FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA U19

Brănescu simte că a căzut la mijloc în scandalul juniorilor de la Novi Sad: ”Un an pentru o pizza e o exagerare”

Brănescu, 18 ani, n-a apărat niciun meci la turneul de Elită din Serbia
Brănescu, 18 ani, n-a apărat niciun meci la turneul de Elită din Serbia

Articol de - Publicat miercuri, 20 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iunie 2012 11:15

Portarul lui Juventus spune că n-a băut alcool, n-a participat la chefuri şi-şi recunoaşte unica vină de a fi mîncat o pizza: ”Eram totuşi în cele două ore libere”. A discutat situaţia şi cu şefii de la Torino.

- Laurenţiu, ai fost suspendat un an de la echipele naţionale. Ce s-a întîmplat, practic, în Serbia?
- Am plecat cu toţi, jucătorii şi întreg staff-ul, în oraş a doua zi după meciul cu Germania. Am primit două ore libere, în care e adevărat că m-am aflat la o masă unde se bea bere şi se mînca pizza. Da, am comandat şi eu o pizza, recunosc, dar mi se pare prea mult ca, pentru asta, să fiu sacrificat! Un an pentru o pizza! Şi, pînă la urmă, eram în timpul meu liber, nu?

- Putem discuta totuşi de timp liber pe durata unui turneu final aşa important?
- De ce nu? La toate cluburile, la echipele naţionale, există perioade mai lejere, pentru relaxare. Eu am venit mereu cu inima deschisă la lot. Şi-mi doresc să vin în continuare! Iar acum, dintr-odată, din cauza unei pizza, să se ia o decizie care mă loveşte atît de tare la imagine! Sigur, nu e bună o pizza pentru un jucător, am greşit, dar aveam următorul meci, cu Serbia, abia peste două zile. Credeţi că vreau să ajung la echipa naţională ca să beau o bere şi să mănînc o pizza?!

"Nu e treaba mea să comentez decizia FRF"

- Ai discutat cu şefii lui Juve?
- Am vorbit un pic la telefon cu Giovanni Rossi, directorul executiv de la tineret. Ştia despre evenimente, i-am explicat şi eu pe scurt. Dar a rămas să mai discutăm, fiindcă era ocupat cu nişte transferuri.

- Faci memoriu la FRF pentru reducerea suspendării?
- Nu ştiu. Nu m-am gîndit încă! Nu e treaba mea să comentez decizia federaţiei, dar spun sincer că am căzut la mijloc în toată această poveste. Sîntem majori, fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale, însă simt că s-a exagerat în ce mă priveşte.

15 euro a fost diurna delegaţiei "tricolore" pe durata turneului din Serbia

"Pe Laurenţiu îl cunosc de la 12 ani şi nu ştiu să fi făcut vreodată lucruri urîte la nivel extrasportiv. E nedrept ce i se întîmplă!" (Cristian Buturugă, impresarul lui Brănescu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
pancone84
pancone84  •  20 Iunie 2012, 17:15

Il stiu pe Ionita si nu il vad genul sa bea sau sa faca panarama. A stat probabil cu cocalarii aia mai mari si de-aia a aparut si el pe lista.

spivak
spivak  •  20 Iunie 2012, 16:53

Nu prea cred că o pizza din când în când poate afecta randamentul unui portar. Şi regulile nu trebuie să fie aceleaşi pentru toţi. Dacă Brănescu e la forma sportivă optimă mâncând pizza, lăsaţi-l în pace. De rezistenţă n-are nevoie, reflexele nu cred că îi slăbesc de la pizză, nu e supraponderal. Atunci??

biid
biid  •  20 Iunie 2012, 13:05

Intr-un fel,nu este vina lor.Asa au fost crescuti.Laurentiu a spus:,,eram totusi in cele doua ore libere"?!.,,Liber" pentru el(si nu numai)inseamna ca poti sa faci ce vrei,sa chefuiesti,sa mananci ori ce,etc.GRESIT!!!.Repet ,nu este vina lor.De mici sant ghidati(abandonati?!)pe un drum gresit.,,Strainii",nu sant nici mai tehnici ,nici mai destepti ,dar sant altfel crescuti,au alta mentalitate au alti ,,dascali", profesionisti nu umpluturi ca la noi.Cred ca este mult mai greu sa fi antrenor la o echipa de copii decat la seniori.Aici se formeaza caracterele din teren(si nu numai),aici se formeaza mentalitatea jucatorului.AICI TREBUIE PUSA BAZA PREGATIRII SI NU LA SENIORI c

Vezi toate comentariile (6)
Comentează