FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPECIAL

Adi, e rîndul tău!

Articol de , - Publicat luni, 14 aprilie 2008 00:00

Cei care l-au văzut pe Hagi în teren simt o conicidenţă tulburătoare: Mutu e la fel de în formă în Italia precum a fost Gică înainte de CM 1994. Urmează un Euro 2008 fabulos.

Adrian Mutu uimeşte Europa. Evoluţiile sale de la Fio­ren­ tina dau tot mai multe motive de speranţe fanilor “na­ţio­nalei”. “Briliantul” ar putea con­du­ce România la Euro precum Gică Hagi la Mondialul din SUA, din ur­mă cu 14 ani. Cristi Chivu, că­pitanul “naţionalei” a şi anunţat: “Mutu este noul Hagi! E agresiv şi am­biţios, e mai puternic ca nicio­dată!”.

Făcînd o paralelă Hagi 1994 - Mutu 2008, carierele lor seamănă izbitor: căliţi în fotbalul ita­lian, maturizaţi fotbalistic la 29 de ani, poartă numărul 10. Înainte de CM ‘94, Hagi cucerea cu Brescia Cupa Anglo-Italiană (1-0 în finala cu Notts Coun­ty). A­cum, Mutu e cu Fioren­tina în semifinalele Cupei UEFA.

Gică Hagi fă­cea un turneu final de sen­za­ţie în SUA, după un sezon exce­lent la Brescia. Acum, Mutu es­te în topul euro­pean cu golurile sale pentru Fioren­tina, iar pînă la turneul final din Austria şi Elveţia au rămas mai puţin de două luni.

Ce mai au în co­mun cei doi super­ju­cători? Au trecut prin mo­mente grele, Hagi la Real Madrid, Mutu la Chelsea, dar amîn­doi au reuşit să re­vi­nă în prim-plan. Au avut alături antre­nori care le-au mar­cat destinul.


“Tata” Prandelli
Mutu l-a întîlnit pe Cesare Prandelli (foto). Prandelli este antrenorul care a ştiut să scoată me­reu tot ce e mai bun din Mu­tu, care spunea: “Pran­del­li e ca un tată pentru mine. Ne-am înţeles perfect, l-aş urma la orice echipă” . Cola­borările celor doi de la Verona (2000), Parma (2002-2003) şi Fio­rentina au coincis cu cele mai bune faste perioade din cariera lui Mutu.

Mentorul Lucescu
Hagi l-a avut pe Lucescu (foto), cel care l-a făcut să creadă în “proiectul Bres­cia”, pe vremea cînd ni­mic nu-i ieşea la Real Ma­drid. În­ce­pu­tul a fost greoi, dar în sezonul ‘93-’94 a explodat, devenind liderul e­chipei. Ulterior, tehnicianul l-a avut elev pe “Rege” şi la Ga­la­tasaray, unde jucătorul român a cîştigat Cupa UEFA şi Supercupa Europei (ambele în 2000).

Relansaţi la 27 de ani
După nefasul “mariaj” cu Real Ma­drid, Hagi (27 de ani) l-a urmat pe Mircea Lucescu la Brescia (1992). Începutul a fost greoi. Dar în se­zo­nul ‘93-’94, românul a devenit lide­rul incontestabil al “rîndunelelor”, care reuşeau să revină spectaculos în Serie A, Hagi fiind al treilea mar­ca­tor al echipei. Tot la 27 de ani, du­pă ce a trecut de scandalul drogu­ri­lor şi experienţa nereuşită la Juven­tus, Adrian Mutu a renăscut ca fot­balist la Fiorentina. Acolo unde este cel mai prolific marcator, cu 22 de reu­şite în toate competiţiile, în acest sezon.

“Mutu este fenomenal, e cel mai bun din lume pe postul său. Poate fi vedeta lui Euro. E un jucător demn de Real Madrid sau Chelsea. Dar e doar al nostru!”
Cesare Prandelli Antrenor Fiorentina

“Mutu este un jucător complet, creează, dar e şi un marcator înnăscut. Se apropie de nivelul lui Hagi, care la naţională îi strîngea pe toţi în jurul său”
Mircea Lucescu Antrenor Şahtior

ADI MUTU

16 goluri a marcat Mutu în Serie A şi 6 în Cupa UEFA pentru Fiorentina în 2007-2008

5 pase decisive

GICA HAGI

9 goluri a marcat Hagi în campionat pentru Brescia în ‘93-’94

5 pase decisive

Urmăriţi golurile lui Mutu din 2007-2008, cel mai bun sezon al său!


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (61)
 •  16 Aprilie 2008, 22:55

numai faceti atatea comparatii inutile.amandoi reprezinta ceva in fotbal.dar hagi totusi ceva mai mult.

 •  16 Aprilie 2008, 22:50

hagi a fost si va ramane cel mai bun....

 •  16 Aprilie 2008, 21:36

fiecare cu generatia lui

Vezi toate comentariile (61)
Comentează