FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

EXCLUSIV // VIDEO Oficialul FRF știe de ce are Edi Iordănescu succes la națională: „Nu mai vin «prințișori»”

Articol de - Publicat vineri, 16 februarie 2024 14:27 / Actualizat vineri, 16 februarie 2024 16:06

Aurel Țicleanu (65 ani), legenda „Craiovei Maxima”, actualmente vicepreşedinte al Comisiei Tehnice a FRF, lector al Şcolii Federale de Antrenori și autor, a fost invitatul lui Alexandru Barbu la ediția de astăzi a GSP Live.

Fiind un apropiat al „tricolorilor”, împuternicit să strângă informații despre echipele adverse, fostul mijlocaș a analizat „modus operandi”-ul selecționerului Edi Iordănescu.

Conducătorul din Superligă care vrea să fie șef la LPF în locul lui Iorgulescu: „Aș putea ridica nivelul fotbalului”
LPF
Conducătorul din Superligă care vrea să fie șef la LPF în locul lui Iorgulescu: „Aș putea ridica nivelul fotbalului”

VIDEO. Ce crede Aurel Țicleanu că a îmbunătățit Edi Iordănescu la echipa națională: „Nu mai vin «prințișori»”

Țicleanu este de părere că Iordănescu a soluționat problema „vedetismelor” în cadrul echipei naționale, disciplina fiind un element primordial în rândul „tricolorilor”.

„Este un antrenor din tânăra generație, un antrenor cu potențial foarte mare, cred că a adus îmbunătățiri din punctul de vedere al disciplinei. Taie foarte mult din privilegiile vedetelor de la echipa națională”, a declarat Aurel Țicleanu la GSP Live. 

+34 FOTO

Diferențele dintre Iordănescu, Contra și Rădoi

Fostul mijlocaș din Bănie a trasat o paralelă între mandatul lui Iordănescu și cele ale foștilor selecționeri în privința disciplinei la lot: „El nu are vedete. Aveam vedete pe vremea lui Cosmin Contra și chiar pe vremea lui Mirel Rădoi. Atunci erau unii jucători care «mârâiau»: că nu sunt în echipă și că sunt pe bancă, că nu sunt nici măcar pe bancă și sunt în tribună...”

„El a eliminat acei jucători care veneau ca niște «prințișori». A reușit, spre exemplu, să îl transforme pe Denis Alibec, care era unul dintre «prințișori». Sub comanda lui Edi Iordănescu, a devenit disciplinat și subordonat echipei”, a continuat acesta.

Metamorfoza lui Alibec

Pentru a întări ideea conform căreia Iordănecu a eliminat statutul de „vedetă” din vestiarul naționalei, componentul României la Europeanul din 1984 a dat un exemplu de „schimbare a năravului”, petrecut după victoria României din Ungaria cu Israel și, implicit, calificarea la Europeanul nemțesc

Observând imaginile care rulau în ecranele din studio, acesta a spus: „Alibec nu a jucat cu Israel, titular a fost Pușcaș. Faptul că l-a îmbrățișat pe concurentul lui pe post, el obișnuit să fie în centrul echipei, înseamnă foarte mult. Asta este cheia succesului. Ca pricepere, Iordănescu, Contra și Rădoi sunt la același nivel

Urmărește integral emisiunea GSP Live cu Aurel Țicleanu:

Alte știri de actualitate:

Antrenorul de la CS Dinamo acuzat de viol și-a recunoscut fapta » Mai multe persoane erau prezente la bazin în acel moment
CS DINAMO
Antrenorul de la CS Dinamo acuzat de viol și-a recunoscut fapta » Mai multe persoane erau prezente la bazin în acel moment
A plecat de la Dinamo, dar și-a găsit rapid echipă » Unde va evolua mijlocașul
DINAMO
A plecat de la Dinamo, dar și-a găsit rapid echipă » Unde va evolua mijlocașul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează