FOTBAL  »  NATIONALA  »  TURCIA - ROMÂNIA 0-2

Arătat cu degetul! » Răzvan Lucescu i-a imputat lui Bănel fazele ambelor goluri cu Turcia

Articol de - Publicat vineri, 13 august 2010 00:00

Nicoliţă riscă să intre şi el pe lista indezirabililor după greşeala comisă la Istanbul. Căpitanul Stelei a fost schimbat după numai 11 minute, fiind considerat vinovat de selecţioner la primul gol marcat de Turcia. Mircea Lucescu spune că decizia lui Răzvan e jusitificată.

Bănel Nicoliţă e în pericol să intre şi el pe lista jucătorilor ieşiţi din graţiile lui Răzvan Lucescu, alături de Săpunaru, Adrian Cristea şi Mutu. Nu din motive disciplinare ca primii trei, ci din cauza unei greşeli în ultimul test înainte de startul pentru Euro 2012.

A pierdut mingea la golul de 1-0
Motivul? Selecţionerul îl consideră pe Nicoliţă principalul vinovat la reuşita de 1-0 a turcilor. Intrat în minutul 77, mijlocaşul  a fost protagonistul fazei care a dus la deschiderea scorului. "Tricolorii" au scăpat pe un contraatac în partea dreaptă, cu mingea aflată la Bănel. Stelistul a ţinut balonul preţ de cîteva secunde, pînă cînd a fost deposedat de un adversar.    

Turcii au reuşit cinci pase din momentul intercepţiei, iar Gonul a obţinut penalty-ul transformat de Emre. În minutul 88, Lucescu a decis să-l schimbe pe Nicoliţă, după ce stelistul s-a dezechilibrat, a pierdut un nou duel la mijlocul terenului şi a ieşit imediat şi golul de 2-0!

După meci, selecţionerul a evitat subiectul: "Nu vreau să comentez. E treaba mea". Apoi, a căutat să ofere o fragilă explicaţie medicală: "S-a lovit la muşchi".

"Cu Augustin am făcut la fel la Bratislava"
Mircea Lucescu apreciază că Răzvan a procedat foarte corect în cazul lui Nicoliţă: "N-am urmărit meciul, fiindcă am fost invitat la Ucraina - Olanda, însă ştiu cam ce s-a întîmplat din ceea ce mi-au povestit oameni prezenţi la faţa locului. Am văzut doar fazele golurilor. Bănel a dovedit acolo superficialitate şi neînţelegerea jocului. N-ai voie ca, la mijlocul terenului, cînd echipa iese, să procedezi cum a făcut el. Răzvan a luat decizia corectă schimbîndu-l şi a transmis astfel un semnal că trebuie să fii permanent concentrat pe teren".

Antrenorul lui Şahtior şi-a amintit că s-a comportat la fel cu Augustin, în '83, la Bratislava, la meciul decisiv cu Cehoslovacia (1-1) pentru calificarea la Euro '84: "L-am băgat în minutul 80, la 1-0 pentru noi, a dat o pasă laterală inoportună şi, pe intercepţie, am fost egalaţi. L-am schimbat imediat cu Alexandru Nicolae spre a transfera responsabilitatea doar asupra lui Oneaţă, nu să o las pe umerii întregii echipe, fiindcă altfel riscam să ne prăbuşim în final. L-am luat apoi pe Augustin la Euro, dar a meritat să primească atunci o lecţie de viaţă, ca şi Nicoliţă la Istanbul. E doar spre binele lui şi al echipei naţionale!".

"Faza penaltyului a fost precedată de o greşeală în lanţ din partea noastră. N-ar fi trebuit să ajungem în situaţia de a se dicta acea lovitură de la 11 metri"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

"Nu cred că Răzvan a procedat corect cu Bănel. Sigur, băiatul a greşit, dar pînă la poarta noastră mai erau încă vreo 60 de metri. Aşa, după cîte erori s-au comis la acel 0-5 cu Serbia, ar fi trebuit să schimbe acolo vreo cinci jucători!"
Emeric Ienei, fost selecţioner România

"Dacă Răzvan l-a scos pe Bănel după numai 11 minute nu înseamnă că nu-l va mai chema niciodată la lot. Nicoliţă va avea însă ceva de învăţat, iar data viitoare va veni la <naţională> cu altă concentrare"
Mircea Lucescu, antrenor Şahtior


Chemat în absenţa lui Roman

Nicoliţă a prins lotul pentru Istanbul doar pentru că Mihai Roman, un nume folosit în mod constant de Lucescu jr., a fost accidentat. Culmea e că, la rîndul lui, Roman a comis o eroare similară cu a lui Bănel la "amicalul" cu Israel (0-2), cînd a pierdut o minge la centrul terenului, fază din care s-a născut golul de 0-1 marcat de Benayoun!

ALBANIA - UZBEKISTAN 1-0
Duro: "Fiţi atenţi!"

Fost jucător la Steaua, Albert Duro îi avertizează pe "tricolori" înaintea partidei cu Albania (3 septembrie, Piatra-Neamţ): "Jocul nostru merge, în apărare stăm bine, Cana dictează totul. Albania pune probleme dacă prinde o zi foarte bună. Cu Uzbekistan trebuia să avem 5-0 la pauză, însă am ratat mult. România poate părea favorită, dar trebuie să fie foarte atentă".

LITUANIA - BELARUS 0-2
"Periculoşi de la mijloc în sus"
Cristi Petre, secund la Rapid şi colaborator al lui Răzvan Lucescu, i-a spionat pe bieloruşi, adversarii "tricolorilor" pe 7 septembrie: "Belarus e o echipă periculoasă, mai ales de la mijloc în sus. Fraţii Hleb fac tot jocul, sînt rapizi şi imprevizibili. Au cîştigat cu Lituania fără să forţeze. Punctul lor slab e apărarea, mai ales în zona centrală!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (91)
valcu
valcu  •  14 August 2010, 19:25

Problema este a lui Razvan ,ma refer la neintelegerile care le are cu aproape toti jucatorii de valoare cu care nu se intelege. Nu se poate impune ca nu are valoare la fel cum si jucatorii il simnt ca nu are valoare si comit fapte care in mod normal nu le-ar comite daca ar fi struniti de un antrenor de valoare.Cine a facut un sport de echipa intelege ce vreau sa spun.Un lucru este sigur in asemenea conditii nu avem cum sa ne calificam, eu tot mai sper ca cineva de la federatie sa-si dea seama de

schukaryn
schukaryn  •  14 August 2010, 00:49

Ar trebui s arenunte la orgoliul sau si sa cheme la nationala adevaratele valori atata timp cat ne mai putem utiliza de ele! Dupa parerea mea Sapunaru, Cristea si Mutu sunt juktori care nu pot ipsi la nici un meci al nationalei! Oare knd o sa si faca treaba asa cum trebuie si sa cheme juktori care merita sa joace !! Andrei Cristea era mult mai potrivit decat Bilasco!! Are dribling , viteza si multe alte atuuri in fata lui Bilasco! Gigel Bucur??? Max Nicu?? Speram sa ne califice printr o minune!!

eugenmateescu
eugenmateescu  •  14 August 2010, 00:40

banele nu pune la suflet iar lucescu dupa primele doua jocuri din calificarise va duce la taticu sa planga

Vezi toate comentariile (91)
Comentează