FOTBAL  »  NATIONALA  »  MAI SÎNT 11 ZILE PÎNĂ LA EURO 2008

Bănel la psiholog!

Articol de - Publicat marti, 27 mai 2008 00:00

Înainte de cantonamentele pentru Euro, mijlocaşul Stelei a mers la cabinetul fostei soţii a lui Dan Petrescu spre a se pune pe picioare după un sezon slab.

Căzut în dizgraţia patronului Stelei şi cu evoluţii incon­sis­ten­te în campionat, Nicoliţă tra­versează înainte de Euro o pe­ri­oadă delicată. Nu şi-a recîştigat în­că încrederea în sine, nu stă stră­lu­cit cu moralul şi preferă să se izo­le­ze de multe ori de grup. Simte că-i va fi greu să cîştige lupta cu Flo­ren­­tin Petre pentru banda dreaptă.

“Suferă enorm”
De mai bine de o lună de zile fotbalistul în vîrstă de 23 de ani a şi mers constant la psiholog, la ca­bi­netul Danei Pe­tres­cu. În­cerca să se re­pu­nă pe picioare în aşteptarea tur­neu­lui final din Austria şi Elveţia! “Suferă enorm fiindcă e con­testat de fani şi are nevoie de două-trei meciuri bune pentru a reveni pe linia de plutire”, a explicat o per­soană din an­tu­ra­jul “naţio­na­lei”.

Discuţii separate cu Piţi
De altfel, chiar în timpul va­can­ţei din An­ta­lya, Nicoliţă a fost un tip foarte retras. A refuzat con­tactele cu pre­sa, a stat mai mult în cameră ori s-a plimbat solitar pe aleile de la hotelul “Rixos”.

Rareori a mai ieşit cu Moţi sau cu Popa la o terasă sau la cîte o partidă de bow­ling! S-a înseninat însă teribil cînd s-a întîlnit pe plajă cu o fami­lie din Mediaş, care l-a recunoscut şi s-a bucurat să-l invite pe mij­lo­caş la un pahar cu suc, unde au stat de vorbă aproape un ceas!

Colegii vorbesc despre un Ni­co­liţă similar şi la Mogoşoaia, acolo unde găseşte însă în Piţurcă un susţinător puternic. Selecţionerul îl ia deseori la discuţii între patru ochi spre a-l încuraja şi a-i oferi zilnic motivaţii ca să fie în priză în pregătirile pentru Euro. Fiindcă are nevoie de un Bănel încărcat po­zi­tiv, nu letargic şi copleşit de de­z­iluzii!

19 selecţii a adunat Bănel Nicoliţă la echipa naţională, toate în “perioada Piţurcă”

“Bănel joacă la fel ca acum un an. Nu e însă un fotbalist spectaculos, ci un luptător. Oamenii ca el, puternici fizic şi gata să moară pe teren, fac diferenţa!”

“Nu mă interesează ce a fost la Steaua, Nicoliţă merge la Euro pentru că am nevoie de el”
Victor PIţurcĂ antrenor România

La Iaşi a început totul
Colegii şi alte persoane din anturajul lui Nicoliţă povestesc cum căderea psihică a debutat după meciul de la Iaşi, din februarie, cînd Steaua a pierdut cu 1-2 şi el şi-a dat autogol. A început să piardă echipa şi, din favoritul publicului, a devenit în primă fază contestat, iar spre finalul sezonului chiar huiduit. Nu era obişnuit cu un asemenea tratament în Ghencea, iar acest lucru l-a dărîmat.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (25)
 •  15 Septembrie 2008, 14:07

Cine stie unde are cabinetul Dana Petrescu, sau site-ul, ceva? Mersi

 •  28 Mai 2008, 11:36

poate are ceva dar sigur cativa suporteri stelisti si pe gigibecalliii trebuie dusi la doctor!

 •  27 Mai 2008, 20:51

banel ridica-te,nu te mai gandi la nimeni si fa jocul cu care ne-ai bucurat.am mare incredere in tine.Internati-l pe JIJI la un spital de nebuni

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close