FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CRAIOVA

VIDEO Toate detaliile despre revenirea Științei » Noua societate, acționariat, Ligă, stadion, palmares, cine dă banii

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2015 20:10

Adrian Mititelu și reprezentanții Asociației Știința Sîntem Noi (ASSN), cei doi acționari ai noii societăți pe care se reorganizează FC Universitatea Craiova pentru a reveni în fotbal din sezonul viitor, au oferit detaliile proiectului și au răspuns celor mai arzătoare întrebări ale suporterilor alb-albaștri.

NOUA SOCIETATE ȘI SITUAȚIA PALMARESULUI

Mititelu: "Noua societate comercială U Craiova SA e continuatoarea de drept și de fapt a clubului Universitatea Craiova. Vom evolua în competiție sub denumirea Fotbal Club Universitatea Craiova.

Vechea FC U Craiova SA, societate aflată în faliment, avea prevăzută în actul constitutiv prevederea că, în caz de dizolvare, titularii mărcii FC U Craiova pot constitui o nouă structură sportivă în condițiile legii în vederea asigurării continuității sportive. Prin urmare, titularii mărcii înregistrate la OSIM, marca mamă, au venit cu aport la capital și au înființat U Craiova SA. (Mititelu arată actul cu sigla cu leul înregistrată la OSIM)

U Craiova SA e o societate nouă pe care eu am înființat-o în 2013 și care inițial avea alt rol, avînd în vedere problemele atunci cu insolvența. Am vrut să creez societate care să fie separată puțin de problemele insolvenței de la FC. Inclusiv prefectura Dolj mi-a dat acordul pentru acest nume, iar în cererea de acord i-am precizat special domnului prefect Deca faptul că această societate are ca scop la înființare reorganizarea clubului FC U Craiova. De asemenea, doamna primar Lia Olguța Vasilescu, la momentul în care am adus ca aport la capitalul social marca deținută pe numele fiului meu, care este minor, n-a avut nimic de obiectat cînd am cerut încuviințarea de tutelă, așa cum prevede codul civil. Asta pînă să sară gardul la FRF.

N-am făcut nimic pe ascuns. Clauza în actul constituiv e cu mult înainte de a avea astfel de probleme. Deci continuitatea juridică e beton armat, legitimă, fără discuție. Badea a contestat-o și instanța i-a respins cererea.

Știu că sînt mulți care o să sară să spună fel și fel de lucruri. Dar orașul Craiova, oamenii vor decide care e echipa adevărată, timpul o va demonstra. Personal, eu cred că această CS U nu va mai rămîne prea mult în fotbal.

Dar există şi posibilitatea să continue. În 3 ani sper să fim în Liga 1, o să jucăm cu ei în campionat și craiovenii o să aleagă între noi și ei. S-ar putea ca oamenii din Craiova să-i aleagă pe ei. Nu-i nici o problemă, ne supunem, mergem înainte. Eu cred însă că această echipă va fi preferata a 90 la sută din oraș. E momentul și pentru un referendum local. Să întrebăm oamenii ce echipă vor să sprijine".

STRUCTURA ACȚIONARIATULUI

Mititelu: "În noua U Craiova SA, 75 la sută din acționariat voi avea eu și copiii mei, iar 25 la sută vor fi preluate de Asociația Știința Sîntem Noi. În maximum 3 săptămîni, venim în fața dumneavoastră cu un angajament ferm cu privire la transferul celorlate procente din acționariat spre ASSN în mai multe trepte, pe măsură ce membrii ei cresc.

Îmi doresc ca în următorii doi-trei ani de zile, pe măsură ce parcurgem eșaloanele inferioare, ASSN să ajungă la 30-40, chiar 50.000 de membri fondatori și să devină acționari majoritari ai clubului. E o măsură pe care am luat-o în familie și e irevocabilă. Vreau ca acest club să fie sub controlul suporterilor Universității, e singura șansă să poată să se dezvolte în orașul Craiova și tot acest context. E un club de sorginte populară și doar așa se poate.

Chiar dacă vor fi divergențe și între suporteri, aceștia vor avea la îndemînă procesul electoral și, o dată la 3 ani, vor putea vota pentru a-și alege conducătorii. Cine e bun, va primi un nou mandat, cine nu...

Nu e demagogie, nu e vrăjeală, nu e păcăleală".

Ionuț Teodorescu, avocatul și reprezentantul ASSN: "Noi vom prelua 25 la sută din noua societate, urmînd ca restul să dețină dînsul. Ulterior, progresiv, la următorii 10.000 din cadrul asociației vom prelua încă 10 la sută, la 30.000, 49 la sută, iar la 50.000 de membri vom prelua pachetul majoritar. Vom asigura cel puțin în următorul an managementul  clubului, apoi vom vedea în funcție de ce se va întîmpla".

CINE DĂ BANII

Mititelu: "Toată finanțarea nu are legătură cu mine. Oricum sînt sărac, nu am bani, nici un leu. Îi vor ajuta însă cu ce pot legat de probleme juridice. Și le-am promis că pînă în primăvara lui 2016 le fac un teren-două de antrenament pe unul dintre terenurile mele din Calea Severinului. Acum nu am bani.

O să mă întrebați cum se va finanța clubul. Păi dacă un club are 50.000 de membri asociați, chiar și pe cotizații simbolice, va fi un club care va avea o audiență foarte mare și mulți sponsori vor dori să investească într-un asemenea club. Devine o forță și pentru presă, și pentru partidele politice, și pentru alte organizații. Automat crește targetul lui.

Îmi voi păstra un drept de veto pe o anumită perioadă de timp pentru ca echipa să nu poate fi cedată unor oameni precum Rotaru. Controlul va fi deținut însă de suporteri.

E ultima mea menire pentru acest club, ultimul meu rost, să asigur acest transfer, să fac această organizare ca peste 100 de ani să se zică că am făcut și eu un lucru bun, lăsînd la o parte restul problemelor".

Silviu Ionuț Popa, purtător de cuvînt ASSN: "Banii din cotizații pentru Asociație vor intra în conturile clubului, nu în cele ale lui Mititelu. În acest moment avem 1.000 de membri. Avem încredere că într-un timp mediu ne vom îndeplini ce ne-am propus. Vom asigura administrarea și finanțarea echipei pentru cel puțin un an de zile".

UNDE VA JUCA ECHIPA: LIGĂ + STADION

Mititelu: "Vom depune actele pentru înscrierea în Liga a 4-a Dolj. Sper ca domnului Silviu Bogdan de la AJF Dolj să nu-i treacă prin minte vreun tertip și să spună că n-avem loc. Noi am lua-o de la capăt și din Liga a 5-a, dar cred că acest club merită un minimum de respect.

Oricum, există și precedente. În ultimii 20 de ani, la AJF Dolj s-au înscris echipe direct în Liga a 4-a. Deci n-au cum să ne refuze. Totuși, Bogdan e racordat la Rotaru, mă aștept și la altceva. Noi sîntem cu fruntea sus, nu e o umilință.

Moral meritam în Liga a 2-a, dar juridic nu putem, recunosc.

Echipa poate juca fără probleme pe Extensiv și se poate pregăti pe terenurile de antrenament de la Oblemenco".

Silviu Ionuț Popa: "Referitor la problema stadionului, alături de Extensiv mai avem alte 3 variante, toate din Craiova".

LOT, ANTRENOR

Silviu Ionuț Popa: "În ce privește jucătorii și staff-ul tehnic, e încă devreme să oferim nume și e și o măsură de protecție față de persoanele care au interes să ne ajute"

DETALII DESPRE CUM POȚI DEVENI MEMBRU COTIZANT LA ȘTIINȚA - AICI. Cotizația minimă anuală este de 200 lei

Printre numele sonore înscrise pînă acum în Asociaţia Ştiinţa Sîntem Noi se numără: Ilie Balaci - preşedinte onorific, Bornescu, Şoavă, Mădălin Ciucă, Săceanu, Gheorghe Ceauşilă - membri de onoare. 

"Doar timpul și faptele vor demonstra că acest proiect e unul de succes. Nu pot eu să le mai spun suporterilor nimic" Adrian Mititelu

"Condescu a fost pionul lui Rotaru. Nu mi-am închipuit că un om de statura lui poate ajunge așa"  Adrian Mititelu

"Știți bine că echipa asta era amanta trupelor din București pînă să vin eu. E adevărat, am făcut erori, am refuzat oferte, le-am dat ocazia să ne dezafilieze, dar nu am comis aceste greșeli în interes personal, ci tot din dorința de a face bine echipei"  Adrian Mititelu

VIDEO / Conferința integrală

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (57)
ottobraun
ottobraun  •  13 Mai 2015, 17:41

Mititelu! Adi Mititelu! Mititelu ! Adi Mititelu! Votati Adi Mititelu managerul primar!

bucharester
bucharester  •  13 Mai 2015, 14:55

Cum e posibil ca noi oamenii sa platim si ultimul leu din datoriile la stat si U Craiova sa aiba in statut ca daca falimenteaza sa se mute pe alta societate sa duca fotbalul mai departe ????? alo ai dat faliment inseamna ca daca continui sa functionezi cu acelasi nume bagi mana in buzunarul oamenilor cinstiti din tara asta.

bucharester
bucharester  •  13 Mai 2015, 14:53
Postat de bucharester pe 13 Mai 2015, 14:51

sa se plateasca ultimul leu la bugetul de stat din datoriile tuturor societatilor care au administrat asa zis-ul club de fotbal si apoi sa se mai poata folosi numele echipei care si asa e unul de amatori si ar trebui casat si retras ia FEFS Craiova (faculcultatea de ed.fizica si sport). Cum e posibil ca noi oamenii sa platim si ultimul leu din datoriile la stat si U Craiova sa aiba in statut ca ***. ?????????????????

e valabil pentru toate echipele STEAUA,DINAMO,RAPID,POLI,U CRAINA (!!!)

Vezi toate comentariile (57)
Comentează