FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

3 probleme pentru România la debutul lui Rădoi » Cu cine ne apărăm, improvizații + vedeta naționalei n-a mai jucat de 7 luni!

Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul României, a anunțat aseară lotul pentru „dubla” cu Irlanda de Nord și Austria din Liga Națiunilor
Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul României, a anunțat aseară lotul pentru „dubla” cu Irlanda de Nord și Austria din Liga Națiunilor

Articol de - Publicat vineri, 28 august 2020 17:12 / Actualizat sambata, 29 august 2020 13:13

Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul României, a anunțat aseară lotul pentru „dubla” cu Irlanda de Nord și Austria din Liga Națiunilor.

  • România o va înfrunta pe Irlanda de Nord în data de 4 septembrie, pe teren propriu, în ceea ce va fi debutul lui Rădoi pe banca primei reprezentative; 
  • 3 zile mai târziu, naționala se deplasează la Viena, pentru duelul contra Austriei.

Prima convocare, primele surprize oferite de Rădoi suporterilor români. Portarul David Lazar, mijlocașul Alex Crețu, plus atacanții Sergiu Buș și Gabi Iancu vor avea șansa să debuteze pentru România, ei fiind la prima selecție.

Mirel Rădoi a avut la dispoziție 9 luni - atât a trecut de la numirea sa în funcție - pentru a-și creiona lotul ideal, însă nu a reușit să acopere corespunzător toate posturile.

1. „Tătă” joacă doar la națională

Tătărușanu, semifinalist în UCL cu Lyon, va fi, cel mai probabil, titular la debutul lui Rădoi. „Tătă" a fost poate cel mai bun jucător al României în preliminariile Euro 2020, reușind să ne mențină în lupta pentru calificarea directă până în ultimele etape. Ciprian nu a mai apărat însă într-o partidă oficială din 2 februarie, când Lyon pierdea în Ligue 1 la Nice, scor 1-2. 

De asemenea, Florin Niță a bifat doar 3 din ultimele 14 meciuri pentru Sparta Praga. Astfel, singurul goalkeeper cu partide în picioare rămâne debutantul David Lazar, integralist la Astra Giurgiu în 2020.

2. Doar un fundaș dreapta, care e de fapt mijlocaș

Singurul fotbalist care ar putea fi folosit pe postul de fundaș dreapta în meciurile cu nord-irlandezii și Austria este Sergiu Hanca. Numai că ex-dinamovistul e utilizat preponderent de Michal Probierz la Cracovia în linia de 3 mijlocași ofensivi din spatele atacantului. 

De altfel, în precedenții 4 ani, Sergiu a fost mai degrabă un jucător de atac decât un stâlp al defensivei, transformare survenită odată cu trecerea de la ASA Tg. Mureș la Dinamo. O altă soluție, și aceea improvizată, ar fi constituită de Andrei Burcă, de bază stoper, folosit la nevoie de CFR în flancul drept al apărării.

3. Fără „închizători”

România suferă la capitolul mijlocași defensivi, iar componența lotului relevă acest fapt. Singurul „închizător” convocat de noul selecționer este Alex Crețu, Maribor, jucător fără nicio selecție la seniori. În rest, doar mijlocași de creație, cu lacune pe faza de apărare.

Lotul României pentru meciurile cu Irlanda de Nord și Austria din Liga Națiunilor

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)
  • Fundași: Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 57/0), Alin Toșca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ștefan (Sepsi OSK, 1/0)
  • Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)
  • Atacanți: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Pușcaș (Reading, 14/6), Sergiu Buș (FCSB, 0/0)

Programul integral al naționalei din această toamnă

  • 4 septembrie: România - Irlanda de Nord (Liga Națiunilor)
  • 7 septembrie: Austria - România (Liga Națiunilor)
  • 8 octombrie: Islanda - România ( baraj pentru Euro 2020)
  • 11 octombrie: Norvegia - România (Liga Națiunilor)
  • 14 octombrie: România - Austria (Liga Națiunilor)
  • 12 noiembrie: Bulgaria/Ungaria - România (baraj pentru EURO 2020 - dacă trecem de Islanda)
  • 15 noiembrie: România - Norvegia (Liga Națiunilor)
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord - România (Liga Națiunilor)

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Dezvăluire după 26 de ani de la meciul de coșmar: „Cu Suedia i-am spus lui Iordănescu să-l schimbăm pe Prunea, dar m-a făcut nebun!”

Adrian Mutu a anunțat lista convocaților pentru meciurile cu Finlanda și Malta, din preliminariile EURO 2021

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (34)
el.jefe
el.jefe  •  29 August 2020, 09:46

David Lazar- Mogos, A.Rus,Burca,Camora (Stefan)-Hanca,Cicaldau(Nistor),Bordeianu,Deac-Maxim si Puscas. 4-2-3-1 sau 4-4-1-1. Radoi este fricos si va face jocul FRF si impresarilor. Tatarusanu nu mai are ce cauta la Nationala si inca vreo 10 convocati de FRF nu de Radoi. Stanciu si Hagi jr. buni de intrat dupe pauza si Keseru la fel. Lazar si Lung jr pot fi portarii Romaniei.

875423049539972
Raimond Anghel  •  29 August 2020, 09:45

Nu la luat pe Man pentru ca este sub contract cu Prodanca ,pe Coman la luat -contract cu -ghici cine -fratii Becali.

102353604808910
Marcel Cazan  •  28 August 2020, 23:38

Exita totusi motive de "bucurie" in fotbalul romanesc pentru simplul motiv ca NU PUTEM SA NE DUCEM MAI JOS DE ATIT... De aici putem merge NUMAI IN SUS... vai, vai, vai...

Vezi toate comentariile (34)
Comentează