FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO

VIDEO Ne paște suspendarea! Banner-ul care a „aruncat în aer” România - Kosovo! Oaspeții au decis să iasă de pe teren

Banner-ul care a inflamat spiritele în România - Kosovo / foto: Andrei Crăițoiu (GSP)
Banner-ul care a inflamat spiritele în România - Kosovo / foto: Andrei Crăițoiu (GSP)

Articol de , - Publicat marti, 12 septembrie 2023 22:04 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 22:36

Partida România - Kosovo a fost întreruptă în minutul 18! Fotbaliștii kosovari au ieșit de pe teren, în momentul în care ultrașii radicali din grupul „Uniți sub Tricolor” au început să scandeze „Kosovo e Serbia” și să afișeze mesaje cu această tematică. 

Niciun meci fără incidente pentru naționala României. Din nou, „tricolorii” au avut serios de suferit din cauza scandărilor grupurilor naționaliste care-și fac veacul la meciurile primei reprezentative!

Aceștia au afișat un mesaj care i-a determinat pe kosovari să părăsească gazonul. Pe pânza cu conotații politice afișată la Peluza Sud a stadionului era scris „Kosovo e Serbia”, o lozincă deloc pe placul UEFA și care-i lezează pe fotbaliștii oaspeților.

Ne paște suspendarea! Banner-ul care a „aruncat în aer” România - Kosovo! Oaspeții au decis să iasă de pe teren
Banner-ul care a inflamat spiritele în România - Kosovo / foto: Andrei Crăițoiu (GSP)

Nicolae Stanciu, în rol de „negociator”: a mers să discute cu ultrașii 

Nicolae Stanciu a mers să discute cu ultrașii, în tentativa de a-i convinge să renunțe la banner-ul respectiv. Însă era prea târziu. Kosovarii erau la marginea terenului, iar în scurt timp arbitrul a decis ca cele două echipe să meargă la vestiare.

Printre protagoniștii evenimentelor regretabile de pe Arena Națională este și Andrei Preda, zis „Gogoașă”, unul dintre liderii Peluzei Sud 1997 Craiova, transmit reporterii GSP aflați la stadion. 

E de notorietate faptul că România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008. Astfel, autorităţile din România nu întreţin contacte oficiale cu instituţiile din provincia cu capitala la Priștina. Totuși, UEFA le interzice naționalelor afiliate să refuze disputarea partidelor cu Kosovo. 

Fiind recidiști, România riscă o suspendare serioasă din partea UEFA, care nu tolerează sub nicio formă astfel de manifestări cu substrat politic.

Ultrașii români fuseseră evacuați în turul de la Priștina

„Uniți sub Tricolor”, o entitate-problemă care a provocat numeroase scandaluri la meciurile primei reprezentative, și-a făcut apariția la meciul tur cu Kosovo, iar incidentele n-au lipsit. Nu doar că membrii grupării au introdus în arenă unele materiale pirotehnice, dar au apelat și la o scandare care nu e pe placul forurilor internaționale: „Kosovo e Serbia”.

Luni, o altă grupare radicală, „Honor et Patria”, anunțase că boicotează partida cu Kosovo. Gruparea al cărei membru co-fondator este parlamentarul George Simion nu e prezentă pe Arena Națională la duelul împotriva kosovarilor. Decizia are un puternic substrat politic, fanii din H&P numărându-se printre cei care nu recunosc exisența statului Kosovo.

Kosovarii huiduiseră imnul României la meciul tur

Poziția ostilă a ultrașilor români față de naționala din Kosovo e și un răspuns la evenimentele din meciul tur, când suporterii de la Priștina au huiduit imnul României

Kosovovarii, parte dintr-un stat pe care România nu-l recunoaște, i-au întâmpinat cu ostilitate pe „tricolori” încă de dinainte de începutul partidei. În momentul intonării imnului național al României, peste 10.000 de spectatori au fluierat cu patos imnul nostru

Citește și alte știri despre naționala României: 

Mihai Stoica, surprins de alegerile lui Edi Iordănescu: „Niciodată nu m-aș fi așteptat”

România - Kosovo ACUM » Oaspeții au ieșit de pe teren din pricina fanilor români! » Arbitrul a oprit meciul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (74)
forumeer
forumeer  •  14 Septembrie 2023, 00:29
Postat de Haha1989 pe 12 Septembrie 2023, 23:23

Sunt pastile pe la farmacie

Sunt, da, pare ca ai nevoie. Sa revii cu tratamentul luat si cu articolul din regulamentul Uefa care spune ca un meci poate fi intrerupt pt un banner. Iti zic eu, nu exista.

emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  13 Septembrie 2023, 19:02
Postat de FanFCU pe 13 Septembrie 2023, 10:09

????????????

Inscris...persoana respectiva, se refera la...acel banner.....care nu intereseaza pe nimeni dar uite ca vom fi suspendati de UEFA......frumos...........*** ”***” alora cu bannerul...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  13 Septembrie 2023, 17:43
Postat de cucuruz1 pe 13 Septembrie 2023, 01:05

Potrivit normei demnitatii nationale.

Vezi tu , din nefericire noi nu formalizam aceasta norma. Este o minune ca avem clar in constitutie faptul ca statul este national si unitar. De ce? Pt. ca suntem fara demnitate in cea mai mare parte a timpului. Pt. ca punem botul cand altii ne traseaza "norme morale", chiar daca asa zisele lor norme ne desconsidera, fac din oameni cu apucaturi deviante oameni la fel de "normali" ca cei care intemeiaza o familie si fac si cresc copiii, ca nu protestam pe masura cand reguliele care ni se pun in fata se modifica in timpul jocului, ca asa doresc aaceia care ne desconsidera. Cum nu reactionam, in mare parte meritam ca suntem tratati precum ***. Sa fii nationalist ( nu scndalagiu, nu rasist, nu sforaitor) este rusinos.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează