FOTBAL  »  LIGA 2  »  FRF

Salvează Aradul de la faliment » Federaţia va oferi 250.000 de lei AJF Arad, instituție aflată în insolvenţă și în pericol de dispariție

Articol de , - Publicat marti, 29 martie 2016 00:00

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Arad este primul şi singurul for de acest gen din România care se află în insolvenţă şi exista riscul real de a intra în faliment.

Oficialii ardeleni au solicitat un ajutor din partea FRF, care vrea să sprijine una dintre cele mai importante asociaţii de fotbal din România.

În ultima şedinţă a Comitetului Executiv, chiar înaintea meciului România - Lituania 1-0, s-a luat în calcul alocarea a 250.000 de lei pentru a salva AJF Arad. Suma urmează a fi cedată fără dobândă şi cu posibilitatea de a fi rambursată în următorii 7 ani.

Preşedintele forului arădean, Adrian Lucaci, 49 de ani, fost fotbalist la UTA, Steaua, Sportul şi U Cluj, a explicat cum s-a ajuns în această situaţie: "Am făcut o solicitare către FRF pentru că noi, la AJF Arad, am moştenit o mare pagubă pe care trebuie s-o plătim. Zilele viitoare trebuie să se decidă, exact, cum ni se dau banii. Am făcut o expertiză contabilă. Există un plan de organizare, suntem la zi cu el, dar, în perspectiva a ceea ce se poate întâmpla în următorii doi ani, am solicitat ajutorul FRF. Trebuie să plătim la ANAF, practic, acolo se vor duce banii. În prealabil, am încercat şi alte soluţii, însă nu s-a putut altfel".

91.000 €reprezintau datoriile AJF Arad înainte de a intra în insolvență

"Am încercat să atragem sponsorizări, dar la ce imagine are fotbalul, nu ai ce să vinzi! Am lucrat şi fără apă, şi fără căldură, doar să rezistăm"
Adrian Lucaci, preşedinte AJF Arad

"Moştenire"

În iunie 2014, la doar câteva luni după ce-a devenit preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci a anunţat intrarea în insolvenţă a asociaţiei. "Era unica variantă de continuare a activităţii. Vom căuta soluţii pentru achitarea datoriilor către Finanţe şi reintrarea în normalitate", anunţa la acea vreme Lucaci. Aşa cum nota şi presa locală, noul preşedinte a moştenit datoriile din mandatul predecesorului Dorel Cura.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
merace
merace  •  29 Martie 2016, 21:13

a facut FRF si un audit ca sa vada cine anume, din AJF, e vinovat de faliment?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează