FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA, MARŢI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Barajul îl jucăm cu 4 puncte în 4 zile! » Ce calcule ne facem după ce s-au disputat jumătate din meciurile grupei

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 25 martie 2013 00:58

Partidele cu Ungaria şi Turcia, din 6 şi 10 septembrie, pe Arena Naţională, sînt cheia acestor preliminarii. Putem prinde locul 2 şi cu două egaluri acasă cu cele două rivale, însă în acest caz am avea mari emoţii în privinţa clasamentului echipelor de pe locul secund.

Sîntem la jumătatea drumului în actualele preliminarii pentru CM din Brazilia şi cîteva concluzii sînt clare:

1. Stăm destul de bine şi avem în continuare şanse să ajungem la Rio
2. Olanda va fi în mod normal cîştigătoarea grupei
3. România, Turcia şi Ungaria se vor bate pentru locul 2 şi, eventual, pentru baraj

FOARTE IMPORTANT: Nu toate echipele de pe locul 2 la finalul preliminariilor vor merge la baraj. Se va face un clasament al poziţiilor secunde din cele 9 grupe şi, după ce vor fi scoase din calcule meciurile cu ultima clasată, "naţionala" cu cel mai slab punctaj va fi out, iar restul de 8 vor disputa barajul.

Plecînd de aici şi de la programul meciurilor rămase de jucat, care sînt variantele pentru ca naţionala noastră să termine pe locul secund şi să şi prindă barajul din noiembrie? În condiţiile unui parcurs pentru cele 3 "naţionale" rivale în care nu se pierde nici un punct cu Estonia şi Andorra, dar nici nu se cîştigă vreunul cu Olanda, cele 3 meciuri directe între România, Turcia şi Ungaria vor decide totul.

Varianta 1: Turcia - Ungaria X2
Dacă marţi, Ungaria nu pierde la Instabul, atunci Turcia e scoasă din calcule şi avem nevoie măcar de un egal cu Ungaria şi victorie cu Turcia sau doar de victorie cu Ungaria pentru a antama locul 2, dar şi pentru a avea şanse mari să intrăm în cele 8 la baraj. Am termina, în topul echipelor de pe locul 2, cu un minim de 13 puncte, ceea ce, foarte probabil, ar fi suficient pentru a prinde barajul

Varianta 2: Turcia - Ungaria 1
Dacă mîine, Turcia va cîştiga, atunci situaţia se complică teribil, însă am avea nevoie tot de 4 puncte în 4 zile, pe 6 şi 10 septembrie, pe Arena Naţională, cu Ungaria şi Turcia. Nu ar conta cu cine ar fi victoria şi cu cine egalul, însă dacă remiza e cu maghiarii atunci ne trebuie un 0-0 sau 1-1 pentru a putea fi peste ei la meciurile directe. În acest caz, am termina, în topul echipelor de pe locul 2, cu 14 puncte, ceea ce ar fi suficient pentru a prinde barajul.

Varianta 3: cu două egaluri cu Turcia şi Ungaria stăm pe muchie
Dacă Ungaria nu va cîştiga mîine seară la Istanbul, atunci România ar putea termina grupa pe 2 chiar şi cu doar două egaluri cu maghiarii şi turcii acasă. Totuşi, în acest caz, am acumula doar 12 puncte în clasamentul echipelor de pe locul secund, ceea ce ar fi la limită, punctajul putîndu-ne arunca pe ultimul loc şi, astfel, am pierde barajul.

De exemplu, Portugalia, favorită la locul 2 în grupa F, şi care în acest moment ar fi echipa ce ar pierde barajul, ţinînd cont de ce meciuri mai are de jucat, ar putea acumula lejer peste 13 puncte.

Varianta neagră: Turcia bate Olanda
Deşi stă prost acum în clasament, Turcia ar putea beneficia de un avantaj extrem de mare. Şi anume, că în chiar ultima etapă o va întîlni pe teren propriu pe Olanda, "naţională" care aproape sigur se va afla în postura de cîştigătoare de grupă indiferent de rezultatul acelui joc. O victorie a turcilor, coroborată cu un succes al lor cu Ungaria, plus un egal la Bucureşti cu România le-ar aduce poziţia a doua.

Varianta optimistă: 6 puncte în septembrie
Indiferent de rezultatul partidei de mîine, de la Turcia - Ungaria, dar şi de la Turcia - Olanda, din ultima etapă, dacă România va cîştiga ambele jocuri din septembrie atunci va merge sigur la baraj. Am acumula un total de 22 de puncte, imposibil de depăşit de Turcia şi Ungaria, cu care am avea şi avantajul meciurilor directe.

Turcia - Ungaria va fi pe Dolce 2
Mîine seară, o partidă extrem de importantă în economia grupei D a preliminariilor, Turcia - Ungaria, va putea fi văzută în România pe Dolce Sport 2. Întîlnirea va începe la ora 20:30, cu un ceas mai devreme faţă de debutul jocului Olanda - România, care va fi transmis de TVR 1.

Programul celor 3
România: Olanda (d), Ungaria (a), Turcia (a), Andorra (d), Estonia (a)
Ungaria: Turcia (d), România (d), Estonia (a), Olanda (d), Andorra (a)
Turcia: Ungaria (a), Andorra (a), România (d), Estonia (d), Olanda (a)

564888-clasament-locul-2.jpg

Citește și:

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Nationala
România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
Euro 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP
Nationala
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”


Comentarii (28)
ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  27 Martie 2013, 19:57
Postat de gaby_blion pe 25 Martie 2013, 23:33

spania are 8 si Bulgaria 6 jurnalistii lu peste!!

Cum să aibă Spania 8? Că are 8 în total, dintre care 1 cu Finlanda, care se scad; 8-1=7! Bulgaria avea înaintea meciurilor de ieri 9 p, din care 3 făcute cu Malta, deci 9-3=6! Deci ai dreptate pe jumătate!

gaby_blion
gaby_blion  •  25 Martie 2013, 23:33

spania are 8 si Bulgaria 6 jurnalistii lu peste!!

agb87
agb87  •  25 Martie 2013, 15:06

nu stam asa rau daca tinem cont ca ne-am intors cu 4 puncte din turcia si ungaria. Mie personal mi-au fost depasite asteptarile de la nationala Romaniei.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează