapida , lacom ca un caine salbatic !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

198939213804366
Adrian Addryano  •  05 Mai 2016, 16:30

A fost greşeala acelei grefiere care a citat greşit federaţia!!!Tribunalul îşi cere scuze pentru greşeala făcută şi roagă federaţia să înceteze abuzurile!!!Nu au înţeles şi vor plăti cu ani grei de închisoare!!!!!!!!Este clar,abuz în serviciu!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează