FOTBAL  »  LIGA 2  »  SĂGEATA - VOINŢA 0-0

Tudor a făcut iar show! » Arbitrul i-a refuzat Săgeţii un penalty clar

Dobrogenii (în alb) au atacat mai mult, însă s-au lovit de barajul sibian
Dobrogenii (în alb) au atacat mai mult, însă s-au lovit de barajul sibian

Articol de , - Publicat duminica, 03 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 03 iulie 2011 10:49

În minutul 81, "centralul" FIFA n-a văzut un fault clar comis în careu de portarul Voinţei asupra lui Jianu. Revanşa e miercuri, la Sibiu.

Vezi faza la care Alexandru Tudor nu a acordat penalty

Nebunia licenţelor a dat posibilitatea nesperată ca două echipe minuscule din al doilea eşalon să dispute o dublă de baraj pentru locul rămas vacant în Liga 1. Pălărie prea mare atît pentru Săgeata Năvodari, locul 3 în Seria 1, cît şi pentru Voinţa Sibiu, locul 4 în Seria a 2-a.

În minutul 81, "centralul" FIFA n-a văzut un fault clar comis în careu de portarul Voinţei asupra lui Jianu. Revanşa e miercuri, la Sibiu.

Vezi faza la care Alexandru Tudor nu a acordat penalty

Nebunia licenţelor a dat posibilitatea nesperată ca două echipe minuscule din al doilea eşalon să dispute o dublă de baraj pentru locul rămas vacant în Liga 1. Pălărie prea mare atît pentru Săgeata Năvodari, locul 3 în Seria 1, cît şi pentru Voinţa Sibiu, locul 4 în Seria a 2-a.

După cum s-au prezentat ieri, indiferent ce formaţie va promova pe 6 iulie, cînd este programată manşa secundă de la Sibiu, se anunţă deja o candidată la retrogradare în viitorul sezon.

Stadionul din Năvodari a fost plin ochi, 4.000 de fani în tribune, plus alţi vreo mie intraţi după lupte cu jandarmii pe dealul din spatele porţii dinspre podul de la intrarea în oraş.

Pasiunea suporterilor a reprezentat, de fapt, singura legătură cu fotbalul adevărat pentru care televiziunile plătesc sute de milioane de euro.

Oaspeţii au jucat cu libero

Pe teren, luptă surdă. Adunaţi de urgenţă din vacanţă, jucătorii au avut grijă în mod special să nu se descopere în apărare pentru a nu-şi compromite şansele în retur. Voinţa chiar a jucat ca pe vremuri, cu doi fundaşi centrali de marcaj şi cu libero!

Gazdele au ţinut ceva mai mult de minge, dar ardelenii au replicat printr-o organizare mai bună a jocului. Au rezultat doar trei situaţii importante. Trupei lui Pelici i-a aparţinut ocazia primei reprize, prin Tătaru, care a nimerit încheietura barelor cu un şut puternic de la circa 30 de metri.

Final stricat de Tudor!

Săgeata a ripostat în partea secundă: Lungu (56) a tras în portar de la 7-8 metri, iar Jianu (81), scăpat singur spre poartă, a fost faultat de goalkeeperul advers în careu. Penalty evident, refuzat însă de arbitrul Alexandru Tudor, care i-a acordat "galben" pentru simulare atacantului!

Voinţa ar fi putut da lovitura în minutul 90, dar lui Szabo i-a tremurat piciorul şi a tras "pe lîngă" din apropiere, din poziţie singur cu portarul. S-a terminat 0-0, verdictul se amînă pentru returul de miercuri, ora 18:00, de pe stadionul Municipal din Sibiu.

"Federaţia şi arbitrii ne-au sancţionat"

Oficialii de la Săgeata l-au acuzat de viciere de rezultate pe Alexandru Tudor, după ce au văzut reluarea fazei din minutul 81. Preşedintele Dumitru Rida a sărit la gîtul Federaţiei: "Timp de un sezon ne-am luptat cu morile de vînt. Ba avem, ba n-avem licenţă. Ba avem drept de promovare, ba n-avem. Iar acum, la baraj, nu ni se acordă un penalty clar. Este foarte greu să promovezi cînd te sancţionează Federaţia şi arbitrii. Nu cred că Tudor a avut vreo directivă, dar a greşit flagrant, a fost viciere clară de rezultat".

Antrenorul Aurel Şunda: "Tudor mi-a spus că mă pot uita liniştit în ochii lui, dar mă întreb dacă şi el se poate uita în ochii mei. Trebuia să dea 11 metri şi eliminare la portar!".

"Penalty mai clar ca ăsta nu există! Scăpasem singur spre poartă şi nu avea rost să simulez. Aşa a văzut însă arbitrul, iar promovarea se va decide la Sibiu" (Marius Jianu, atacant Săgeata Năvodari)

"Nu comentez arbitrajul. Am venit la Năvodari cu gîndul de a pleca neînvinşi, dar puteam să dăm şi lovitura pe final. Sperăm ca la Sibiu publicul să ne ajute să promovăm" (Alexandru Pelici, antrenor Voinţa Sibiu)

"Nu mi s-a părut penalty. Rezultat e echitabil, ne oferă prima şansă la promovare" (Eugen Beza, mijlocaş Voinţa Sibiu)

900.000 de euro e miza drepturilor TV ce se cuvin unei nou-promovate în Liga 1

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (17)
ipsilante
ipsilante  •  05 Iulie 2011, 15:16

Ajunge! Pina cind, acest Brad Pitt in mezerie, arogant si incompetent, mai mutileaza cu seninatate, rezultatele meciurilor, sub privirile indulgente sau, poate la ordinele, "capilor" LPF, FRF si CCA? Cum poti sa pretinzi un FOTBAL SANATOS, cu un arbitraj BOLNAV, in deriva? De ani, in spatele acestor arbitraje, vadit manipulate, LPF, FRF si CCA, stabilesc campioana, retrogradatele, noile promovate, etc... ASTA E FOTBAL? NU! E M@FIE PURA! Altfel, s-ar fi reactionat pina acum si s-ar fi adus din afara, ca in Bulgaria, un sef INDEPENDENT la CCA, care sa CURETE de USCATURI arbitrajul! Sau poate, alte masuri...Dar, NIMIC! BAIETII de la VIRF sint multumiti! E OK!

suk_89
suk_89  •  03 Iulie 2011, 16:29

@mr.farul Ce vina are Sibiul ca Tudor nu le-a dat alora penalty, nu fi ridicol prietene, Sibiul e pe cale sa-si piarda investitorul iar municipalitatea nu o sa-i sprijine din punctul asta de vedere, pentru ei reprezinta un bonus barajul asta, se intampla la fotbal astfel de greseli. Miercuri cu totii la meci sa incurajam Vointa !!!

bobbytza42
bobbytza42  •  03 Iulie 2011, 13:48

asa zisii suporteri care nu au habar de fotbal,nu stiu decat sa intre aici,sa comenteze aiurea si sa arunce cu "noroi" in putinii care se comporta corect. "le cere favoruri sexuale in schimbul deciziilor care le avantajeaza :)))"...DREAMER 123?tu stai in puii mei si viseaza mai departe.potaie... cat despre Nasu si Mitica...de ce tremura astia cand e vorba sa ii schimbe de la federatie?pt ca nu o sa mai aibe surse de venit?o sa ajunga la sapa de lemn?saracii..

Vezi toate comentariile (17)
Comentează