FOTBAL  »  NATIONALA  »  INSULELE FEROE - ROMÂNIA, DUMINICĂ, 19:00, TVR1, GSP.RO

Căpitanul feroezilor vrea o victorie cu tricolorii: "România e cea mai puternică din grupă"

Benjaminsen mai are un job în afara celui de constructor, fiind gardian la singura închisoare din Feroe
Benjaminsen mai are un job în afara celui de constructor, fiind gardian la singura închisoare din Feroe

Articol de - Publicat vineri, 09 octombrie 2015 00:00

Frodi Benjaminsen, 37 ani, mijlocaş legitimat la HB Torshavn spune că împotriva noastră naţionala feroeză e pregătită să dea lovitura împotriva celei mai bune formaţii din serie: "Să nu vă miraţi dacă vă batem cu 1-0!"

- Mister Benjaminsen, care e secretul celor mai bune preliminarii realizate în istorie de naţionala feroeză?
- În ultimii ani, echipa naţională a devenit un mix bine sudat între jucători cu experienţă şi cei tineri, care, înainte de a ajunge la prima reprezentativă, trec pe la loturile naţionale de juniori, unde capătă exerciţiul meciurilor cu miză. Faptul că tot mai mulţi fotbalişti din Feroe încep să evolueze în Danemarca sau Norvegia e un semn şi pentru naţională că poate aduce rezultate mai bune.

- Presupun că a rezultat cîte un party memorabil după victoriile cu Grecia!
- Chiar nu am organizat nimic special. A fost doar bucuria obişnuită din vestiar, unde s-a cîntat şi jucătorii s-au simţit bine. Dar am mai avut cel puţin alte două partide la care am trecut pe lîngă nişte rezultate pozitive. Acasă cu Ungaria şi în România. De fiecare dată am pierdut cu 1-0. Cred că adversarii n-au uitat nici acum meciurile respective, pentru că le-am pus probleme serioase.

"Vom juca foarte ofensiv"

- Care ţi se pare cea mai puternică formaţie a seriei?
- E dificil de făcut un top, dar parcă România are un plus faţă de Irlanda de Nord. Cred că sînt formaţiile care vor merge împreună pînă la urmă la Euro.

- Cum va arăta naţionala feroeză la partida cu România?
- Vom juca ofensiv, cu accentul pe posesie, aşa cum am făcut-o şi pînă acum. Stadionul va fi plin, pentru că entuziasmul în ţară a crescut pe măsura rezultatelor, iar misiunea noastră e să le arătăm suporterilor un fotbal curat şi curajos. Sînt sigur că vom avea parte de o atmosferă în stil britanic.

- Eşti un fan al fotbalului din Premier League?
- Da. Sînt suporter Manchester United, dar nu mă întrebaţi cît sufăr în ultima perioadă din cauza echipei! Poate că ne-am obişnuit cu victoriile lui Ferguson, e greu să nu te raportezi la perioada lui Sir Alex, dar e păcat că acest club parcă-şi pierde din identitate. N-am mers niciodată pe "Old Trafford", i-am urmărit doar la televizor, dar va trebui să ajung şi la o partidă live la Manchester.

"Mi-a plăcut dintotdeauna să lucrez în construcţii"

- Jobul tău zilnic este de tîmplar. Cum împaci sportul cu meseria?
- Totul e o chestiune de voinţă, motivaţie şi susţinere familială. Îmi împart timpul foarte judicios, astfel încît să-mi respect şi statutul de jucător, şi pe cel de tată şi soţ. De mic m-au fascinat construcţiile şi, chiar dacă n-am avut o tradiţie în familie, mi-a plăcut să activez în acest domeniu.

- Ai un băiat pe care l-ai dat tot la fotbal, nu?
- Da. Are şapte ani, joacă la HB Torshavn şi sper că va deveni viitoarea vedetă a naţionalei! Şi-a dorit foarte mult să meargă la fotbal, aşa că i-am îndeplinit visul. Dar va depinde numai de el dacă va ajunge un bun jucător.

Este şi gardian la închisoare!

Benjaminsen are încă un job în afara celui de constructor. Anul trecut, după trecerea unor examene speciale, a reuşit să devină gardian la singura închisoare din Feroe. Clădirea este plasată pe vîrful unui deal, foarte aproape de hotelul în care vor locui "tricolorii", "Foroyar", iar acoperişul are un covor de iarbă, la fel ca multe dintre locuinţele private sau sediile instituţiilor publice feroeze.

86 de selecţiia strîns Frodi Benjaminsen, fiind liderul prezenţelor în naţionala feroeză

Ne batem cu electricieni, profesori şi avocaţi

În lotul insularilor care va înfrunta România în ultima partidă a preliminariilor, există 10 fotbalişti profesionişti: Nielsen (Stjarnan, Islanda), Bartalsstovu (Levanger, Norvegia), plus grupul din Danemarca format din Nattestad (Midtjylland), Baldvinsson (Fredericia), Davidsen, Edmundsson, Sorensen (toţi Vejle),  Joensen, Hansson (Vendsyssel), Hendriksson (FC Copenhaga).

În rest, oamenii din naţionala atlantică au următoarele profesii:

  • Teitur Gestson (HB, Feroe) - educator la grădiniţă
  • Tordur Thomsen (B36, Feroe) - vînzător
  • Jonas Naes (B36) - avocat
  • Atli Gregersen (Vikingur, Faroe) - funcţionar la Agenţia Forţei de Muncă
  • Odmar Fero (B36) - student
  • Johannus Justinussen (Vikingur) - tîmplar
  • Roaldur Jakobsen (B36) - electrician
  • Christian Holst (Amager, Danemarca) - profesor
  • Solvi Vatnhamar (Vikingur) - profesor
  • Arni Frederiksberg (Runavik, Feroe) - funcţionar bancar
  • Klemint Olsen (Runavik) - tîmplar
  • Andreas Olsen (Vikingur) - profesor

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cocytyc
cocytyc  •  09 Octombrie 2015, 09:31

de asta joaca detasati fotbal ca daca nu castiga din fotbal ,au meserie ,pe cand manelistii nostril ,daca nu au bani fac raport la UEFA .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează