FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA 0-0

Blatter, suporter al "tricolorilor": "Inima mea va bate pentru Romania!"

Articol de - Publicat miercuri, 07 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 01:16

La inaugurarea Centrului Tehnic al FRF de la Buftea, şeful FIFA s-a declarat fan al echipei lui Piţurcă în duleul cu Franţa. Apoi, diplomatic, a revenit: "La stadion, voi fi neutru. Aşa cum îi stă bine unui elveţian"


Sepp Blatter, preşedintele FIFA din '98 încoace, debordează de energie, chiar dacă are 75de ani. A fost mai plin de vervă chiar şi decît premierul Emil Boc, care a împlinit ieri 45 de ani. Cei doi au inaugurat Centrul Tehnic FRF de la Buftea, al doilea din România, după cel de la Mogoşoaia. O bază cu patru terenuri, dintre care două sintetice şi unul de fotbal pe plajă. "Sînteţi printre puţinele ţări care aveţi deja două centre. E remarcabil, frumos, spaţios, modern. Folosiţi-l! Jucaţi fotbal! Nu doar loturile naţionale! Chemaţi toţi tinerii, să joace aici, pentru că asta e cel mai important, să facă mişcare, să înveţe cum e să piardă sau să cîştige, dar în echipă, fără să fie singuri niciodată. Asta te învaţă fotbalul" a fost mesajul lui Blatter, care i-a felicitat pe Emil Boc şi pe Mircea Sandu pentru "această realizare". Îniante de plecare, Emil Boc a primit un tricou galben al "naţionalei" cu numărul 45.

Mobilizare ca la Ceauşescu
La evenimentuil de la Buftea au participat vreo 200 de membri ai familiei fotbalului, dar şi cîteva echipe, care au început să joace pe toate terenurile cînd s-a dat semnalul că Blatter se apropie. Au ţinut-o aşa o oră, cît a durat vizita acestuia. După plecarea sa, la trei minute, arbitrii au fluierat finalul partidelor.


"A fost o mare plăcere şi onoare să particip la această inaugurare. Văd că aici atmosfera este cam neutră, dar vă mărturisesc că la meciul cu Franţa inima mea va bate pentru România"
Sepp Blatter, preşedintele FIFA

A fost jurnalist
La întîlnirea cu presa, Blatter a fost la fel de amabil. A amintit că "sînt încă membru de onoare al Asociaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor. Am fost jurnalist şi dacă ai făcut asta, toată viaţa rămîi jurnalist". N-a evitat întrebările, a insistat să răspundă chiar şi cînd oficialii FRF s-au grăbit să anunţe "ultimele două întrebări".

"Cred că International Board va accepta camera video de pe linia porţii. Dar eu cred că fotbalul e pentru oameni şi trebuie condus de oameni, iar oamenii mai fac şi greşeli. E ca în viaţă. Noi ar trebui doar să încercăm să limităm aceste greşeli"

"Ca în orice familie, şi în cea a fotbalului există diavoli şi personaje negative. Fotbalul trucat şi mafia pariurilor merg mînă în mînă şi ne afectează. Am început colaborarea cu Interpolul. Şi cum poliţia şi fotbalul sînt peste tot, sper să intre teama în cei care trişează"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
el_guerrero
el_guerrero  •  07 Septembrie 2011, 04:29

Daaaaaaaaaaaaaaaa

Vezi toate comentariile (1)
Comentează