FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2012

Bosnia va fi suspendată din toate competiţiile! » Bosnia - România 0-3

Acest start de campanie, cu 7 puncte în 4 meciuri, e cel mai bun din scurta istorie a
Acest start de campanie, cu 7 puncte în 4 meciuri, e cel mai bun din scurta istorie a "naţionalei" Bosniei Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 30 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 martie 2011 00:14

După ce, ieri, forul de la Sarajevo a votat împotriva adoptării unui nou statut, "naţionala" lui Susici riscă să piardă toate meciurile la "masa verde"

O federaţie construită în 2002 pe criterii etnice, cu 3 lideri (sîrb, croat şi musulman) care se rotesc la fiecare 16 luni, a refuzat ieri să adopte un nou statut, acceptat de UEFA.

"Dacă am avea un singur preşedinte, un grup etnic ar putea fi exclus" sînt convinşi mai mulţi membri ai Adunării Generale a forului de la Sarajevo, care continuă să se opună. Au fost 28 de voturi contra, 22 pro şi 3 abţineri.

Decizia a provocat furia populară. "Poate că suspendarea e cea mai bună soluţie. Să ridicăm acest sport de la zero!", crede Hasim Zuko, un delegat musulman, în timp ce şeful grupării Ultra "BH Fanaticos", Nizar Altimori, anunţă: "Dacă înmormîntarea fotbalului bosniac e preţul pentru a scăpa de actuala federaţie, atunci să-l plătim!". Totuşi, analistul Sinan Sinanovici cere ajutor: "Sper ca UEFA şi FIFA să formeze un nou organism la Sarajevo şi să nu pedepsească echipa naţională".

Ce decide UEFA
Deocamdata însă, e clar:
- pe 1 aprilie, Bosnia va fi exclusă temporar din toate competiţiile, la toate nivelurile: nu doar "naţionale" (seniori şi juniori) şi echipe de club, ci şi oficiali şi arbitri.

Dacă statutul va fi modificat, cum doresc forurile internaţionale, suspendarea va fi ridicată imediat.

Dacă pînă pe 3 iunie, situaţia rămîne neschimbată, Bosnia va pierde cu 3-0 meciul din România.

Dacă nici după aceea nu se ia nici o măsură, UEFA poate exclude "naţionala" din preliminarii la şedinţa Comitetului Executiv din 16-17 iunie. Şi toate partidele ei din grupa D să fie 0-3.


Ionuţ Lupescu, director general FRF
"Nu ştiu cît ne-ar avantaja în campania de calificare excluderea Bosniei. Trebuie să cîştigăm toate meciurile"

Cristian Bivolaru, observator UEFA
"O calificare în urma excluderii Bosniei nu ar fi onorabilă. Dar pe noi ne interesează mai mult să ne calificăm decît cum ne calificăm"

Ivica Osim, antrenor bosniac
"Invidia şi gelozia au cîştigat în faţa conştiinţei. Avem fotbal, însă nu şi federaţie. Mare păcat"

Vahid Halilhodzici, antrenor bosniac
"Cei din federaţie sînt incredibil de încăpăţînaţi. Nu înţeleg că Bosnia e un stat. O situaţie oribilă"

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (16)
mihnea80
mihnea80  •  30 Martie 2011, 11:46

nu degeaba trupele natiunilor unite inca-s pe teritoriul lor. Conflictul mocneste la orice nivel, nu inseamna ca s-a stins doar pentru ca luptele de strada se dau acum cu mana ridicata si pixu.

iulian_spyrk
iulian_spyrk  •  30 Martie 2011, 10:27
Postat de doru5 pe 30 Martie 2011, 09:22

Nu mai lua in calcul posibilitatea asta! Daca faci un simplu calcul , suspendarea Bosniei ne dezavantajeaza!!!!! Belarus are 8 puncte din 5 meciuri , cu Bosnia nu a jucat nici un meci inca , asta ar insemna sa ajunga la 14 puncte + au meci acasa cu Luxembug(rivalii nostri :) ) Deci sanse mari sa ajunga la 17 puncte... nu-i mai ajungem !!!! Ceaa ce ar insemna sa "ne batem" cu Franta pentru locul 2! Belarus are si avantajul meciului direct in fata Albaniei ( 2-0 acasa , 0-1 in deplasare). deci cu suspendarea Bosniei ...Belarusii ar fi gata calificati!

cu excluderea bosniei si victorii pe linie am ajunge la 23 de puncte deci ne-am putea califica insa in afara de un egal cu luxemburg nu cred ca mai obtinem alt rezultat bun

doru5
doru5  •  30 Martie 2011, 09:49
Postat de catalin123 pe 30 Martie 2011, 09:05

cum afacut bosnia 7 puncte in 4 meciuri?????/ ce ziaristi.................

ia calculeaza si tu : 2 victorii (1 cu luxemburg , una cu noi) un egal (cu Albania) si o infrangere (cu Franta) .... deci 7 puncte!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close