FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

4 ani cu Răzvan Burleanu: multă propagandă, puţină performanţă » 3 mari minciuni devoalate și o "mare realizare"

Articol de GSP - Publicat luni, 05 martie 2018 08:59

Pe 5 martie 2014, Răzvan Burleanu câştiga cel mai important post din fotbalul românesc, însă radiografia campaniei de atunci arată că aproape toate promisiunile pe care le-a făcut nu au fost respectate.

Astăzi se împlinesc 4 ani de la un moment istoric în fotbalul românesc.

Federaţia Română de Fotbal afla succesorul lui Mircea Sandu, după 24 de ani de "domnie". Fotbalul era preluat de un tânăr de numai 29 de ani, care nu jucase fotbal profesionist şi nici nu activase în structura unui club. Numele lui: Răzvan Burleanu, fiul unui fotbalist mediocru din Divizia A.

Marea "realizare": a unit ca nimeni Generația de Aur

Astăzi, Burleanu a ajuns să fie mai contestat decât era Mircea Sandu acum 4 ani. În plus, şi-a atras antipatia celei mai valoroase şi mai reprezentative generaţii din istoria fotbalului românesc: cea care în 1994 bifa sfert de finală la Campionatul Mondial şi termina World Cup pe locul 5!

În frunte cu Hagi, Gică Popescu, Răducioiu şi Ilie Dumitrescu, liderii acelei echipe, Generaţia de Aur s-a transformat din opoziţie în alternativă la administraţia Burleanu.

Iar actualul şef al FRF "a reuşit" ceea ce nu reuşise, practic, nimeni: să coaguleze toate numele mari de foşti fotbalişti care să-şi dorească să preia puterea la Casa Fotbalului şi să se implice într-un proiect de anvergură.

Bile negre - bile albe: 8-2

Alegerile pentru stabilirea viitorului preşedinte vor fi pe 18 aprilie, însă până atunci, Gazeta Sporturilor face o recenzie mandatului lui Burleanu.

5 martie 2014 - 5 martie 2018. Iar principalul punct de reper e chiar programul pe care însuşi Răzvan Burleanu l-a "deschis" pe copertă acum 4 ani cu un dezacord: "Programul de guvernanţă al fotbalului românesc".

Şi în care avea chiar el o cerinţă: "Mă puteţi evalua la final de mandat în funcţie de 11 puncte". Şi le-a şi enumerat. Ziarul de astăzi le-a analizat pe rând, iar concluzia îi e defavorabilă: 8 puncte le-a ratat, două le-a îndeplinit, iar în dreptul unuia apar şi bile negre, şi bile albe. 

TREI MARI MINCIUNI IMEDIAT DUPĂ CE A FOST ALES

  1. A anunţat că "vremurile în care Mircea Sandu îşi dădea prime pentru calificări au trecut. Niciodată nu voi lua prime". Ce a urmat? După calificarea României la Euro 2016 s-a autopremiat cu 90.000 de euro!
  2. A susţinut că "nu va mai exista un alt Mircea Sandu, totul va fi democratic, voi impune regula cu maximum două mandate ca preşedinte". La foarte scurt timp, Burleanu s-a răzgândit şi a anunţat: "Vor fi maximum 3 mandate, nu două!";
  3. A promis că va face 7 centre regionale de excelenţă. Modalitatea lipsită de susţinere juridică prin care FRF a căutat să realizeze acest proiect a făcut ca două dintre cele 4 centre care existau să fie închise: Buzău şi Deva! Există în continuare cele de la Târgu Mureş şi Timişoara! 

"Consider că FRF trebuie să treacă printr-o etapă de reflexivitate şi regândire totală a sistemului fotbalistic pentru că succesul şi performanţa nu sunt apanajul unei naţiuni sau alteia, ci se profilează acolo unde există viziune, pricepere şi voinţă de a face lucrurile transparent, cinstit şi în conformitate cu proiectul de dezvoltare stabilit"Răzvan Burleanu, în programul de campanie 2014

113-58a fost scorul în duelul Răzvan Burleanu - Vasile Avram în turul 2 al alegerilor FRF din 5 martie 2014

64 de paginiconţinea programul de campanie al lui Burleanu în campania dinaintea alegerilor din 2014

72 de paginiconţine programul de campanie al lui Burleanu în campania de dinaintea alegerilor din aprilie 2018

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
983732924972315
Soos Vilmos  •  06 Martie 2018, 12:54

Mai comunistilor, a trecut vremea luptei in ilegalitate, mai semnati si voi mizeriile publicate.

169060557063831
Stefan Anghel  •  06 Martie 2018, 00:06

cea mai mare realizare necalificarea echipelor de futsal,folbal feminin si folbal judetean la campionatul mondial de trosbal !

169060557063831
Stefan Anghel  •  06 Martie 2018, 00:04
Postat de Munteanu Ovidiu pe 05 Martie 2018, 16:48

Vreti sa dispara clanurile ?Vreti fotbal curat ? Votati Razvan Burleanu.

ai uitat sa amintesti esentialu,probabil din graba prestidigitatorului iluzionist care esti ! vreti fotbal numa la televizor-turnee finale-votati agentu acoperit buleanu ! intre 2 rele nu-l alegi pe raul mai mic alde bulaneanu,care e scaraotchi si tu stii foarte bine,ci pe marcel pavel ca puscas e trecut !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează