FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUPERFINALA EUROLIGII

Atît de aproape » România a pierdut finala mică a Euroligii la penalty-uri

România e a patra echipă în Europa!
România e a patra echipă în Europa!

Articol de - Publicat duminica, 07 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 07 august 2011 18:23

Echipa naţională de fotbal pe plajă a ratat clasarea pe unul dintre primele trei locuri ale Euroligii, după ce a fost învinsă în finala mică de Portugalia, scor 3-3 (6-7 la penalty-uri).

"Tricolorii" au reuşit la Moscova cea mai bună clasare din istoria participărilor în Euroligă. România este în acest moment a patra echipă de fotbal pe plajă în Europa, după forţe ca Rusia, Elveţia şi Portugalia! De fapt, de-a lungul turneului, naţionala noastră a fost învinsă numai de ocupantele podiumului, de două ori de Rusia şi Elveţia şi o dată de Portugalia.

N-am renunţat în nici un moment
Băieţii lui Stere Dămăşaru au început tare finala mică, deschizînd scorul în minutul 5 prin Raj Cărăuleanu. Au încheiat prima repriză în avantaj, dar golgeterul portughezilor, Belchior, a egalat în debutul actului secund. Partida se îndrepta în prelungiri, cînd Santos a crezut că a dat lovitura pentru portughezi.

Croitoru a răbufnit însă din nou! După supergolul marcat în ultima secundă a meciului cu Polonia, care ne-a calificat practic la Superfinală, acesta a reuşit o nouă execuţie decisivă în ultimele secvenţe ale partidei. Scorul era 2-2 şi urmau prelungiri. Superstarul Madjer a ieşit la rampă cu un gol caracteristic, dar "tricolorii" au revenit din nou pe tabelă prin Ionel Posteucă.

"Loteria" penalty-urilor ne-a învins
S-a mers cap la cap la loviturile de departajare pînă la 4-4. Portughezii au ratat primii, dar Croitoru n-a putut aduce victoria. Din nou ratare, dar şi Tănase la imitat pe Santos. Se ajunge la 6-6, Graça transformă, dar Iulian Gîndac, portarul care ne-a ţinut de atîtea ori în meci cu marile echipe, nu l-a putut imita.

România a pierdut la penalty-uri, dar a cîştigat respectul Europei. O naţională cu un singur fotbalist de plajă profesionist, Marian Măciucă, şi cu un lot format din jucători de fotbal în sală sau din ligile inferioare ale campionatului românesc face spectacol cu marile forţe ale Europei.

Cea mai bună echipă a Europei este Rusia, care a trecut în finală de Elveţia, scor 6-4! Gazdele turneului final au terminat Euroliga cu o singură înfrîngere, în ultima etapă, 3-5 în faţa Portugaliei.

PARCURSUL ROMÂNIEI ÎN EUROLIGĂ
Etapa 2 - Berlin
1. Rusia 18-8 9p
2. Portugalia 15-13 6p
3. România 11-14 3p
4. Polonia 9-18 0p
Rusia - România 5-2
Portugalia - România 5-4
România - Turcia 5-4

Etapa 3 - Ravenna
1. Elveţia 18-10 9p
2. România 13-14 6p
3. Italia 4-8 3p
4. Polonia 10-13 0p
Elveţia - România 9-4
Italia - România 2-5
România - Polonia 4-3

SUPERFINALĂ - Moscova
Grupa A
1. Rusia 12-3 6p
2. România 4-10 3p
3. Spania 4-7 0p
Rusia - România 8-1
România - Spania 3-2

FINALA MICĂ
România - Portugalia 3-3 (6-7 pen.)

FINALA MARE
Rusia - Elveţia 6-4

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
rechinutu
rechinutu  •  08 August 2011, 05:58

este un rezultat ULUITOR in conditiile in care e construita nationala de fotbal pe plaja! jucatori adunati la un telefon...si FARA PIC de pregatire la un loc! FELICITARI BAIETI! MERITATI TOATE LAUDELE!

raul4steaua
raul4steaua  •  08 August 2011, 00:20

Felicitari baietilor, suntem mandri!

xstream
xstream  •  07 August 2011, 21:00

felicitari baieti, suntem mandri de voi ! cu putin noroc puteam castiga, portugalia insa l a avut pe belchior mare fotbalist !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează