FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONFERINŢĂ VICTOR PIŢURCĂ

Chestionarul lui Piţi » Selecţionerul a răspuns ieri detaliat întrebărilor publicate de Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 02 aprilie 2013 23:58

În ziua conferinţei selecţionerului, alături de o amplă analiză în care ne-am imaginat ce va spune şi ce nu va spune Piţurcă, am adresat 6 întrebări la zi: Piţi a mărturisit în faţa presei că a citit materialul şi s-a apucat de treabă, abordînd cu francheţe temele propuse de noi.

1. De ce aţi insistat 90 de minute cu Stancu la Budapesta, deşi realizările lui au fost sub aşteptări?
"Bogdan a ratat două ocazii mari cu maghiarii, dar fizic a dat totul în teren, s-a ridicat la nivelul dorit de mine. Am vrut să-l înlocuiesc la un moment dat, dar m-am răzgîndit. Era 1-2, aveam nevoie de gol, iar Stancu e un om de gol. Am avut încredere în calităţile lui. A jucat foarte bine în toamnă, la Istanbul"

2. De la ce a pornit diferendul de la Mogoşoaia cu Mutu? Aţi vrut să-l excludeţi din lot? De ce l-aţi introdus la Amsterdam doar la 0-3?
"Am avut o mică divergenţă. N-am vrut să-l convoc, nu era la nivelul fizic necesar, dar l-am sunat după Ajaccio-Marseille. Am convenit să vină la Mogoşoaia sîmbătă, la 12, şi să se culce. M-a sunat că n-a ajuns. I-am spus că-i liber să facă ce vrea. Boldici mi-a zis că a ajuns la ora 2. Mutu a fost distrus cîteva ore, a şi plîns vorbind cu Neagoe. A venit apoi la mine în cameră şi şi-a cerut scuze. Cum să ne batem? Mutu a fost un jucător mare, dar îl credeţi mai tare decît este".

3. De ce i-aţi păstrat printre titulari pe Stancu şi Grozav la Amsterdam, după evoluţiile şterse contra Ungariei?
"Grozav mi-a demonstrat la antrenamentele dinaintea partidei cu Olanda că e cel mai bun pe acel post. Are calităţi fizice şi tehnice cum nu prea găseşti în ţară la acest moment. În plus, are o conduită formidabilă. Dacă "Guriţă" nu îl foloseşte la Petrolul, eu nu-l folosesc, atunci îl pierzi! Eu nu-mi permit să pierd un astfel de jucător. A alergat mult, să ştiţi, la Budapesta. Aşteptam ca după meciul nereuşit cu Ungaria să văd altceva la Amsterdam".

4. De ce Torje şi Chipciu au început pe bancă partida cu Olanda?
"I-am introdus pe Torje şi Chipciu la 0-2. Şi s-a făcut 0-4! E un mare semn de întrebare. În 82 de meciuri pe care le-am avut ca selecţioner n-am văzut ce am văzut la Amsterdam: la 0-2 să nu încerce jucătorii să marcheze, să nu facă tot ce-i posibil fizic. N-am mai văzut o echipă a României care să nu reacţioneze deloc! Asta e o problemă foarte importantă. Avem timp şi vom afla care sînt cauzele"

5. Cît contează în evaluarea jucătorilor noaptea petrecută în faţa sticlelor de vin, după 0-4 cu Olanda, chiar dacă e vorba de timpul lor liber?
"Nu ştiu, n-am văzut că jucătorii au băut. Restaurantul şi barul din hotel erau închise, nu cred că au stat pînă la 5 dimineaţa. Oricum, erau liberi: ce fac atunci e problema lor. Dar chiar şi-aşa, fiţi siguri că totul se contabilizează. Mă cunoaşteţi, ştiţi cît de mult ţin la disciplină! Dar adevărul e că noi nu ştim ca cineva să fi băut"

6. Luaţi în calcul imediat renunţarea la veteranii lotului, Mutu, Raţ, Goian, Tamaş, spre a face loc unui grup mai mare de tineri pentru calificarea la Euro 2016, obiectivul principal?
"Nu voi renunţa la nici un jucător. O să îi chem atunci cînd consider, dar nu renunţ la nimeni. Dacă Goian juca în Olanda, vă spun eu că nu luam niciodată 4 goluri! Am nevoie de aceşti jucători, nu poţi să faci reconstrucţie totală şi să pierzi meciuri! Pentru meciurile cu Ungaria şi Turcia, Mutu trebuie să joace ca acum 5 ani ca să îl convoc"

"Eu nu dau explicaţii nimănui, decît dacă eu consider că e foarte important să explic"
VICTOR PIŢURCĂ

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
serban_ionescu
serban_ionescu  •  03 Aprilie 2013, 13:49

raspunsuri de GAGA! un antrenor cu orizontul la breton!iar adjunctii: Stan si Bran!!

varanga53
varanga53  •  03 Aprilie 2013, 11:42

Barbugiul "a raspuns detaliat " la niste intrebari cretyne ale unor aplaudaci care se dau ziaristi ! O intrebare, zic eu corecta , era : De ce (macar la meciul cu Ungaria) nu a utilizat "scheletul" Stelei cu un atac Torje(Popa)-Chipciu-Maxim - Mutu ? Apoi, niste oameni CORECTI(nu e cazul vostru) ar fi plecat din fata circopitecului cand a inceput sa jigneasca ! De ce credeti voi "deontologilor" ca pe noi,cititorii, ne intereseaza mizeria umana (care,se pare, ca va incanta) ?

rimaru98
rimaru98  •  03 Aprilie 2013, 11:28
Postat de alex7474 pe 03 Aprilie 2013, 10:08

Ai aceeasi gandire ca si Piturca.Pai cum sa nu te gandesti ca vrei sa bati Olanda, Germania, Italia ?? Numai jucand cu echipe mari putem ajunge unde am fost candva, nu cu echipe ca Trinidad-Tobado, Lichtenstein sau Azerbaidjan , nu ???? Spunei-o asta si lui Piti ca el nu stie saracu...Dar lasa ca poate scapam de el pana la toamna. Doamne-ajuta !!!!

prietene ca sa-ti ajute dumnezeu si sa plece piti trebuie sa pierzi meciuri. ma bucur ca asta-ti doresti sa piarda romania..................dovada ca omul scrie si apoi gindeste

Vezi toate comentariile (21)
Comentează