FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELGIA - ROMÂNIA 2-1

Boloni le-a trimis mesaje prin intermediul GSP foştilor săi jucători de la Standard, învingătorii României » Glume cu ”dracii”

Articol de , - Publicat duminica, 13 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 12 noiembrie 2011 20:53

Loţi a lucrat cu cei Fellaini, Witsel şi Defour în perioada 2008-2010. Acum, antrenorul român e la PAOK Salonic, iar mijlocaşii au ajuns la Everton, Benfica şi Porto


Tripleta din linia mediană a Belgiei care a trecut, vineri seară, de "tricolori", 2-1, are un surprinzător numitor comun cu România. Witsel (Benfica, 22 ani), Defour (Porto, 23 ani) şi Fellaini (Everton, 24 ani) au fost elevii lui Ladislau Boloni la Standard Liege, unde fostul selecţioner a lucrat în perioada 2008-2010. Şi au trăit împreună momente memorabile, inclusiv cîştigarea unui titlu naţional, la care au contribuit Witsel şi Defour, ultimul fiind căpitanul echipei în sezonul în care Boloni a fost declarat "Antrenorul anului în Belgia". Iar primului i-a oferit încrederea sa deplină în primul "11".

Mesajele lui Loţi
Relaţia dintre antrenorul român, ajuns între timp la PAOK Salonic, şi foştii săi elevi a rămas apropiată. De aceea, Boloni a acceptat jocul GSP şi le-a transmis cîte un mesaj celor trei fotbalişti prin intermediul reporterilor aflaţi la Lige. Iar mesajele au ajuns la destinatari la finalul "amicalului" Belgia - România de pe "Maurice Dufrasne".

"Fellaini era mare gagicar"
Boloni l-a tachinat de la distanţă pe Fellaini: "Sînt curios cu ce fată mai umblă, cu o blondă, cu o brunetă sau cu o şatenă? La Standard schimba des gagicile. Nu ştiu dacă s-a însurat între timp, dar şi ce dacă!". Fellaini, cît e de mare, 1,94 m, a roşit ca un şcolar: "Transmiteţi-i lui Mister că m-am făcut băiat cuminte şi nu mai umblu cu multe fete".

Ghid de Lisabona pentru Witsel
Loţi i-a recomandat apoi lui Witsel cîteva locuri în care să se poată relaxa în Lisabona, oraş pe care îl cunoaşte de pe cînd o pregătea pe Sporting: "Îi propun să meargă în cartierul Bairro Alto, partea cea mai înaltă a localităţii, unde se ajunge cu telefericul. Acolo e un local special, cu o ambianţă plăcută, unde se bea numai ceai. Dacă vrea să asculte muzică Fado, îi recomand barul «Senhor Vinio», al cărui patron e un fan înflăcărat al Benficăi. Cu toate astea, mă primea şi pe mine, care eram antrenorul marii rivale, Sporting Lisabona".

Sfaturile lui Boloni l-au bucurat pe Witsel: "Îi mulţumesc lui Mister că se mai gîndeşte la mine şi cu siguranţă voi merge în locurile pe care mi le-a recomandat. Am avut o legătură deosebită cu dînsul".

"Defour, ai dat gol cu noroc la Bruges!"
Defour s-a distrat la culme, a rîs în hohote, cînd a auzit ce i-a transmis Boloni. "Steven, golul pe care l-ai marcat la Bruges, în campionat, din noroc l-ai dat. Eu şi la vîrsta mea de acum trăgeam cu stîngul mai bine decît tine. Să ştii că n-am mai progresat deloc la limba flamandă, tot la înjurătura «godverdomme» am rămas!". E cea mai urîtă jignire care poate fi adresată cuiva în Belgia şi se traduce "La naiba!". "Se vede că Mister a rămas acelaşi tip simpatic şi de gaşcă! Îi urez mult succes!", a comentat mijlocaşul lui Porto.


17 milioane de euro a costat transferul lui Fellaini de la Standard la Everton (2008), cel mai scump din istoria fotbalului belgian: Loţi a lucrat cu jucătorul de origine marocană doar două luni, la începutul mandatului de la Standard


"Am avut o relaţie corectă cu Fellaini, Defour şi Witsel. Am lucrat mai uşor cu ei fiindcă au fost corecţi şi simpatici. Witsel era cel mai educat dintre toţi trei"
Ladislau Boloni, fost antrenor Standard

"La 2-1, am cedat prea mult teren românilor, care au încercat să profite, iar într-un meci de calificare asta ar putea să ne coste. Norocul nostru a fost că adversarii au ratat acel penalty"
Steven Defour, mijlocaş Belgia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
paul.o.53
paul.o.53  •  13 Noiembrie 2011, 08:22

Efortul ziaristului de a stoarce ceva pozitiv din acest meci este laudabil.Cred ca la fel, dintr-o infrangere a lui Stefan cel Mare ar fi gasit ca sabiile erau din fier din Muntii Apuseni.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează