FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

Conferință de presă Edi Iordănescu și Horațiu Moldovan înainte de Belarus - România: „Catastrofal, lipsă de respect!”

Edi Iordănescu +15   FOTO
Edi Iordănescu

Articol de , - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 18:46 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 20:00

În această seară a avut loc conferința de presă premergătoare duelului de joi dintre Belarus și România, cu selecționerul Edi Iordănescu (45 de ani) și portarul Horațiu Moldovan (25) la pupitru. Iordănescu s-a plâns de starea gazonului de pe stadionul lui Ujpest, gazda partidei, despre care Gazeta Sporturilor a relatat marți. 

  • Belarus - România (runda a 7-a din grupa I a preliminariilor Euro 2024) e programat pe 12 octombrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Antena 1.
  • Reporterul Vlad Nedelea și operatorul video Iosif Popescu sunt la Budapesta și transmit toate informațiile relevante înainte, în timpul și după meciul dintre Belarus și România.
Câți oameni vor vedea live Belarus - România: „Este lista trimisă”
BELARUS - ROMÂNIA
Câți oameni vor vedea live Belarus - România: „Este lista trimisă”

Declarațiile selecționerului Edi Iordănescu înainte de Belarus - România: „Terenul este catastrofal, lipsă de respect pentru noi”

Iordănescu așteaptă un duel complicat la Budapesta, împotriva unei formații care a adunat 4 puncte în această campanie de calificare. 

„Facem pași spre obiectivul nostru și asta ne bucură. Sunt trist pentru că nu putem avea suporterii alături de noi, dar sunt sigur că vor trăi la intensitate în fața televizoarelor. Vrem să le aducem cadou 3 puncte extrem de necesare. 

Ne așteptăm la un joc dificil, complicat. Suntem puși în gardă de mijloacele adversarului nostru de mâine, Belarus a arătat foarte multe lucruri bune în această campanie. Am văzut exprimarea lor din dubla cu Israel și victoria cu cei din Kosovo. Ne-au creat și nouă probleme la București, iar lucrurile astea ne-au pus în gardă. 

Consider, în urma analizei pe care am făcut-o alături de colegii mei, că e o echipă în creștere de încredere și în ceea ce înseamnă exprimarea în joc. Au un antrenor nou cu o filosofie foarte bine definită, pe care sunt sigur că vrea să o implementeze”, a afirmat Iordănescu inițial. 

Ulterior, selecționerul a transmis un mesaj mobilizator pentru elevii săi: „Este foarte important cum intrăm în joc. Vreau să subliniez ceva și să apelez să scrieți ceva, pentru că vreau să ajungă la urechile băieților noștri. Nu e nimeni în lumea asta care să aibă încredere mai mare în acest grup decât am eu. Singura grijă pe care o am este ca ei să intre extrem de capacitați în teren, în ciuda timpului incredibil de scurt pe care l-am avut. 

Am avut un singur antrenament în care am încercat să pregătim aplicat jocul, acum vom avea antrenamentul oficial, dar încrederea mea în ei este totală. Dacă vom intra capacitați 100% pe teren și vom arăta versiunea noastră cea mai bună, să punem în joc toate resursele, sunt sigur că putem face un joc bun, cu un rezultat extrem de important”.

Ce a mai declarat Edi Iordănescu: 

Despre gazonul de pe stadionul lui Ujpest: „Terenul este catastrofal. Consider că este o lipsă de respect pentru noi. Nu e firesc. Am fost învățați să depășim obstacole și bariere în această campanie, suntem pregătiți să trecem și de acest obstacol și nu poate să ne împiedice o suprafață de joc din drumul nostru, dar nu mi se pare firesc, mai ales că se joacă fără spectatori și era la îndemână să se găsească alt stadion în apropiere. 

Nu trebuie să ne lamentăm prea mult, nu avem altă opțiune decât să ne adaptăm, să punem în joc tot ce avem mai bun, dar e adevărat că vom fi echipa pusă mai mult în dificultate, pentru că suntem echipa pentru care rezultatul este mult mai valoros. Neavând decât varianta victoriei, trebuie să facem un joc creativ și să ne adaptăm la suprafață”. 

Despre strategia cu Belarus: „Vom vedea o națională cu o dorință mare de a câștiga și de a merge din nou la un turneu final. Îmi doresc echilibru în joc, consistență, exactitate, minte limpede, un joc clar. Sunt foarte conștient că se pot întâmpla foarte multe. Trebuie să gestionăm fiecare moment cât mai bine. Trebuie să marcăm, să câștigăm jocul, mă interesează doar să ducem punctele acasă”.

Despre Dorin Rotariu, revenit la FCSB: „Ne bazăm pe orice jucător care arată valoare, caracter, dorință foarte mare să reprezinte România. Nu prea-mi place să vorbesc despre jucători care nu sunt aici. E o formă maximă de respect pe care doresc să o ofer acestui grup. Atenția mea este total către grup. E un moment prea important ca să îmi permit luxul să vorbesc despre lucruri care, în opinia mea, acum nu primează”.

Despre forța Belarusului: „Am analizat, am văzut și revăzut meciul și am încercat împreună cu colegii din staff să pregătim jocul cât se poate de bine. Dacă vă uitați ce diferențe mari sunt în selecția lor față de meciul tur, aproape că ar trebui să spun că întâlnim altă echipă. Mie mi-au arătat lucruri bune și foarte bune. Uitați-vă cum au pierdut cu Israel, în minutul 94, după ce au avut o ocazie mare în minutul 93. Uitați-vă că au bătut Kosovo cu 2-1 și au condus-o cu 2-0 până în final și uitați-vă ce probleme ne-au pus la București. Dacă nici lucrurile astea nu ne pun în gardă, nu știu ce ar trebui să ne pună. Nu ne permitem luxul de a fi superficiali”.

Despre amânarea meciului Israel - Elveția: „Singurul lucru pe care îl doresc este să se respecte principiul egalității. Îmi doresc să se termine campania în același timp pentru toate echipele, să nu se dispute jocuri ulterior, să nu fie echipe care să închidă campania, apoi altele să joace știind ce rezultate au fost, ce puncte le trebuie sau, mai mult de atât, cu adversari care vor veni doar să bifeze jocurile și cine știe în ce formule. E ca și cum ar fi o cursă de 100 de metri la care alergăm toți, iar un participant vine la final și o face singur și încearcă să scoată cel mai bun timp”.

Despre schimbările pe care le pune la cale: „Am datoria să mă gândesc la pachet la ambele jocuri. Am ales acest principiu al rotației, am schimbat mulți jucători de la o acțiune la alta datorită în mod special unui lucru care nu mi-a dat liniște: avem foarte puțini, spre deloc, băieți obișnuiți să joace la 3 zile. Avem nevoie ca băieții să se obișnuiască să joace la 3 zile, în cupele europene, să intre în ritmul care să-i ajute și la națională să țină ritmul de jocuri din 3 în 3 zile”. 

Ce a declarat Horațiu Moldovan înainte de Belarus - România

  • „Sunt obișnuit să am o peluză foarte numeroasă în spate. Îmi place să joc cu stadionul plin, dar din păcate asta este situația. Trebuie să ne acomodăm și să câștigăm. 
  • Presiune a fost de la primul meci. De asta ne-am apucat de fotbal, să avem această presiune. Suntem un grup foarte unit, ne susținem în tot ceea ce facem și sperăm ca în final să ajungem la Campionatul European. 
  • Cel mai important este să câștigăm, să mai punem 3 puncte în clasament și să mai facem un pas către European. 
  • La echipa națională nu ai cum să fii relaxat. Trebuie să vii încrezător și focusat pe ce ai de făcut. De ce să abordăm altfel meciurile? Important este să câștigăm cele 3 puncte, apoi ne vom gândi la meciul cu Andorra. 
  • E o mândrie să fii portarul echipei naționale, un sentiment aparte. De asta m-am apucat de fotbal, ca să ajung să reprezint țara. Mi-am așteptat rândul și am venit tot timpul pregătit la națională.
  • Am arătat în aceste 6 meciuri că suntem o echipă puternică, nu ne-a învins nimeni și suntem doar la mâna noastră. Cred că toată țara așteaptă această calificare.
  • Gazonul e destul de prost, dar important este să câștigăm. Nu mai contează cum, în ce stil. Cred că starea gazonului reprezintă un impediment, plecăm cu construcție de joc, acesta este stilul nostru. 
  • Avem o partidă foarte dificilă, e în deplasare. Important este să câștigăm cele 3 puncte. Mă bucur că și-a găsit locul Florin Niță și că a revenit la echipa națională. Este un băiat extraordinar, dar concurența este în 3, nu în 2, e și Târnovanu”. 

GALERIE FOTO: Gazeta a surprins imagini șocante pe stadionul lui Ujpest, unde România va juca cu Belarus

+11 FOTO

Naționala României a ajuns marți seara la Budapesta

Naționala României a ajuns marți seara la Budapesta pentru meciul cu Belarus. „Tricolorii” sunt cazați la hotelul Hilton, aflat într-o zonă exclusivistă a capitalei Ungariei, „vecini” cu Bastionul Pescarilor, unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din oraș.

Distanța până la stadionul lui Ujpest e una destul de mare, circa 13 kilometri, mai mult de 30 de minute cu autocarul. Totuși, priveliștea de care se vor bucura „tricolorii” e fantastică. La înălțime, în Buda, jucătorii lui Edi Iordănescu pot admira Pesta și Dunărea, plus toate podurile ce împart cele două maluri ale orașului.

Jucătorii au sosit la hotel marți seara, în jurul orei 19:30, plini de încredere, convinși că pot pleca de la Budapesta cu maximum de puncte. De altfel, prin Budapesta am fost și în 2015, înaintea ultimei calificări la turneul final.

Tot despre Belarus - România: 

Locul care ne-a „murdărit” istoria » Stadionul pe care vom înfrunta Belarusul trezește o amintire dureroasă: România a pierdut aici cu 0-9!

Câți oameni vor vedea live Belarus - România: „Este lista trimisă”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (7)
NeluF
NeluF  •  12 Octombrie 2023, 01:10

Ați sesizat UEFA sau știți doar să vă tânguiți către presă ? Sunteți impotenți prin mentalitate !!

21lva
21lva  •  11 Octombrie 2023, 20:39
Postat de observator_federal pe 11 Octombrie 2023, 19:54

Deși de la ultima actualizare Transfermarkt (12 iunie 2023) Valentin Mihăilă a marcat 3 goluri DECISIVE pentru Naționala României, Transfermarkt (de fapt scouterul fecesebist Cătălin Cîmpian) i-a scăzut internaționalului român cota de la 2,7 milioane euro la 2,4... (Asta în timp ce lui Florinel Coman i-a crescut cota în aceeași perioadă cu 0,5 meleoane "explodând" doar în cursul acestui an 2023 de la 2,5 la 4,0 meleoane?? Sau cele 3 goluri în Serie B ale lui Dennis Man sunt mai prețioase decât ale lui Mihăilă din moment ce ex-fcsbistul a "urcat" de la 3,2 la 3 5??) Bă băeți, să ții cu Fcsb e una, dar să nu mai ții cu România este incalificabil!! Chiar vreți să-l demoralizați (să-l enervați, să-l jigniți, să-l nedreptățiți) pe Valentin Mihăilă, tocmai acum când calificarea se joacă cu mari șanse datorită golurilor lui senzaționale???? Edward, matale ții conferințe iar cel care "te-a scos" este furat la drumul mare - ai replică?

Nu mai pune la suflet. Cotele de pe transfermarkt sunt de divertisment, ca horoscopul etc.

S0s0
S0s0  •  11 Octombrie 2023, 20:14

Îmi amintesc când a jucat Craiova cu Honved. Ăia nu aveau stadion practicabil la Budapesta, așa că au mers în marele oraș Gyor, unde s-a jucat pe o chestie mai jalnică decât orice există în Liga a 2-a din România. La orice șut mai puternic riscai să spargi geamurile de prin vecini.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează