FOTBAL  »  NATIONALA  »  AMICAL » ROMÂNIA - MUNTENEGRU 4-0

Aperitiv

Articol de - Publicat duminica, 01 iunie 2008 00:00

Obiectiv îndeplinit la testul final pentru Euro: victorie, zero accidentaţi şi tot lotul rulat.

În ciuda scorului reconfortant, n-a fost chiar simplu pentru “tricolori” la ultimul exerciţiu pentru Euro! Abia după pauză i-am dovedit pe Bozovici şi ai lui, cînd pe teren se afla deja garnitura se­cun­dă din lotul care merge în Austria şi Elveţia!

Destabilizatorul Vucinici
Oaspeţii i-au luat tare pe Con­tra şi compania din primele se­cunde. Vucinici, omul Romei, a fur­nizat emoţiile de start cînd a ob­ţinut un penalty în minutul 2, pă­că­lindu-l pe Tudor , care a văzut în ca­reu faultul comis de Tamaş în afara suprafeţei de pedeapsă. Lobby şi-a intrat însă în rol şi a sal­vat situaţia apărînd şutul aceluiaşi Vucinici , care avea să arate că înseamnă aproape totul pentru formaţia lui Zoran Filipovici. Alte două ocazii ale căpitanului (20, 25) au creat emoţii în defensiva ro­mân­­ă, inclusiv cu un călcîi de maestru! Dar asta se în­tîmpla deja la 1-0 pentru “galbeni”!

“Briliantul” în recital
Mutu (15) fusese găsit de Chivu cu o pasă verticalizantă, starul Fiorentinei a preluat cu dreptul spre a-l torpila apoi cu stîngul, sec, pe Mladen Bozovici . A urmat apoi un festival al “Briliantului”, cu încă trei apariţii de gol (18, 30, 31), ră­mase, din păcate, necon­cre­ti­za­te! S-a developat însă un ax central eficient, Mutu - Chivu, “italienii” conlucrînd perfect pe durata primei reprize, pe sistemul servant-finalizator, nu doar la reuşita lui Adi, ci şi în alte momente ofensive.

Dică, ce Doppietta!
Mitanul secund a adus ade­vărata descătuşare. Cu liniile schimbate aproape complet, ca la hochei, “tricolorii” au început să degaje forţă, punctînd lejer de trei ori pînă la final. Mai întîi, Ghionea (49) a făcut 2-0 la un cor­ner executat de Fl. Petre, arun­cîn­du-se în forţă peste mingea trimisă la bătaie de “Piticul” Ro­mâniei. Cireaşa pe tort a pus-o însă Dică, autorul unei doppiette rupte parcă din Champions League : lob superb din colţul careului (55), după o pasă magistrală semnată de Daniel Niculae, şi o “bombă” de la 25 m (69). Vor fi fost poate avertismentele finale trimise către francezi, primii adversari din “grupa morţii”, pe care de-acum sîntem gata s-o luăm în piept!

“Plecăm cu un moral bun la Euro. S-a acumulat multă tensiune acum, înainte de turneul final, şi poate din acest motiv nu am făcut o primă repriză strălucită. Nu am emoţii pentru Euro, totul e posibil”
Cristi Chivu căpitanul României

Mutu a ajuns la cota 28

Prin golul marcat în minutul 15 al jocului de aseară, Adrian Mutu a ajuns la reuşita cu numărul 28 în 61 de selecţii . “Briliantul” este al treilea marcator în clasamentul all-time al “naţionalei”. Mutu este devansat de Iuliu Bodola, 31 de goluri, şi de Gheorghe Hagi, cel care a marcat de 35 de ori sub tricolor.

“Este important că am învins şi că nu ne-am accidentat. Toată lumea este cu noi”
Florentin Petre jucător România

“E o victorie bună pentru noi, dar ar cam trebui să ne facem griji pentru prima repriză. «Pisica» ne-a dat moral cu acea intervenţie la penalty. Ne aşteptam la mai multă lume, dar am fost mulţumiţi că am oferit publicului încredere şi 4 goluri”
Cosmin Contra jucător România

“Plecăm încrezători la Euro. A fost un test important, dar, deşi am cîştigat cu 4-0, cred că ne-am trezit cam tîrziu, în repriza a doua. Piţi ne-a cerut să nu ne accidentăm şi să întărim relaţiile de joc”
Răzvan Raţ jucător România

Goian menajat
Singurul jucător din lotul de 23 al României pentru Euro care nu a fost trecut pe foaia de joc este stoperul Dorin Goian. El a fost menajat pentru partida de aseară după ce vineri a acuzat dureri la călcîiul piciorului drept şi s-a pregătit separat în ultima parte a antrenamentului. Anali­zele au demonstrat că este vorba de o tendinită, stelistul nefiind în pericol să piardă participarea la competiţia continentală.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
 •  01 Iunie 2008, 17:59

sa speram ca totu va fi bine 1-0 cu franta si 0-0 cu italia si olanda bafta baieti va asteptam pe 30 iunie acasa cu tot cu trofeu mult noroc si aveti incredere ca se poate

 •  01 Iunie 2008, 17:41

suntem destuli de buni numa sa nu ni-o luam in cap ca avem adversari cu mult mai tari la munte negru si sa speram ca nu mai avem accidentari si inca odata hai romania si succes baiti

 •  01 Iunie 2008, 13:50

Hai ROMANIA!!! De cand astept sa vad in sfarsit nationala la un turneu final!!! Cred ca daca am fi avut o grupa mai usoara, nu ar fi fost frumos. E o grupa din care putem iesi cu fruntea sus. Trebuie sa te bati cu cei mari pentru a fi campion!!! Hai Romania, Hai baieti!!!...in sfarsit vom auzi iarasi aceste strigate!!!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează