FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, 15 NOIEMBRIE, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE RTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Casa Uzo » Incursiune într-un loc unic şi spectaculos: cea mai veche distilerie de alcool din Atena

Barul spectaculos cu care te întîmpină distileria ateniană +1   FOTO
Barul spectaculos cu care te întîmpină distileria ateniană

Articol de - Publicat duminica, 10 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 10 noiembrie 2013 11:23

Celebra băutură spirtoasă a elenilor se produce după o reţetă veche de sute de ani: e servită printre sticle multicolore şi butoaie imense, iar barmanul promite "program prelungit" pentru fanii români. :D

Poţi ignora zeci de ospătari "agăţători" ai teraselor din centrul Atenei, însă distileria Brettos te prinde într-un năvod pestriţ. Nu poate fi ratată: e amplasată pe o stradă pietonală din Plaka, zonă de maximă agitaţie în Atena, între Acropole şi Monastiraki. Rafturi înalte, pline de sticle colorate, butoaie imense cu brandy, un radio micuţ, ascuns printre lichioruri şi sticle de uzo.

Deschis toată noaptea pentru români!
Panos Stinis, barmanul, ne îmbie să încercăm băutura tradiţională. Face ochii mari cînd îi povestim cum se fabrică celebra horincă de pere cu fruct întreg înăuntru, ne promite că va face rost de un exemplar pentru rafturile sale! N-are mult timp de taclale: spaţiul îngust e ticsit de oameni de toate naţiile.

În doar 20 de minute, schimbăm o vorbă cu indieni, irlandezi, norvegieni şi nemţi! "Vin mulţi români pentru meci?", mă întreabă Panos la plecare. "Aproape 2.000", răspund. "Kalliopi!", îşi strigă colega, "joi ţinem deschis pînă la 6 dimineaţa!".

Alte locuri de vizitat în Atena
Muntele Lykavitos - cea mai largă privelişte, e situat lîngă staţia de metrou Evangelismos
Muzeul Acropole - o reconstituire inedită a Greciei Antice: prin podeaua de sticlă treci peste ruine milenare
Plaja Flisvou - parc, plajă şi port extraordinar pentru iahturi, se ajunge cu tramvaiul din piaţa Syntagma ori de la stadionul Karaiskakis

36 de sortimente diferite de lichior se pot servi în "Brettos"

ALTE ŞTIRI

"Îi «pescuiţi» pe greci!"
Oraşul Corint, situat la 78 de kilometri de Atena, are un procentaj însemnat de etnici albanezi. Majoritatea sînt pescari şi se bucură cînd văd un aparat foto. Aflînd de unde sîntem, Klodian ne propune un experiment: "Dacă prind un peşte în maximum 10 minute, îi bateţi pe greci!". Cum firul se întinde după nici trei minute, reacţionează rîzînd: "Ha, ha, îi pescuiţi!".

Azi e maratonul
De o săptămînă, Atena a fost cuprinsă de febra maratonului care se desfăşoară azi. Cursa, care a luat fiinţă în 1972, îşi va consuma a 31-a ediţie şi va începe la ora 9. Cu început în Marathon, localitatea care dă numele disciplinei, şi finiş pe stadionul Panathinaikon. Se estimează că vor lua startul aproximativ 10.000 de persoane.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dash.berlin
dash.berlin  •  10 Noiembrie 2013, 11:10

Dupa ce se imbata romanasii ,nu cred ca va mai fi atat de bucuros de prezenta lor :D

4patraulea
4patraulea  •  10 Noiembrie 2013, 09:49

lutac a vazut pentru prima data granita cu bulgaria, cand a vazut si atena.....si-a bagat picioarele-n cur

ghandalf
ghandalf  •  10 Noiembrie 2013, 09:21

Ave, articolul ăsta îți este dedicat ;)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează