FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADUNARE GENERALĂ FRF

Adunarea Generală a redus forţa directorului general » Lupescu sacrificat, Giovanni "sanctificat"

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au convins Adunarea Generală de ieri să-i mai taie din putere lui Ionuţ Lupescu Foto: Gabriela Arsenie
Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au convins Adunarea Generală de ieri să-i mai taie din putere lui Ionuţ Lupescu Foto: Gabriela Arsenie

Articol de - Publicat marti, 10 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 09 mai 2011 19:55

Cel mai mare contestatar al naţionalei s-a împăcat cu Mircea Sandu. Acelaşi Giovanni primea de curînd vizita lui Cosmin Olăroiu, pe care Naşu' şi prietenul său Gino Iorgulescu îl vor selecţioner

Ionuţ Lupescu a plătit pentru că l-a scăpat pe Răzvan Lucescu de demitere în Comitetul Executiv din 7 aprilie, cînd Naşu dăduse semnalul schimbării: a fost trecut sub secretarul general Adalbert Kassai pe organigrama federaţiei. Iar soarta sa nu o mai decide Adunarea Generală, ci direct preşedintele.

Atacul lui Mitică mascat de Naşu
"Vă rog, să dăm înapoi puterea preşedintelui FRF, că în ultimii doi ani i-a fost minimalizată. Ce-i drept, el a şi lipsit un pic fiind răcit, dar acum îl vrem înapoi cu toate prerogativele, în joc de glezne" a fost concluzia lui Dumitru Dragomir. Tot el deschisese discuţia în care ceruse şubrezirea poziţiei lui Lupescu. Totul pe fondul faptului că, aşa cum a relatat şi Gazeta, în ultima vreme a intervenit o ruptură între el şi Mircea Sandu.

"Îmi pare rău că deschid eu discuţia despre Lupescu, o să se spună că sîntem certaţi, dar nu e aşa. Însă UEFA ne cere clar să modificăm şi să îl trecem pe directorul general în subordinea secretarului general. Dacă nu ne supunem ajungem ca Bosnia!", a atras atenţia Dumitru Dragomir în şedinţa de ieri a Adunării Generale a FRF. Cel puţin aparent, Mircea Sandu l-a apărat: "Bine, recomandarea e la modul general, Ion s-a înţeles bine cu Bela, nu s-a pus niciodată problema să îşi suprapună atribuţiile".
Lupescu s-a apărat la rîndul său: "UEFA nu impune în acest caz, ci doar recomandă. Lucrurile stau la fel şi în Olanda, al cărei model îl copiem de cinci ani".

Nu Adunarea Generală, ci Sandu
Mulţi dintre cei prezenţi în sală s-au prins imediat: "L-au curăţat pe Ionuţ!". La fel de repede şi-au explicat şi decizia ca directorul general să nu mai depindă de Adunarea Generală, ci direct de preşedinte: "În Comitetul Executiv din 7 aprilie a întors votul pentru Răzvan, deşi Mircea Sandu trasase clar linia pentru demitere. Acum i-a «tras-o»: te pricepi să manipulezi grupul?, uite că te demit direct eu dacă e cazul".

Împăcarea cu Giovanni
Mutările din FRF au mai multe dedesubturi, aşa cum explică o sursă federală: "Mircea Sandu şi-a schimbat de ceva vreme optica. S-a împăcat cu Giovanni Becali, care l-a şi vizitat de cîteva ori chiar în sediul federaţiei! Întîmplător sau nu, de fiecare dată cînd Lupescu nu era la birou". Mutarea surprinde mai cu seamă că impresarul era principalul inamic al echipei naţionale conduse de Răzvan Lucescu, cel mai vehement contestatar al manageriatului de la FRF. Aceleaşi surse susţin că reorientarea sferelor de influenţă are ca scop schimbarea selecţionerului. Cu Olăroiu sau Hagi.

A cerut "binecuvîntarea"
Cosmin Olăroiu rămîne în continuare favorit să preia echipa naţională. Cu două săptămîni în urmă, cotidianul Click l-a fotografiat pe Oli în preajma casei lui Giovanni, stînd de vorbă (foto). "A fost să se intereseze dacă au ceva împotriva numirii lui la naţională". Supărat că i se garantase postul înainte de Comitetul Executiv din 7 aprilie şi că a fost aruncat în gura presei prea devreme, Olăroiu a ameninţat voalat: "Plec la arabi, nu mă interesează echipa naţională". Dar a preluat temporar Steaua. Unde părea că era numit Hagi. Dacă nu se materializează planul cu Oli, Hagi devine favorit pentru funcţia de selecţioner. "Va fi susţinut de Becali şi de Mircea Sandu, fiind incompatibil cu Lupescu, cel căruia tocmai i s-a tăiat din elan şi forţă", după cum nuanţează aceeaşi sursă!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
raduconstantinescu
raduconstantinescu  •  10 Mai 2011, 09:02

Ne nenoroceste Hagi la nationala.......dupa ce ca suntem vai de mama noastra vine asta si ne da lovitura de gratie. Noua ne trebuie antrenor olandez sau neamt cu experienta.

sirehd
sirehd  •  10 Mai 2011, 08:09

penibil...

degetel77
degetel77  •  10 Mai 2011, 02:05

Bai fratilor, cat timp ne mai lasam condusi de securistii astia parveniti? Incredibil unde au adus astia fotbalul romanesc si nimeni nu zice nimic. Presa se uita in gura lu' Gigi si cand mai scoate nea Mitica o perla e pe prima pagina...A patra putere in stat o laie... Ce naivi suntem cu totii...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează