FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ

FCSB - CFR Cluj 0-1 » Otele a tăiat cu „foarfeca”, dar nu mai contează! FCSB, petrecere în valuri și lumini, după 9 ani de secetă și zgomot distructiv

GSP prezintă în timp real toate noutățile și imaginile de la Arena Națională înainte, în timpul și după FCSB - CFR Cluj +16   FOTO
GSP prezintă în timp real toate noutățile și imaginile de la Arena Națională înainte, în timpul și după FCSB - CFR Cluj

Articol de , , , , , , , - Publicat sambata, 11 mai 2024 21:56 / Actualizat duminica, 12 mai 2024 08:48

FCSB a pierdut duelul cu CFR Cluj, 0-1 în etapa 9 din play-off, meci în care privirile și gândurile au zburat mai degrabă spre strălucirea medaliilor lustruite pe zile și gravură fără de pripă.

  • GSP.ro, cel mai relevant, mai respectat și mai spectaculos site de sport din România, a acoperit „in full swing” evenimentele din această seară, cu o echipă de 8 reporteri, fotoreporteri și cameramani plasați în toate colțurile stadionului. Rămâi pe site pe parcursul serii pentru toate informațiile legate de sărbătoarea de titlu!
Gigi Becali, din nou pe stadion! A venit cu preoții la FCSB - CFR Cluj: „Familia m-a rugat”
FCSB, CAMPIOANA ROMÂNIEI
Gigi Becali, din nou pe stadion! A venit cu preoții la FCSB - CFR Cluj: „Familia m-a rugat”

Cronică de George Nistor: FCSB, petrecere în valuri și lumini, după 9 ani de secetă și zgomot distructiv

A fost serbarea anului, nu a etapei - fracțiune de timp care în ultimii nouă ani a reprezentat speranță scurtă și amăgitoare pentru milioane de suporteri a căror dragoste nu are patron.

Se observă din tribune, din energia unei arene pline ochi și așteptarea de bucurie - cea mai frumoasă dintre așteptări - căci niciunul din cei 54.673 de spectatori nu pare că a primit task pentru această seară de sâmbătă.

Și la nivel de gazon, vibrația e din același spectru. Charalambous, mucalitul ultimelor luni, a pășit primul pe iarbă, cu un zâmbet în colț, primit cu urale. Spre cealaltă bancă s-a îndreptat, cu aceleași pleoape căzute, aer în pomeți și seriozitate sieși promisă, Dan Petrescu, parte din mistica fotbalului românesc, la al doilea meci pe bancă în noul mandat, început prematur pentru preconcluzii care să facă munca bună în Gruia.

Dan Petrescu și contraatacul ca artă

Primele minute de joc au părut construite, bine puse în practică de jucătorii celor două rivale, însă nu pentru mult timp. În cazul ardelenilor, resorturile sunt cele care nu leagă echipa după planul „Bursucului”, în timp ce lipsa mizei este evidentă pentru roș-albaștri.

Chiar și așa, defensiva campionilor funcționează în parametri, cu Vlad Chiricheș atent în situațiile dificile, dar și Risto Radunovic, deplasat în centru, în multe dintre momente, pentru sprijin în plus la acțiunile eternului Deac.

Prima repriză e cea în care a început să se vadă amprenta lui Dan Petrescu, după un travaliu de antrenamente de doar două săptămâni. Un aspect pozitiv, martor al începutul de cursă în care s-a înrolat antrenorul instalat prematur pentru obiectivul de a termina pe locul 2, la dorința lui Neluțu Varga.

Încercările de la distanță ale lui Florinel Coman și Adrian Șut nu au produs pericol pentru apărarea adversă, motiv pentru care feroviarii au rezolvat simplu, prin poziționare. În schimb, atacul nu a funcționat cu Otele izolat de Crețu și Dawa, apărătorii flancului drept.

A fost și culpa lui Panagiotis Tachtsidis, omul pașilor înceți, de multe ori în jocul formației sale. Va fi cu adevărat o misiune responsabilizarea mijlocașului grec capabil de isprăvi la extreme. Cu viteza pensionată anticipat, „rebelul” de la centru nu cară ofensiva în spate, iar picioarele nu livrează pentru Bîrligea.

+12 FOTO

Viața de după Florinel

Ca-n partidele de titlu, pauza a adus și prima schimbare și poate un mare semn de întrebare pentru stagiunea ce urmează. Deplasat pe benzi pentru a-și lua mingi, Alex Băluță i-a lăsat locul lui David Miculescu, „alesul” pentru postul de vârf central.

Nici unul, nici celălalt n-au reușit pivotarea care să deschidă jocul pentru tabelă fără de cercuri, astfel că Florinel Coman a fost cu ocaziile, prima dată în minutul 61, din unghi și, ulterior, din câțiva metri, perpendicular pe poarta lui Sava cel sigur.

Cu Euro 2024 la orizont, motivaționalul nu a bătut inghinalul, astfel că șuturile s-au dovedit moi, ușor de anulat de către goalkeeper-ul în portocaliu.

Problema atacantului are toate șansele să se răsfrângă, inevitabil, și pe postul pe care extrema cu bagajele va lăsa în urma sa, ca opțiune, un sac de bani sau Tavi Popescu. Reversul ocaziilor se declanșează în 77', atunci când Otele a scos foarfeca și „a tăiat” cu o execuție superbă, pentru ochi mari de scouteri.

9 ani ca 9 vieți. Urmează una nouă

Ca într-un film obișnuit fotbalului românesc, urmează serbarea, meritată și adusă de liniștea unui an în care s-a tăcut ciudat de mult.

A fost nevoie de o furtună de jucători și decizii, întinsă pe aproape un deceniu, pentru ca FCSB să ajungă la un nou moment-blitz. Ce a fost până acum: destin implacabil, proprie incapacitate sau tăvălug de decizii proaste? Toate împreună sau poate niciuna dintre acestea.

Story-ul lui FCSB e cromatic, definește sezonul, însă va expira repede chiar dacă nu în 24 de ore, pentru că omul cu banii e gata să renască visul vechi, al Ligii Campionilor.

Un titlu care nu va fi o cheie de boltă în istoria clubului, dar are potențialul de a reseta păcatele din jilțul poleit pentru care au pătimit campionii suportării, cei de pe scaunul de stadion.

FINAL » FCSB - CFR Cluj 0-1

Cele mai tari imagini din FCSB - CFR Cluj:

+12 FOTO

Echipele de start în FCSB - CFR Cluj:

FCSB (4-3-3): Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Chiricheș, Radunovic - Lixandru, Șut, Olaru (cpt.) - Oct. Popescu, Băluță, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad, Panțîru, Haruț, Miculescu, Pandele, Luis Phelipe, Antwi, Toma, Ov. Popescu, Alhassan, Radaslavescu, David Popa
Antrenor: Elias Charalambous

CFR CLUJ (4-3-3): Sava - Mogoș, Boben, Kresic, Camora (cpt.) - Muhar, K. Keita, Tachtsidis - Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean - Cr. Manea, Abeid, M. Ilie, Ajeti, Aussi, R. Filip, Fică, Avonou, Serebe, Michael
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Sebastian Colțescu (București) / A1: George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) / A2: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) / Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan (Arad) / Arbitru AVAR: Adrian Vornicu (Iași) / R1: Iulian Dima (București) / Observator arbitri: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea)

UPDATE ora 20:50. Joc spectaculos de lumini la pauză

Organizatorii au pregătit un joc spectaculos de lumini pentru pauza meciului. Pe gazon au fost înfățișați fotbaliști, au apărut numele și numerele componenților lotului, sigla FCSB și o parte dintre scandările uzuale ale galeriei roș-albastre.

+10 FOTO

Totodată, a fost scris mesajul „Campionii României suntem noi!”.

UPDATE ora 20:00. „Steaua București”, scandează zeci de mii de oameni

Scenografia afișată de ultrașii FCSB îl înfățișează pe căpitanul Darius Olaru ridicând trofeul de campion deasupra capului.

Iese în evidență numărul acestuia, 27, totalul trofeelor pe care le au împreună cluburile care-și atribuie identitatea Stelei, CSA și FCSB. „Steaua București”, au scandat minute în șir susținătorii noii campioane a României. De asemenea, au strigat în cor „Suntem noi, suntem noi, campionii României suntem noi!”.

+12 FOTO

UPDATE ora 19:50. Gigi Becali a ajuns la stadion!

După ani buni, Gigi Becali a venit din nou la stadion pentru a-și urmări echipa! Patronul FCSB și-a făcut apariția la Arena Națională cu aproximativ 10 minute înainte de fluierul de start cu CFR Cluj.

Bodyguarzii latifundiarului sosiseră la stadion cu aproximativ 25 de minute înaintea lui Gigi Becali.

UPDATE ora 19:40. Peste 45.000 de oameni au prezentat echipa FCSB

Cu 20 de minute înaintea meciului, stadionul este ocupat în proporție de 80%. Cei peste 45.000 de spectatori l-au ajutat pe crainic să prezinte echipa FCSB-ului, scandând în cor numele fotbaliștilor care au readus titlul în vitrina clubului roș-albastru.

UPDATE ora 19:30. Scenografie specială: „România este roș-albastră”

Peluza Nord FCSB a pregătit o scenografie specială pentru minutele dinaintea meciului. Ultrașii au desfășurat o pânză pe care scrie „România este roș-albastră”. Cuvântul „România” este colorat în culorile drapelului.

FCSB - CFR Cluj 0-1 » Otele a tăiat cu „foarfeca”, dar nu mai contează! FCSB, petrecere în valuri și lumini, după 9 ani de secetă și zgomot distructiv
Scenografia pregătită de ultrașii FCSB înainte de meci

UPDATE ora 19:05. Din ce în ce mai mulți oameni ajung la stadion

+9 FOTO

VIDEO. Marius Bilașco și Bogdan Mara, oficiali CFR Cluj, au ajuns la stadion

UPDATE ora 18:35 - Jucătorii lui FCSB, ședință foto pe gazon

După ce au ajuns la stadion, jucătorii lui Elias Charalambous au ieșit direct pe gazon, unde s-au fotografiat împreună. Între timp, mii de oameni își fac apariția la stadion. Au început să intre pe stadion și cei din Peluza Nord, gruparea de ultrași care susține campioana României la fiecare meci.

Jucătorii FCSB, îmbrăcați care mai de care mai non-conformist, foto: Raed Krishan / GSP
Valentin Crețu, fundașul FCSB, își aranjează cămașa, foto: Raed Krishan / GSP
Jucătorii FCSB, îmbrăcați care mai de care mai non-conformist, foto: Raed Krishan / GSP
Jucătorii FCSB, îmbrăcați care mai de care mai non-conformist, foto: Raed Krishan / GSP
Jucătorii FCSB, îmbrăcați care mai de care mai non-conformist, foto: Raed Krishan / GSP
+20 FOTO

UPDATE ora 18:30 - Autocarul FCSB a ajuns la stadion. Campionii „au dat moda”

Jucătorii și staff-ul FCSB-ului au ajuns la stadion cu o oră și jumătate înaintea fluierului de start. Ei sunt îmbrăcați de sărbătoare, în așteptarea party-ului de la finalul meciului. Valentin Crețu a coborât din autocar cu ochelarii de soare pe față, la fel cum au făcut-o Băluță, Ovidiu și Tavi Popescu, cel care a răspuns scandărilor fanilor.

+45 FOTO

O ținută aparte a purtat căpitanul Vlad Chiricheș, sacou direct pe piele, pantaloni largi și ochelari de soare. Siyabonga Ngezana, purtând un trenci negru, de piele, a adus a Neo, celebrul personaj din Matrix, iar Florinel Coman le-a atras atenția tuturor prin ochelarii nonconformiști pe care i-a purtat și crucea pe care a avut-o la gât.

+45 FOTO

Imagini din stadion înainte de FCSB - CFR Cluj:

+9 FOTO

VIDEO. Ce spun suporterii veniți la Arena Națională pentru FCSB - CFR Cluj

UPDATE ora 18:20. Autocarele au ajuns la stadion!

Primul a fost autocarul care i-a adus pe Dan Petrescu și jucătorii CFR-ului la stadion. Ardelenii au fost întâmpinați cu huiduieli de susținătorii FCSB, care au schimbat rapid repertoriul, începând să scandeze „Campionii, campionii”, din moment ce autocarul FCSB era imediat în urma „omologului”.

+6 FOTO

UPDATE ora 18:05. Un tricou personalizat? 100 de lei

Miile de oameni prezenți deja la stadion își găsesc de lucru înaintea meciului. Mulți se distrează în zonele amenajate de sponsorul FCSB și de cel al competiției, alții cumpără produse personalizate de la magazinele cu suveniruri și tricouri amenajate în preajma stadionului.

Un tricou pe care scrie „Campionii României 2024” costă 100 de lei.

+25 FOTO

UPDATE ora 18:00. Coadă la autocarul pentru paradă

Agitație în jurul stadionului cu două ore înaintea meciului. Oamenii au început să se strângă în locul unde are să parcheze autocarul cu delegația FCSB, cu fotbaliștii și membrii staff-ului.

+25 FOTO

Un alt punct de interes este autocarul roș-albastru în care cei de la FCSB vor traversa orașul pentru a sărbători titlul alături de bucureșteni. Mulți oameni se înghesuie să se fotografieze lângă vehiculul pe care scrie „Back in business, we are the champions”. În traducere, „Am revenit! Suntem campionii”.

UPDATE ora 17:50. Program de meci și stickere speciale pentru suporteri

Pe stadion, suporterii sunt întâmpinați de un program de meci special. Lui Elias Charalambous, cipriotul antrenor principal la FCSB, îi este dedicat un capitol special: „Elias Charalambous e primul antrenor străin care conduce clubul lui Gigi Becali spre gloria internă!”.

+25 FOTO

Suporterii se vor bucura și de stickere personalizate, pe care scrie „Campioni 2024” în culorile roș-albastre și cu sigla clubului înlocuind litera „o”.

UPDATE ora 17:45. Așa arată autocarul cu care FCSB va face turul orașului:

+25 FOTO

Între timp, forțele de ordine controlează minuțios fiecare mașină care intră în perimetrul stadionului. Sunt două echipe de jandarmi și câte 5 inși la fiecare punct de control.

UPDATE ora 17:30. Număr mare de suporteri la Arena Națională. Imagini cu trofeul și coadă la shaorma

Foarte mulți susținători ai FCSB și-au făcut deja apariția la stadion, cu două ore și jumătate înaintea fluierului de start. Trofeul Superligii este principala atracție, mulți dintre ei fotografiindu-se alături de cupa pe care în curând o vor ridica deasupra capului Darius Olaru și compania.

+25 FOTO

Până ca meciul să înceapă, o bună parte dintre oameni au făcut rând la shaormeria de lângă stadion. Ei simt că îi așteaptă o seară lungă alături de echipa favorită.

+25 FOTO

UPDATE ora 14:15. Sold-out anunțat de FCSB pe Arena Națională, cu CFR Cluj

FCSB a anunțat oficial că toate biletele au fost epuizate:

FCSB - CFR Cluj 0-1 » Otele a tăiat cu „foarfeca”, dar nu mai contează! FCSB, petrecere în valuri și lumini, după 9 ani de secetă și zgomot distructiv

„Partida din această seară se va disputa cu casa închisă. Toate biletele emise au fost vândute!

Accesul spectatorilor se va face începând cu ora 17:00. Vă rugăm să veniți la stadion din timp, pentru a evita aglomerația la porțile de acces!

Vă mulțumim pentru înțelegere și interesul extraordinar și vă așteptăm la sărbătoarea roș-albastră!” este comunicatul postat de campioană pe Facebook.

FCSB a anunțat unde va avea loc petrecerea de titlu » Ce traseu vor urma jucătorii alături de fani
FCSB
FCSB a anunțat unde va avea loc petrecerea de titlu » Ce traseu vor urma jucătorii alături de fani

FCSB, petrecere grandioasă de titlu

După meciul cu CFR Cluj, cei de la FCSB vor sărbători câștigarea titlului alături de suporteri. Clubul lui Gigi Becali a anunțat care va fi traseul pe care echipa îl va urma alături de suporteri.

După ce vor primi medaliile de campioni, jucătorii de la FCSB vor porni într-un autocar descoperit spre centrul orașului. Aceștia vor fi urmați de câteva mii de suporteri.

FCSB a anunțat traseul care va fi urmat imediat după ceremonia de pe Arena Națională. De la stadion, se va merge spre Ateneul Român, acolo unde va avea loc un spectacol de lumini.

„Sâmbătă seară vom sărbători câștigarea titlului, pe o Arenă Națională care va fi umplută până la refuz.

Însă bucuria pentru acest succes nu se va limita doar la stadion, ci vă propunem să ne întâlnim, la miezul nopții, lângă Ateneul Român, pentru a urmări împreună cel mai frumos joc de lumini roș-albastre, dedicat suporterilor noștri.

Echipa se va alătura suporterilor după ce va parcurge, la bordul unui autocar descoperit, traseul Bulevardul Basarabia - Piața Muncii - Piața Alba Iulia - Piața Unirii - Splaiul Independenței - Str. Vasile Pârvan - Str. Știrbei Vodă - Piața George Enescu (Ateneul Român). Vă așteptăm alături de noi!”, a apărut pe pagina oficială a celor de la FCSB.

E un meci special pentru jucători, pentru fani, mâine sărbătorim câștigarea titlului după 9 ani. Zilele astea au fost incredibile, clubul a vândut un număr impresionant de bilete, cred că vom avea un stadion aproape plin. E minunat, vor veni oameni din toate colțurile României.

Ne bucură faptul că putem aduce atâția oameni, după un an lung, să ne bucurăm alături de ei de acest moment. Sunt foarte mândru și fericit pentru această zi, dar înainte de toate acestea, ne așteaptă un meci complicat. Nu ne place să pierdem și vom da totul pentru a câștiga ca să facem petrecerea și mai mare.

- Elias Charalambous, antrenor FCSB

Dan Petrescu, înaintea meciului FCSB - CFR Cluj: „N-am fost aici, nu știu prea multe”

Dan Petrescu este de părere că trupa lui Elias Charalambous a meritat acest campionat, deși s-a întors de puțin timp în Superliga și nu este „la curent” cu tot ce s-a întâmplat.

„Bursucul” este de părere că noua campioană va trata meciul cu seriozitate, lucru afirmat astăzi și de Charalambous, ținând cont de faptul că va juca cu peste 50.000 de oameni în tribune.

„E clar că acest meci e mult mai important pentru noi decât pentru cei de la FCSB. Sunt sigur că ei vor trata meciul foarte serios deoarece vor primi medaliile de campioni, stadionul va fi plin, vor să arate că au meritat acest campionat.

Au meritat titlul, n-am fost aici, nu știu prea multe, dar au avut mereu rezultate foarte bune, dacă au pierdut un meci imediat și-au revenit. Depinde ce vom face și noi, e clar că presiunea maximă e pe CFR, pentru că jucăm pentru un loc în cupele europene. Sper să facem un meci perfect, numai așa putem avea un rezultat pozitiv, în restul meciurilor din acest sezon n-am câștigat cu FCSB, dar au fost meciuri strânse, se poate întâmpla orice.

Dacă mă uit la jucătorii pe care îi au ei și jucătorii pe care îi are CFR, eu cred că au fost mai omogeni, sunt aproape aceiași din sezonul trecut, la CFR a fost o schimbare masivă și de aceea poate a fost mai greu. El Kaddouri este accidentat, în rest toată lumea e aptă de joc”, a spus Petrescu.

Citește și alte știri despre FCSB:

Denis Alibec a refuzat propunerea campioanei FCSB și merge la Hagi » „Regele” își poate face iar echipă de titlu

ANALIZĂ Ce lovitură ar da FCSB » Becali negociază transferul unui superfotbalist pentru România: un gol produs la două meciuri

EXCLUSIV Avertisment pentru Florin Tănase, aflat aproape de revenirea la FCSB: „Nu o să mai fie personajul principal!”

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Superliga
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (236)
Doru.S
Doru.S  •  13 Mai 2024, 16:55
Postat de istet10 pe 12 Mai 2024, 13:27

Unde priveai tu? La suporterii dinamovisti?

La cei prezenti pe Arena Nationala. Nu la cei din galerie care normal sustin neconditionat, dar ceilalti din tribune, trecea camera si surprindea expresia "bucuriei lor" , o mahnire, se subingelege ca voiau o victorie, o certificare a campionatului castigat

istet10
istet10  •  13 Mai 2024, 12:08
Postat de concret pe 12 Mai 2024, 23:36

***

Pa. Saluta campionii, prapaditule!

concret
concret  •  12 Mai 2024, 23:36
Postat de istet10 pe 12 Mai 2024, 18:41

Campioni, frustratule!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (236)
Comentează