FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - TURCIA 0-2

Batem tot şi ţinem cu Olanda! » Calculele pentru locul 2 depind de jocurile Olandei cu rivalele României

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 septembrie 2013 10:15

Situaţia României s-a complicat: o victorie a Ungariei la Amsterdam îi asigură locul 2. Iar dacă turcii scot 6 puncte din ultimele două jocuri, i-am putea depăşi doar la golaveraj, unde am avea minim 10 goluri de recuperat.

Reuşitele de aseară, semnate Burak Yilmaz şi Mevlut Erdinc, au aruncat România din postura de favorită pentru locul doi într-un standby apăsător. Pe scurt, chiar dacă înving Andorra şi Estonia, "tricolorii" depind de rezultatele calificatei Olanda!

Pentru liniştea noastră, "Portocala" trebuie să nu piardă cu Ungaria (acasă) şi cu Turcia (deplasare)! Asta dacă rivalii României nu se vor încurca în celelalte meciuri rămase, cu Andorra acasă (Ungaria) şi Estonia în deplasare (Turcia).

Pentru baraj trebuie îndeplinite două condiţii: să ajungem pe poziţia de baraj şi să nu ocupăm locul 9 în clasamentul locurilor 2.

1. SĂ AJUNGEM PE LOCUL 2

586682-program.jpg

Fiindcă un eventual semieşec ne scoate din calcule, considerăm doar situaţia în care România cîştigă ambele meciuri, cu Andorra şi Estonia.

"Tricolorii" ar acumula 19 puncte. Şi ar ajunge sigur pe locul doi dacă Olanda nu va pierde cu Ungaria sau Turcia. Iată cele două cazuri nefericite:

A. Ungaria scoate maxim de puncte
Dacă maghiarii vor învinge la Amsterdam, calificarea este pierdută. Vecinii României au ultimul meci cu Andorra, acasă! Vor strînge 20 de puncte şi nu avem cum să-i mai prindem din urmă.

B. Turcia învinge în ambele meciuri
Această variantă rămîne în picioare dacă Ungaria NU bate de două ori. În cazul în care otomanii vor cîştiga atît în Estonia, cît şi cu Olanda, vor face tot 19 puncte. Cît România!

Departajarea se va face la golaveraj, unde, în acest moment, ei au +7. Noi, doar +1! Se vor adăuga încă minim două goluri din eventualele victorii ale turcilor cu Estonia şi Olanda, asta însemnînd o diferenţă imensă de recuperat. Cel puţin 10 goluri în două partide!

2. SĂ AJUNGEM LA BARAJ
Dacă prindem poziţia secundă, în discuţie intră clasamentul locurilor doi. La final, vom avea maximum 13 puncte în acest clasament, fiindcă cele două rezultate cu ultimul loc, în speţă Andorra, se anulează.

În acest moment, Ungaria, locul 2 din grupa noastră, este pe locul 8, cu 11 puncte, poziţie pe care am fi ocupat-o şi noi în cazul unui egal cu Turcia.

CLASAMENTUL LOCURILOR 2
1. Grecia 16p (7j)
2. Franţa 14p (7j)
3. Islanda 13p (7j)
4. Ucraina 12p (7j)
5. Portugalia 11p (6j)
6. Suedia 11p (6j)
7. Croaţia 11p (6j)
8. UNGARIA 11p (7j)
---
9. Bulgaria 7p (6j)

Dacă scotea măcar un punct cu Turcia, România era aproape calificată la baraj! Ar fi obţinut maxim 14 puncte şi nu mai putea fi ajunsă de Bulgaria, care poate face maxim 13 în clasamentul locurilor 2.

Dacă România va încheia pe doi, trebuie să avem un golaveraj mai bun decît vecinii pentru a fi siguri că ne calificăm - şi în acest caz, acesta este primul criteriu de departajare între echipele aflate la egalitate.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (96)
myke82
myke82  •  12 Septembrie 2013, 10:29

Nu va mai faceti iluzii desarte pentru ca nu ne vom califica nici de data asta. Astea sunt calcule inutile pe care le fac ziaristii ca sa-si vanda ziarul jenant si ca sa le dam noi click-uri cat mai multe pe articole. Olanda este deja calificata si nu va risca sa joace prea tare ca sa nu-si accidenteze jucatorii la meciurile ramase. Restul este cancan. Nu stam la mana nimanui. Trebuia sa jucam fotbal si sa inscriem atunci cand am avut ocazii. Dar din pacate nu avem nici antrenor si nici echipa ca sa nu mai vorbesc de federatie...

tac77stelist
tac77stelist  •  11 Septembrie 2013, 18:39
Postat de andrei_30 pe 11 Septembrie 2013, 17:14

Si in Estonia de ce n-au fost orgoliosi oare de au scos cu greu un 2-2. hai sa nu mai visam cai pe pereti totusi, Olanda isi va pastra blazonul in meciul de acasa cu Ungaria de aceea din punctul meu de vedere Ungaria are 0 sanse la baraj. la Istanbul insa turcii vor fi mult mai determinati, vor manca pamantul sa se califice mai ales daca deja vor fi batut in estonia. Vor face orice sa ajunga la baraj. iar Olanda n-are motivatie sa isi rupa picioarele cu ei. Pricepi?

daca tot calculezi asa calculeaza sin faptul ca Romania a fost peste Turcia chiar daca am pierdut ...Turci nu au fata sa bata Olanda ...eventual cu greu sa scoata un egal in Turcia dar eu nu-i vad bine nici in Estonia...Ungurii sunt slabi ...nu au sanse sa bata Olanda mai ales acasa...eu zic ca suntem calificati in proportie de 85%...

microbuzulbotosani
microbuzulbotosani  •  11 Septembrie 2013, 18:17

olanda vrea ungaria la baraj , nu turcia.romania nici nu mai intra in calcul.

Vezi toate comentariile (96)
Comentează