FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, VINERI, 21:00, LIVEVIDEO PE ANTENA 1 ŞI GSP.RO

Adrian Markus, cel mai promiţător fotbalist român care activează în campionatul maghiar, face avancronica partidei cu vecinii: "Le-am zis că-i batem 100%!"

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2013 22:30

Vîrful de 21 de ani care a trecut şi prin curtea lui Dinamo spune că şi-a avertizat staff-ul de la Kaposvari Rakoczi că "naţionala" roş-alb-verde va pierde la Bucureşti. Asta deşi nu ştie limba maghiară


Fotbalist de bază la loturile naţionale de juniori, 12 goluri în 10 meciuri la U19. Convocat, apoi, şi la "tineret", aflat în atenţia lui Dinamo, pregătindu-se chiar cu roş-albii. Adrian Markus a ajuns azi, la 21 de ani, în curtea celor de la Kaposvari Rakoczi, locul 16 în prima ligă a adversarilor de vineri.

- Adi, eşti printre cei 6 români care joacă în campionatul Ungariei. Postură avantajoasă înainte de meciul direct?
- Pentru mine, da! Oricum nu înţeleg limba maghiară, ştiu doar "bună ziua, ceau, vreau pîine!". Nu ştiu ce scrie presa de aici, nu înţeleg discuţiile între ei, deci nu mă deranjează deloc.

- Cum vezi campionatul de acolo în comparaţie cu Liga 1?
- S-a vorbit mult despre evoluţia fotbalului de aici. Într-adevăr, au crescut mult, dar sînt încă mult sub nivelul nostru.

"Impresionează prin unitate"
- Care ar fi principalul lor atu?
- Unitatea! Îi văd şi în vestiar. Stau împreună, vorbesc. La echipă mai sîntem trei români, plus sîrbi şi croaţi, dar noi avem grupul nostru. Bine, nu mă simt prost între maghiari. Sînt foarte de treabă, muncitori şi disciplinaţi. Agresivi doar pe teren!

- Ce zici de meci?
- Învingem 100%, sînt sigur! Chiar, l-am luat deoparte pe antrenorul secund şi i-am zis că îi batem. Aici n-a contat că nu ştiu maghiară (rîde).

"M-aş întoarce în Liga 1, e un campionat mai puternic. Dar, mai înainte, să înscriu aici goluri. Dinamo sigur va reveni la forma de acum cîteva sezoane"
Adrian Markus, atacant Kaposvari Rakoczi

Alţi români care joacă în Ungaria
Fotbalist Club
Andrei Ionescu Ferencvaros
Onişor Nicorec Gyor
Adrian Markus Kaposvar
Andrei Coroian Kaposvar
Iulian Petrache Kaposvar
Attila Gyagya Kecskemeti

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
bazileon
bazileon  •  05 Septembrie 2013, 21:36
Postat de microbuzulbotosani pe 05 Septembrie 2013, 20:54

asta dupa nume este 100% roman.noroc ca nu il cheama László Tőkés ca atunci cu siguranta crestea procentajul.

Ce tampenie sovina!

bazileon
bazileon  •  05 Septembrie 2013, 21:35
Postat de mateiserban pe 05 Septembrie 2013, 14:21

A jucat doar 4 meciuri si un total 140 de minute. Nu e simplu ca un nou venit sa dea gol in primele 100 de minute la noua echipa. Piovaccari nu daduse nimic in acest interval dar dupa ce s-a integrat are 5 goluri+ pase de gol in 500 de minute. Markus e unul dintre cei mai buni atacanti romani. Mi-a lasat un profund gust amar gestionarea unui conflict minor intre el si Balgradean dupa care el a fost dat afara de la Dinamo pe motiv de indisciplina. Un jucator tanar, aprig, practic un copil era acum 2 ani cand a fost incidentul. Nu se poate sa renunti la un talent pentru atat. Prin vestiarul La Masiei credeti ca nu s-au mai batut juniorii aceia care acum au ajuns mari campioni?

Aveti dreptate, a fost o mare neghiobie "disciplinara". nu stiu cine a gestionat evenimentul, dar a facut-o militieneste. Pacat!

microbuzulbotosani
microbuzulbotosani  •  05 Septembrie 2013, 20:54

asta dupa nume este 100% roman.noroc ca nu il cheama László Tőkés ca atunci cu siguranta crestea procentajul.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează