FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS

Ce jos am ajuns: doar cine nu vrea nu ajunge la națională! » Hagi a avut dreptate: situație fără precedent

Articol de , , - Publicat sambata, 07 noiembrie 2020 09:46 / Actualizat sambata, 07 noiembrie 2020 10:03

În numai două luni, la trei acțiuni diferite, care conțin doar 8 meciuri, Mirel Rădoi (39 de ani) a nominalizat nu mai puțin de 48 de jucători, un record raportat la un timp atât de scurt pentru prima reprezentativă.

  • Programul naționalei: 
    11 noiembrie: România – Belarus (amical) – 19:00, “Ilie Oană” Ploiești, Pro X
    15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor) – 21:45, “Arena Națională” București, Pro TV
    8 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor) – 21:45, Windsor Park Belfast, Pro TV

Hagi a spus în urmă cu două săptămâni: „Nu a existat coerență la echipa națională. Cred că în ultimii 3 ani s-au perindat 100 de fotbaliști. România nu cred că are câte 10 soluții pentru fiecare post în parte, așa cum se întâmplă la alte naționale, pentru a schimba atât de mulți jucători". Poziția lui Hagi era mai degrabă un reproș la adresa selecționerilor care au existat după Euro 2016: Daum, Contra și Rădoi.

Nu doar că Hagi are dreptate, dar ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă la echipa națională de când aceasta a fost preluată de Mirel Rădoi e aproape fără precedent. Până acum, noul selecționer a avut două acțiuni, cele din septembrie și octombrie, dar a anunțat lotul pe care îl are în vedere și pentru ce urmează în noiembrie, amicalul cu Belarus și cele două oficiale, cu Norvegia și Irlanda de Nord, din finalul grupei de Liga Națiunilor.

La fiecare acțiune în parte, Rădoi a anunțat un lot de 23-27 de jucători, iar separat o listă de rezervă, din care să aleagă în cazul în care unul dintre "titulari" devine indisponibil. Concluzia? În decurs de numai două luni, septembrie - noiembrie, care cuprinde doar 3 acțiuni, în care se joacă 8 jocuri, Rădoi a nominalizat un număr incredibil de mare de fotbaliști: nu mai puțin de 48! 

Lista cuprinde nume de la experimentații Tătărușanu, Chiricheș, Dragoș Grigore, Stanciu, până la fotbaliști care fie n-au îmbrăcat niciodată tricoul naționalei, fie au apărut doar întâmplător în anturajul primei reprezentative, exemple ca Iulian Cristea, Bălașa, Crețu, Mogoș, Bordeianu, Răpâ. Mai mult, Rădoi a făcut la această ultimă acțiune câteva alegeri care realmente șochează: Albu de la UTA, Bic de la Craiova, Mitrea de la Sepsi și Sorescu de la Dinamo, dar și stranierii Țîru și Alex Băluță, care evoluează la echipe mediocre din Polonia și Ungaria.

Cum arată cele 4 naționale alcătuite din jucătorii nominalizați* de Rădoi de când e selecționer

  • Tătărușanu - Manea, Chiricheș, Dr. Grigore, Bancu - Stanciu, R. Marin, Maxim - Deac, Alibec, Fl. Coman 
  • Niță - Crețu, Burcă, Nedelcearu, Camora - Cicâldău, Al. Crețu, Nistor - I. Hagi, Pușcaș, Mitriță 
  • Lazar - Mogoș, Bălașa, Toșca, Cr. Ganea - Bicfalvi, Bordeianu, Fl. Tănase - Man, Keșeru, Ivan 
  • V. Cojocaru - Râpă, Mitrea, I. Cristea, Fl. Ștefan - Căpățână, Albu, Bic - G. Iancu, Buș, Sorescu

* Nominalizați înseamnă: convocați sau puși pe lista de rezervă, pe care a anunțat-o pentru fiecare acțiune în parte
** Cei 4 jucători rămași în afara acestor 4 echipe sunt: Bălgrădean, Țâru, M. Constantin, Al. Băluță

Schimbări pe bandă rulantă și în primul "11"

Până acum, Rădoi a condus echipa în 5 partide, toate oficiale, inclusiv semifinala barajului cu Islanda pentru calificarea la Euro 2021. Nu s-a păstrat primul "11" de la niciun meci la altul. De fapt, schimbările, toate la nivelul fotbaliștilor de câmp, au însemnat între 4 și 7 fotbaliști!!! Cele mai multe s-au făcut la jocul din Norvegia, raportat la barajul de la Reykiavik, iar rezultatul a fost catastrofal, am pierdut 0-4.

Raportarea jocurilorNumăr de schimbări în primul "11"
Austria - România 2-3 față de România - Irlanda de Nord 1-15
Islanda - România 2-1 față de Austria - România 2-34
Norvegia - România 4-0 față de Islanda - România 2-17
România - Austria 0-1 față de Norvegia - România 4-06

Doar Tătărușanu e singurul indispensabil?

În cele 5 jocuri disputate până acum cu Rădoi pe bancă, un singur fotbalist a fost de fiecare dată titular. Numele lui: Tătărușanu, portarul de rezervă al celor de la AC Milan. În rest, nu există nici măcar un alt exemplu care să fi fost în echipa de start în septembrie și octombrie. De câte 4 ori au fost titulari Bancu, Burcă, Alexandru Crețu, Stanciu, Alibec.

1 jucătora schimbat selecționerul Austriei în primul "11" la victoria cu România, de la Ploiești, scor 1-0, față de meciul pe care l-a disputat cu 3 zile înainte la Belfast, cu Irlanda de Nord, câștigat tot cu 1-0

10 jucători debutanți la actuala acțiune

Pentru jocurile din luna noiembrie, Rădoi are în lot sau pe lista adițională nu mai puțin de 10 fotbaliști care nu au apucat să debuteze pentru echipa națională. Și unii dintre ei sunt de 30 de ani, inclusiv în rândul jucătorilor de câmp, exemple Valentin Crețu și Bogdan Mitrea. Ceilalți 8 sunt: Bălgrădean, Cojocaru, Lazar, Albu, Sorescu, Căpățână, Bic și Buș.

Obsesia lui Rădoi: Andrei Ivan!

Un fotbalist pe care actualul selecționer l-a menționat de fiecare dată atunci când a făcut selecția și a completat și lista de rezerve a fost Andrei Ivan. Atacantul Universității Craiova are însă cifre dezastruoase. În ultimul an are un singur gol marcat în nu mai puțin de 26 de partide în care a evoluat. În ianuarie, Ivan va împlini 24 de ani!

54%din jucătorii din această listă, adică 26 de nume, sunt din Liga 1 și restul de 22 din străinătate

8 jucătoride la Universitatea Craiova s-au aflat pe lista lui Rădoi în ultimele două luni: Constantin, Bălașa, Bancu, Cicâldău, Bic, Căpățână, Nistor și Ivan

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Pe Alexandru Albu nu l-a sunat nimeni de la FRF să-i spună că Mirel Rădoi l-a convocat la echipa națională. Cine i-a dat vestea

EXCLUSIV Mirel Rădoi îl lasă pe Ianis Hagi la naționala de „tineret”, pentru meciul decisiv România U21 - Danemarca U21

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
deusdat
deusdat  •  08 Noiembrie 2020, 19:16

...pe care cu mândrie o numim Epoca Răzvan Burleanu! :)))

3871452942869470
Aurel Tiberiu  •  07 Noiembrie 2020, 18:33
Postat de Aurel Tiberiu pe 07 Noiembrie 2020, 18:32

Așa e, Gică, numai cine nu a vrut nu a mers la națională. Faiantarul apa de fiu-tau nu are ce sa caute nici la tineret, necum la echipa mare.

Faiantarul ala de fiu-tau

3871452942869470
Aurel Tiberiu  •  07 Noiembrie 2020, 18:32

Așa e, Gică, numai cine nu a vrut nu a mers la națională. Faiantarul apa de fiu-tau nu are ce sa caute nici la tineret, necum la echipa mare.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează