FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA 0-0

Analiza evoluției lui Chiricheș în dubla cu Lituania și Spania: ”Preluări hazardate și probleme de plasament”

Articol de , - Publicat marti, 29 martie 2016 00:00

Meciurile cu Lituania și Spania au scos în față un Chiricheș derutat în multe momente și cu intervenții periculoase pentru propria defensivă.

În fața ibericilor, a legat câteva erori, salvate cu eforturi de colegi: o pasă greșită în preajma propriului careu cu o minge interceptată la 20 de metri de David Silva, un balon scăpat din neatenție în aut pe o construcție avansată a "tricolorilor", o preluare ratată pe un presing al ibericilor în zonă centrală. "Ca jucător de națională, trebuie să ai valoare și formă, dar el n-are formă", descria plastic Cornel Dinu situația stoperului de la Napoli după partida cu Lituania (1-0).

"Se coordonează bine cu Grigore"

Doi dintre antrenorii cu prestigiu, Viorel Hizo și Mircea Rădulescu, remarcă și ei un Chiricheș în scădere de turație. Hizo punctează că "Vlad se coordonează foarte bine cu Grigore, formează un cuplu puternic per ansamblu, dar într-un meci precum cel cu Spania fiecare vrea să iasă în evidență mai mult decât trebuie. Chiricheș are aceste probleme vechi cu preluările și cu ieșirile avântate cu mingea la picior, care l-au costat scump și la Tottenham. A avut contra Spaniei câteva faze nefericite, greșeli de atenție și concentrare care vor trebui reglate până la Euro. Există însă acolo un ax, cu Tătărușanu, Grigore, Chiricheș, Pintilii și Hoban, care gestionează bine faza de apărare. Închizătorii rup jocul, nu-i mai lasă pe atacanți să vină direct pe stoperi, Pintilii dublează bine zona fundașului lateral care urcă în atac. Toate astea dau o anumită siguranță, iar Chiricheș trebuie analizat în acest context".

"Restant la pregătirea fizică"

Fostul selecționer Mircea Rădulescu a observant că "Vlad mai are de pus la punct pregătirea fizică. Are aceste plecări cu adversarul, nu apare mereu primul la minge, probleme de plasament, dar, din fericire, acestea sunt chestiuni care se pot rezolva până la Euro. Trebuie purtată o discuție cu el, dar nu cred că e cazul să discutăm evoluțiile mai fragile de acum ale lui Chiricheș în termeni de criză. Ar fi prea mult!".

57%a fost procentajul duelurilor câştigate de Chiricheş în meciul cu Spania, cel mai mic dintre toţi fundaşii români

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează