FOTBAL  »  NATIONALA  »  LUXEMBURG - ROMÂNIA, VINERI, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

CE COINCIDENŢĂ! » Astra a trimis 3 oameni la lot după ce i-a legitimat pe Găman şi Bărboianu ;)

Ioan Niculae şi Victor Piţurcă sînt bănuiţi de Dinu Gheorghe că fac afaceri la naţională
Ioan Niculae şi Victor Piţurcă sînt bănuiţi de Dinu Gheorghe că fac afaceri la naţională

Articol de - Publicat marti, 30 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 30 august 2011 00:08

Preşedintele rapidist Dinu Gheorghe a comentat ironic, ieri, prezenţa jucătorilor ploieşteni în lotul lui Piţurcă: "Astra se pregăteşte bine, veţi mai vedea fotbalişti de-ai lor la naţională". Suspiciunea e că selecţionerul doreşte să supradimensioneze cota oamenilor lui Niculae


Un nou pol de tensiune la echipa naţională înaintea "dublei" cu Luxemburg şi cu Franţa. Eroii sînt de această dată Lung jr. şi Măţel, cei doi jucători ai Astrei convocaţi de Piţurcă pentru partidele din 2 septembrie şi 6 septembrie. De fapt, ei cad la mijloc într-o poveste legată de relaţiile de afaceri care ar exista între selecţioner şi patronul ploieştenilor, Ioan Niculae.

E un subiect semnalat ieri şi de preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, care, la sport.ro, a comentat ironic prezenţa fotbaliştilor respectivi pe lista "tricolorilor": " Astra se pregăteşte bine, vă asigur că veţi mai vedea oameni de-ai lor la naţională!". În traducere, sugestia că, în baza amiciţiei cu Niculae, selecţionerul ar aduce chema la "naţională" jucători ai Astrei doar pentru a le creşte cota.

Prima alarmă, Mititelu. Primul chemat, Strătilă
Înaintea amicalului din 10 august cu San Marino, patronul de atunci al Craiovei, Adrian Mititelu, a dezvăluit că între Piţurcă şi Niculae ar exista legături de business. Astfel, miliardarul ploieştean ar fi cumpărat fostul Combinat Chimic Craiova, pe care avea de gînd să îl dezafecteze cu ajutorul unei firme patronate din umbră de Piţurcă, printr-unul din verii săi.

S-ar fi explicat, astfel, zvonul că Piţurcă ar fi primit 1.800.000 euro din transferurile lui Găman şi Bărboianu la Astra. În lotul pentru partida amicală cu sanmarinezii a figurat oarecum neaşteptat Sorin Strătilă, jucătorul Astrei.

Măţel convalescent şi Lung jr. "reevaluat"
Ţinut rezervă în favoarea lui Răzvan Stanca atunci cînd Piţurcă antrena Universitatea Craiova, Lung jr., astăzi portarul Astrei, se află printre fotbaliştii convocaţi pentru "dubla" cu Luxemburg şi Franţa. Surse din conducerea clubului oltean povestesc chiar că Piţi i-ar fi spus lui Mititelu să scape de portar, pe care îl considera fără valoare: "Dă-l pe 400.000 de euro şi gata!, e mai slab decît fratele lui, Tibi! Crede-mă!".

A doua surpriză din lotul României este Măţel, fundaşul echipei prahovene patronate de Niculae, care a fost operat la meniscul piciorului drept la sfîrşitul lunii iunie! Deşi nu şi-a revenit complet, fostul internaţional de tineret s-a aflat din start pe lista lui Piţurcă.
De aici şi suspiciunile că ambele convocări, ale lui Lung jr. şi Măţel, ar fi menite să crească valoarea de piaţă a fotbaliştilor Astrei, în contul afacerilor lui Piţi cu Ioan Niculae.


214 minute a jucat Măţel pentru Astra în cele 5 partide disputate de ploieşteni în actualul sezon al Ligii 1

17 minute a jucat Strătilă în "amicalul" din august cu San Marino, debutul său sub "tricolor"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
teodor53
teodor53  •  03 Septembrie 2011, 08:40

Pitzurca este cu adevarat un tip foarte corect si exigent.SI LA MECIURILE DE BARBUT , ATUNCI CAND UN ZAR CADEA IN DUNGA , EL NU ACCEPTA "FATA LA JUCATOR", EL SCHIMBA ZARURILE. DISTRUGE-TI MAFIA DIN FOTBALUL ROMANESC ! SUNT ATATIA TINERI CORECTI , CAPABILI SI DORNICI DE AFIRMARE.

double07
double07  •  01 Septembrie 2011, 09:51

cat a fost..cotizatia..??

fremenash
fremenash  •  30 August 2011, 20:40
Postat de chuckyeightynine pe 30 August 2011, 03:43

Matel e cel mai bun fundas dreapta din Liga 1. Este mai puternic decat Rapa si deposedeaza si paseaza impecabil. Cand isi va imbunatati si viteza, va ajunge intr-un campionat mare. Eu sunt sigur ca daca va primi incredere, va deveni titular incontestabil la nationala. Atat la Farul cat si la Astra, a jucat bine aproape meci de meci. Eu sunt multumit de selectia lui Piturca, mai putin de Cocis, Nicolita si Ov.Petre. Intradevar, Muresan si M.Niculae puteau fi chemati dar nu se reconstruieste nationala cu ei doi. In plus, Muresan este imobil iar Niculae are o tehnica precara.

exista Sapunaru, jucator de talie MONDIALA pe postul ala, care este tanar si foarte experimentat, pana si Guardiola l-a remarcat. Deci bv lor sa il baga pe Latel sau Matel sau Catel sau cum il cheama pe taranelu ala de la astra. Piturca e sclavu banilor ca si mm stoica de aia cei doi se cearta pentru ca se lupta pentru acelasi banutz

Vezi toate comentariile (39)
Comentează