FOTBAL  »  NATIONALA  »  POLONIA - ROMÂNIA, 10 IUNIE, 21:45, TVR 1, GSP.RO

Belodedici, interviu în presa poloneză: "Cluburile din România nu sunt interesate de creșterea juniorilor! Iar copiii nu mai fac sport. Au în cap doar smartphone, Coca Cola și McDonald's"

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2017 13:26

Miodrag Belodedici, fostul fundaș al Stelei, 53 de ani, a acordat un interviu pentru presa din Polonia și le-a explicat de unde se trag problemele fotbalului românesc: "Cluburile nu sunt interesate de creșterea juniorilor. Iar copiii nu mai fac sport. Au în cap doar smartphone, Coca Cola și McDonald's".

Parte a "Generației de Aur" care a dus România în "sferturile" CM 1994, Miodrag Belodedici a pus degetul pe rana deschisă a fotbalului nostru, într-un interviu acordat cotidianului polonez Przgladsportowy:  "Voi sunteți favoriți să câștigați sâmbătă, pentru că noi nu avem jucători de calitate".

"Pentru noi e dur. Dacă pierdem la Varșovia, avem șanse minime la locul secund în grupă. Trebuie să batem nu doar Polonia, ci și Danemarca, de asemenea o echipă cu jucători valoroși.

Am văzut la televizor o comparație. La ce cluburi joacă polonezii și românii. Se poate sesiza foarte ușor diferența de valoare" Miodrag Belodedici

Membru al Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, fostul apărător al Stelei a exemplificat cu faptul că "doar Tătărușanu, portarul, joacă regulat într-o echipă bună și poate Alexandru Chipciu. În Spania nu avem decât un singur jucător, Florin Andone".

6 sunt cluburile pentru care a jucat Belodedici în carieră: Steaua, în două rânduri, Steaua Roșie Begrad, Valencia, Valladolid, Villarreal și CF Atlante (Mexic)

Belo le-a spus polonezilor și de unde crede el că ni se trage declinul accentuat din ultimul deceniu. "Înainte, sportul era la stat. Acum e privat. Iar fiecare se gândește doar la afacerile lui. Unele cluburi au intrat în faliment, precum Rapid, Steaua și-a pierdut numele, Astra nu e interesată de creșterea tinerelor talente. În trecut, toți copiii făceau sport. Acum n-au în cap decât smartpone-ul. Mă bucur că pe vremea mea nu știam de așa ceva, de Coca Cola, de McDonald's și alergam tot timpul", a punctat fostul internațional. 

2Ligi ale Campionilor a câștigat Belo în carieră. Una cu Steaua, în 1986, cealaltă cu Steaua Roșie Belgrad, în 1991

"Am fost considerat trădător"

Belodedici a povestit în Przeglad Sportowy și despre fuga în fosta Iugoslavie, înainte de 1989: "Comunismul din România nu-ți permitea să te dezvolți. În Iugoslavia, sistemul era mai liberal. De aceea am ales să plec. Aveam și familia acolo".

"Nu m-a interesat meseria de antrenor. Prefer o viață liniștită, fără stres, fără antrenamente, fără călătorii. Lucrez pentru Federație, merg la turneele rezervate copiilor" Miodrag Belodedici, fost internațional român

Belo a făcut cerere de azil politic, dar la Steaua Roșie Belgrad n-a fost primit chiar cu brațele deschise: "Dragan Džajici, președintele, mi-a zis că nu pot juca pentru ei în condițiile în care am fugit din România. Abia la FIFA s-a rezolvat totul". În țară a fost considerat trădător și Iordănescu, antenorul Stelei la acea vreme, a fost trimis să-l aducă acasă: "Hai, că nu ți se va întâmpla nimic". Dar nu s-a întors decât după Revoluție. 

  • Meciul dintre Polonia și România se va juca pe 10 iunie, de la ora 21:45, la Varșovia, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 13p
2. Muntenegru 7
3. Danemarca 7
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

URMEAZĂ SĂ SE JOACE:

10 iunie 2017: Kazahstan- Danemarca, Muntenegru-Armenia, Polonia-România

1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia

4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan

5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia

8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
romulus65
romulus65  •  08 Iunie 2017, 19:31

Este adevarul gol -golut.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close