FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA ŞI-A GĂSIT SELECŢIONER

AVEM selecţioner! Piţurcă a acceptat oferta lui Mircea Sandu. Iovan nu va fi păstrat "secund"

Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Articol de GSP - Publicat marti, 14 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 14 iunie 2011 16:09

UPDATE 15:30 // Prima mişcare anunţată: va renunţa la Ştefan Iovan, fostul său coleg la Steaua şi secund la echipa naţională. "Iovan nu va mai fi, mîine anunţ staff-ul, care va fi unul nou", a afirmat Piţurcă.

Noul selecţioner va avea acelaşi salariu ca şi în precedentul său mandat pe banca "tricolorilor", adică 600.000 de euro pe an. Durata angajamentului se întinde pe 4 ani. ;)

UPDATE 15:25 //
După aproape trei ore de discuţii cu Mircea Sandu, Victor Piţurcă a părăsit sediul FRF decis să accepte oferta preşedintelui FRF. "Nu-mi place să dau declaraţii pe stradă, dar acum este o situaţie specială şi de aceea o fac. Nu a fost o decizie grea să accept revenirea la echipa naţională. Mîine, la ora 13:00, va avea loc o conferinţă de presă în care va avea loc prezentarea oficială", a afirmat Victor Piţurcă. Apoi s-a suit în maşină şi a părăsit sediul FRF.

UPDATE 15:00 //
Mircea Sandu şi Victor Piţurcă au avut o discuţie de aaproape trei ore, în vederea preluării echipei naţionale de către acesta din urmă.

După cum informează site-ul oficial al FRF, "în cadrul discuţiei au fost analizate multiplele aspecte ale proiectului, incluzând componenţa staff-ului tehnic al echipei naţionale, reformarea pe parcurs a Comisiei Tehnice etc".

Discuţiile dintre Mircea Sandu şi Victor Piţurcă vor fi finalizate mâine, 15 iunie, prevăzundu-se organizarea unei conferinţe de presă, la Casa Fotbalului, în jurul orei 13.00.

UPDATE 14:00 //
Conform unor persoane din anturajul echipei naţionale, întîlnirea de astăzi dintre cei doi nu este prima după ce Mircea Sandu a anunţat în conferinţa de presă de ieri că îl va contacta pe Victor Piţurcă. Cei doi ar fi purtat deja o rundă de negocieri de circa trei ore luni seară, după ora 8.

UPDATE 13:45 //
La Casa Fotbalului încep să se strîngă din ce în ce mai mulţi oameni din anturajul echipei naţionale. În timpul discuţiilor dintre Mircea Sandu şi Victor Piţurcă, la FRF şi-a făcut apariţia şi Daniel Prodan, directorul sportiv al naţionalei.

UPDATE 12:30 //
Victor Piţurcă a ajuns în urmă cu cîteva minute la Casa Fotbalului, unde va avea o întîlnire decisivă cu Mircea Sandu, în vederea preluării echipei naţionale de fotbal a României. Înaintea lui Piţurcă a ajuns la Federaţie şi Viorel Păunescu, cunoscut ca fiind un sfătuitor al fostului antrenor din Ghencea.

Aşa cum anunţase şi cu cîteva zile în urmă, Gică Hagi a refuzat preluarea echipei naţionale, el nedorind ca numele său să fie legat de încă nouă calificare ratată la un turneu final, după cea de la Mondialul din 2002.

Într-un comunicat de presă emis ieri, "Regele" a explicat: "Naţionala României va reprezenta întotdeauna ceva special şi aparte în sufletul meu, dar nu vreau să gândesc doar cu sufletul şi cu inima, ci vreau să fiu realist".

SOLUŢIA PIŢURCĂ
Rămas în pană de soluţii, preşedintele FRF Mircea Sandu s-a orientat către cea mai la îndemînă variantă pentru banca "tricolorilor", nimeni altul decît Victor Piţurcă, cel care a mai antrenat România în două rînduri (1998-1999 şi 2004-2009).

Într-o conferinţă de presă organizată la Casa Fotbalului, Sandu a anunţat: "Gică Hagi nu a acceptat să preia echipa naţională, vrea să înceapă un nou ciclu de calificare. În aceste condiţii, am încetat orice negociere cu acesta. Eu cred că a fost o ofertă corectă din partea noastră, dar, din păcate, se încheie aici. Primul pe lista mea este Victor Piţurcă pentru a fi noul selecţioner. Eu cred că îi îndeplinisem dorinţa lui Hagi, aceea de a-i oferi un proiect pe termen lung. Anghel Iordănescu acceptase postul de director tehnic".

PIŢI AR VREA
Rămas fără angajament, Victor Piţurcă pare tentat să pornească din nou la drum cu reprezentativa României. După cum a declarat în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, fostul atacant al naţionalei spune că se va întîlni astăzi cu Mircea Sandu pentru o discuţie finală:

"Dacă nu aş lua în calcul revenirea le echipa naţională atunci nu m-aş mai întîlni cu Mircea Sandu mîine. O să aflaţi după dicuţia noastră ce decizie voi lua", spunea Piţurcă luni după-amiază.

CIFRE
Victor Piţurcă este al doilea tehnician din istoria României ca număr de meciuri disputate, după Anghel Iordănescu. Piţi are 62 de meciuri pe banca României, obţinînd 36 de victorii, 13 egaluri şi pierzînd de 13 ori. Cu el pe bancă, "tricolorii" au marcat de 105 ori şi au primit doar 46 de goluri.

>> Citeşte AICI mai multe detalii!

GIGI BECALI ARE ÎNCREDERE ÎN PIŢURCĂ
Gigi Becali şi Victor Piţurcă au colaborat fără succes la Steaua, dar patronul din Ghencea crede că aceasta este cea mai bună soluţie pentru banca naţionalei României:

"Eu cred că Victor Piţurcă e cea mai bună alegere pentru naţională. Cînd a venit la Steaua, nu aveam jucători, iar echipa juca perfect, tiki-taka Barcelona. Victor e facut pentru meseria asta. Merită sa fie din nou selecţionerul României!".

Rămîi pe GSP.RO pentru a afla mai multe detalii în cursul zilei de astăzi!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (115)
p.rares
p.rares  •  15 Iunie 2011, 00:55

A facut performanta calificand echipa nationala de trei ori,ar trebui sa-l sustinem.La ora actuala in afara de Mircea Lucescu si Dan Petrescu nu avem,iar ei s-au dat loviti,nu au vrut sa riste cu actualii jucatori pe care din pacate ii mai avem.De Hagi NO Comment,asta nu este antrenor,jos palaria ca si fost fotbalist. Piturca va avea rezultate.

alin.tat
alin.tat  •  15 Iunie 2011, 00:44

fundasi *

alin.tat
alin.tat  •  15 Iunie 2011, 00:45

@ sbon nu vrei sa mai ajungem vreodata la o victorie de un sfert te turneu final ? omu asta jucand cu 7 fundas ne-a dus acolo si ne va duce iar !

Vezi toate comentariile (115)
Comentează