FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV // VIDEO Miodrag Belodedici, dezarmant de sincer: „Îmi place de Hagi... tatăl!” + „Cum de fac mai mult acum pe drum până în satul natal decât atunci când mergeam cu Dacia aia veche?!”

Miodrag Belodedici, 59 de ani, apreciază mulți fotbaliști din actuala generație, dar nu vede unul care să fie lider. Totodată, nu pricepe cum la atâtea decenii după căderea regimului ceaușist, suntem înapoiați în privința infrastructurii
Miodrag Belodedici, 59 de ani, apreciază mulți fotbaliști din actuala generație, dar nu vede unul care să fie lider. Totodată, nu pricepe cum la atâtea decenii după căderea regimului ceaușist, suntem înapoiați în privința infrastructurii

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 16:04 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 18:24

Miodrag Belodedici, 59 de ani, apreciază mulți fotbaliști din actuala generație, dar nu vede unul care să fie lider. Totodată, nu pricepe cum, la atâtea decenii după căderea regimului ceaușist, suntem înapoiați în privința infrastructurii

Miodrag Belodedici, 59 de ani, este unul dintre fotbaliștii legendari ai României. Anii au trecut peste fostul apărător de marcă din fotbalul internațional, dar el arată impecabil, așteptând cu seninătate să schimbe prefixul pe 20 mai 2024.

Prin palmaresul său prodigios, Belo a fost principala atracție fotbalistică a afișului "All Star Game" din weekendul trecut, când mai mulți foști mari sportivi ai României s-au reunit în cadrul unui meci caritabil, „Galacticii” vs „Extratereștrii”. S-a încheiat 4-4, iar dacă vreți să donați pentru o cauză nobilă, pentru 300 de copii din familii defavorizate/centre sociale din județele Ialomița, Olt, Tulcea, de aici se pot achiziționa biletele-donații.

Miodrag Belodedici despre lupta la titlu în Liga 1: „Avem talente, dar trebuie să demonstreze la fiecare meci”

Revenind la fotbal, Miodrag Belodedici nu vede o candidată certă la titlu.

„FCSB și CFR Cluj sunt în cursă, apoi mai e Rapid, care mai are coborâșuri, dar ar putea fi în luptă. Nu știu să aibă vreuna vreun plus. Niciuna nu are constanță, să fie sigură. Sunt meciuri pe care le pierd, pe altele le câștigă”, a declarat Belo într-un interviu pentru GSP.ro.

„Galacticii extratereștri
INEDIT
„Galacticii extratereștri" - foștii campioni ai României de ieri arată ca pe vremea în care făceau furori în marile competiții!

Se amuză el însuși atunci când este chestionat dacă îi place vreun fotbalist din Liga 1 sau de la națională: „Îmi place de Hagi, dar tatăl... Nu vreau să zic... Sunt mai mulți talentați la echipa națională, dar trebuie să demonstreze la fiecare meci. Avem talente, le ridicăm și nu sunt la echipa națională. Acolo trebuie să arate ce pot, că de acolo se urcă!”, a mai spus Miodrag.

Idolul lui Miodrag Belodedici: Ștefan Sameș

Ani la rând idol pentru tinerii care s-au apucat de fotbal fie la Steaua București, fie la Steaua Roșie Belgrad, Belodedici a povestit cine a fost preferatul său în tinerețe, când de-abia sosise din Banat în Capitală.

„Idolul meu a fost nea Fane Sameș. Am ajuns la București, am ajuns să-l văd, să-l simt în vestiar, am și jucat câteva meciuri cu dânsul, la 18 ani. Am jucat la două Stele, cu ambele am câștigat Cupa Campionilor Europeni. Care mi-e mai dragă? Amândouă, și, și!”, a reacționat fostul component al Generației de Aur și al Stelei.

18trofee a cucerit Belo cu Steaua București și cu Steaua Roșie Belgrad, cele mai prețioase fiind câte o CCE cu fiecare, plus Supercupa Europei cu românii și Cupa Intercontinentală cu sârbii

6echipe a bifat Belodedici în cariera lui: Steaua (de două ori), Steaua Roșie, Valencia, Valladolid, Villarreal, Atlante (Mexic)

Despre România de azi: „Acum fac mai mult pe drum ca atunci!”

Nu doar Belo, mulți alți români au aceeași nemulțumire la 34 de ani de la Revoluție.

„Când jucam la Steaua, aveam o Dacie și făceam 8 ore pe șosea până în satul meu natal. Acum fac mai mult! Și am o mașină mai puternică. Mă gândesc: cum naiba, că a trecut demult vremea ailaltă, iar acum fac mai mult ca timp?! Ceva nu funcționează cum trebuie.”, a comentat fostul fotbalist.

3turnee finale ale naționalei a bifat fostul apărător: CM 1994 și CE 1996 și 2000

55de meciuri a strâns la echipa națională, având și 5 goluri

Miodrag Belodedici se amuză de prezent: „Acum, ceilalți îmi zic mie nea Belo”

Nu refuză niciun meci de fotbal al „legendelor”, mai ales că poate să ducă fără probleme oricâte minute pe gazon.

„Am emoții, dar am învățat să le controlez. De fapt, știu de la un domn care ne învăța cum să ne eliberăm de emoții, pe vremea când jucam. Cred că sunt cel mai în vârstă, deși nu par. E incredibil!

Când am ajuns la Steaua îi spuneam "nea" lui Sameș, Florin Marin ori Puiu Iordănescu. Acum, ceilalți îmi zic mie "nea", nea Belo (râde)!

Cel mai amuzant fost coleg? Cred că Romică Buia! Figo din Banat, din Berceni, din Ardeal... Și pe Eric l-aș plasa la glumeți, dar el e mai mult cu teoria.

Când jucăm meciurile astea caritabile, mai sunt unii: «Ce bine stai în teren la vârsta ta!». Se referă la faptul că stai prea mult pe teren (râde). Așa îi mai strigau lui Bumbescu, nu pricepea... Sunt unii mai tineri decât mine care nu pot juca la aceste meciuri, ori s-au îngrășat, ori au probleme medicale. Mai e și Jean Vlădoiu, de care nu mai scăpăm, este peste tot!!”, a mărturisit Belo.

67de meciuri a adunat fostul fundaș în LaLiga

40de partide a strâns în CCE și în grupele Champions League, fiind integralist în 39 dintre ele, în finalele câștigate bifând chiar 120 de minute

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO „Vrei să antrenezi FCSB sau naționala?” » Cum a răspuns Dorin Goian + Reacția amuzantă a fratelui Lucian: „Taie!”

EXCLUSIV Costel Gâlcă propune „calea de mijloc” la națională: „Să nu jignim, să nu ridicăm în slăvi, să fim exigenți. Hai să avem educație!”. De ce ar fi bună o „grupă a leilor”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
iulix73
iulix73  •  21 Noiembrie 2023, 18:44

Belo ” Căprioara” jucătorul pentru care eleganța jocului îi era mamă , jucătorul ce ar trebui să aibă poza în wikipedia sau oricare alt dicționar la pagina ”Libero” ( Fundaș central) . Respect Belo pentru tot ce ai fost în fotbal dar și pentru omul care ești de o eleganță și rafinament aparte .

eugen5
eugen5  •  21 Noiembrie 2023, 18:39

Să ne traiești,"nea" Belo !!!Te urmăresc de când aveai 18-19 ani, tu ,Balint și Lacatus erați *** Stelei și preferații mei!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează