FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

exclusiv // video Stelea mizează pe Moldovan cu Israel și Kosovo: „Așa ar trebui să abordeze echipa României această dublă”

Stelea mizează pe Moldovan cu Israel și Kosovo: „Așa ar trebui să abordeze echipa României această dublă”
Stelea mizează pe Moldovan cu Israel și Kosovo: „Așa ar trebui să abordeze echipa României această dublă”

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 septembrie 2023 09:00 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 13:09

Bogdan Stelea, 55 de ani, a apărat de 91 de ori poarta echipei naționale, iar acum crede că Horațiu Moldovan trebuie să primească credit în tricoul României, datorită prestației din precedenta ”dublă”

- Domnule Stelea, cum priviți "dubla" României cu Israel și Kosovo?

- Niciodată nu e o opțiune să joci la egal! Bine, teoretic, aș spune da, să scoți un punct. În general, reușești să scoți un punct doar dacă joci să câștigi meciul. Bine, poți să și pierzi, dar nu așa ar trebui să abordeze echipa României această "dublă". Ca să fie sigură de calificare, trebuie să câștige fiecare meci!

- Mai ales că nu dăm peste Franța, Spania...

- Israel și Kosovo nu sunt echipe care nu pot fi bătute! În momentul de față toți jucătorii de la națională cunosc faptul că suntem într-o situație privilegiată și rezultatele ne-au ajutat. Nu doar cele obținute de noi, ci și celelalte, ale adversarelor. Publicul este motivat, ei sunt motivați. Sunt sigur că publicul va fi alături de echipă și o să o ajute foarte mult.

- S-a tot vorbit la națională că avem portari. În situația de față cine ar trebui să apere? Parcă nu mai suntem la nivelul de acum 3-4 ani, când puteam avea 3 portari titulari.

- Suntem la un nivel destul de bun. E clar că au dispărut destul de mulți portari. Au dispărut Niță și Tătărușanu! Portari care aveau o experiență și care aveau ani în spate de jucat. Au apărut portari tineri care au ajutat destul de mult echipa națională. În Elveția și-n Kosovo, Moldovan a apărat destul de bine. Rămâne de văzut, dar asta o să decidă Edi în funcție de cum o să-i vadă la antrenament.

Stelea despre portarii din vizorul naționalei:

IONUȚ RADU

"Nu știu cât e de bine că a schimbat echipa. S-a dus la alt club și nu joacă, iar în momentul de față nu poate fi luat în calcul"

ȘTEFAN TÂRNOVANU

"Este o opțiune. E portarul care joacă la FCSB, echipă care e pe primul loc în campionatul nostru. E normal să fie luat în calcul, cu atât mai mult cu cât la ultimele convocări a fost în permanență"

HORAȚIU MOLDOVAN

"Da, Horațiu e la un nivel bun! Cu Farul a făcut un meci foarte bun și poate fi luat în calcul"

ROLAND NICZULY

"Da, îmi place! Poate fi o altă opțiune în viitorul apropiat. E un portar care ușor, ușor își clădește o carieră. A fost în cupele europene și apără foarte bine. Automat o să fie luat în seamă dacă rămâne la nivelul la care este acum"

MARIAN AIOANI

"E portarul de la echipa campioană. La fel ca Niczuly, a fost în cupele europene. Toți sunt acolo ca nivel și asta e bine. Mai ales că există concurență. Deci sunt cam 4 portari care sunt la un nivel bun"

FLORIN NIȚĂ

"Nu știu ce se întâmplă cu el. Dar din ce am văzut, poate să fie o soluție în permanență. El a fost la un nivel bun și atunci când nu juca. Are experiență și știe să-și controleze emoțiile. Știe cum să intre într-o stare. A fost destul de mult în circuitul naționalei. Știe ce se întâmplă acolo și ce situații pot apărea și știe să le controleze. Dar cred că în momentul de față se încearcă să se găsească un portar pe care să se bazeze echipa în următorii 7-8-9 ani"

MIHAI POPA

"Din păcate, nu-l vedem jucând. A jucat la Voluntari, a făcut-o destul de bine, dar în ultima perioadă n-am mai auzit nimic de el, după transferul în Italia"

Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru meciul cu Israel » Jucătorii pe care se va baza + Ce numere vor purta pe tricouri
ROMÂNIA - ISRAEL
Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru meciul cu Israel » Jucătorii pe care se va baza + Ce numere vor purta pe tricouri
Pronosticul lui Dumitru Dragomir, înainte de România - Israel: „Dacă Edi nu se consultă cu tatăl său, îmi cam stric total părerea despre el”
ROMÂNIA - ISRAEL
Pronosticul lui Dumitru Dragomir, înainte de România - Israel: „Dacă Edi nu se consultă cu tatăl său, îmi cam stric total părerea despre el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează