FOTBAL  »  NATIONALA  »  UCRAINA - ROMÂNIA, AZI, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Chivu acuză » Căpitanul «naţionalei» e un butoi de nervi

Cristi Chivu, Chivu, Inter
Cristi Chivu, Chivu, Inter

Articol de , - Publicat sambata, 29 mai 2010 00:00

Ieri, la conferinţa de presă de dinaintea “amicalului” cu Ucraina,  proaspătul cîştigător al Ligii i-a atacat voalat pe patronii din Liga 1, şi-a certat colegii de echipă şi i-a repezit pe ziarişti.

Apropiaţii susţin că e supărat pentru că a fost băgat în aceeaşi oală cu Mutu după meciul cu Serbia şi pentru că s-a simţit trădat de jucătorul Fiorentinei.

Cristi Chivu a acumulat frustrări pe multe fronturi, de la dezastrul cu Serbia, 0-5, pînă în prezent. Gazeta reconstituie tabloul motivelor reacţiei de ieri a căpitanului "naţionalei"

În ultima vreme, cu excepţia finalei Ligii Campionilor, Cristi Chivu a evitat aproape cu îndîrjire să mai apară în presa din ţară. "Mă simt mai bine aşa, sînt mai liniştit", a spus căpitanul României într-un cerc de prieteni. În general un tip introvertit, Chivu a părut şi închis după usturătorul eşec al "tricolorilor" în Serbia, dar mai ales în urma terbililului accident de la începutul anului şi a operaţiei pe creier. Un apropiat al jucătorului a explicat de ce Chivu nu mai vrea să apară în presă: "E aproape să explodeze, din mai multe motive. S-au strîns prea multe!".

"Abia acum, după operaţie, am înţeles că cel mai important în viaţa mea nu sînt eu, ci oamenii pentru care trăiesc"
Cristi Chivu, februarie 2010

Acuzele presei
Prima dată, Chivu a fost pe punctul să "erupă" chiar în Serbia, după acel 0-5 din preliminariile precedente. A fost acuzat de presă că ar fi încasat special cartonaşul roşu, ca să nu mai vină la lot pentru meciul cu Feroe. Apoi, voalat, tot în presă s-a insinuat că el, alături de Mutu, s-ar fi numărat printre jucătorii care au lăsat-o mai moale împotriva sîrbilor. "Cristi n-ar fi în stare să trădeze pe nimeni, dar să vîndă un meci. Acuzele din presă l-au afectat foarte mult", confirmă un prieten al jucătorului.

Se simte trădat de Mutu
Imediat după eşecul din  Serbia, Mutu a părăsit "naţionala" şi a fugit la Novi Sad, la o petrecere privată organizată de interlopul Ratko Buturovici. "Chivu s-a simţit atunci singur, trădat de prietenul său", povesteşte acelaşi amic.

"Dacă vorbesc acum, s-ar putea să-mi pară rău mîine sau poimîine"
Cristi Chivu, după meciul cu Serbia, 0-5

De atunci, relaţia căpitanului cu Mutu s-a răcit. Nici acum, după "cazul sibutramina", Cristi nu-l iartă pe Adrian că a lăsat "naţionala" înaintea campaniei pentru Euro 2012. De aici şi reacţia sa în conferinţa de ieri, de la Lvov, în care acuză că "poate la lot nu am devenit o familie".

Invidie de lider
În plus, după atîţia ani, a apărut şi invidia. Chivu, căpitanul "naţionalei" se simte frustrat că doar Adrian Mutu iese în faţă la victorii, iar greşelile sale sînt imediat amendate. Mircea Sandu a şi confirmat acest lucru în Gazeta Sporturilor.

"Între Chivu şi Mutu sînt probleme. Unul dintre ei se întreabă de ce trebuie să muncească pe rupte la antrenamente şi doar celălalt să fie vedetă"
Mircea Sandu, ianuarie 2010

Forţat de Mourinho
Deşi incomplet refăcut după operaţia la cap, Chivu a fost forţat de Morinho la Inter. "Cristi e dedicat fotbalului. După intervenţia chirurgicală, cei de la Inter îi spuneau să stea liniştit, dar el se ducea ca un nebun la sală, trăgea de el, să revină cît mai repede. Mourinho avea nevoie de el şi, chiar dacă nu îşi revenise total, l-a băgat în teren. Cum să trădeze unul ca el fotbalul sau echipa naţională?", a mai spus prietenul lui Chivu.

Solidar cu Răzvan
Selecţionerul a dezvăluit în mai multe rînduri că are o relaţie specială cu Chivu. Căpitanul "naţionalei" este total de partea lui Răzvan şi e extrem de pornit împotriva conducătorilor din fotbalul românesc, care au criticat mai mereu selecţia. "Nici n-am început o treabă şi ni se dă tot timpul în cap! E incredibil ce se întîmplă!", a răbufnit de cîteva ori Chivu printre apropiaţi. A făcut-o şi ieri, la Lvov: "Vă place campionatul României? Îmi place să văd jucătorii, să mă uit la meciuri, dar numai atît!".

Dorul de Adelina şi Natalia
Chivu este la limită fizic, dar şi psihic, după un sezon epuizant la Inter, eşecurile de la "naţională", dar şi din cauza timpului prea scurt pe care îl petrece alături de soţia sa, Adelina, şi de fiica lor, Natalia. "Am stat împreună cu ele mai mult cînd eram în spital sau cînd eram în convalescenţă", a spus el într-un cerc de prieteni. De aceea i-a cerut lui Răzvan să joace doar în partida de astăzi, cu Ucraina, dar să fie învoit pentru celelalte două meciuri din stagiul din Austria, cu Macedonia şi Honduras.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (81)
 •  31 Mai 2010, 10:45

Chivule .. orice ar fi .. noi tot te iubim si vei fi capitanul nostru , pentru devotamentul tau

 •  30 Mai 2010, 15:02
Postat de pe 29 Mai 2010, 18:15

chivulete, las o naiba de vrajeala, nu te a fortat nimeni sa te faci fotbalist, poti sa te lasi si sa stai cit vrei cu nevasta si copilul. e bine cind iti intra in cont 5,5 mil de euro? nu va mai vaietati atit. in finala ai fost cam pluta, presa din romania te a ridicat in slavi, a fost bn atunci. si tu, te ai haladit?

Imi pare rau sa vad cum niste indivizi care probabil fac sport doar uitandu-se la tv, isi permit sa-l critice pe Chivu. E usor de criticat, cum il puteti compara pe Chivu cu drogatul de Mutu (un infumurat de nu-i ajungi cu prajina la nas) , mai are Mutu mult de muncit ca sa-l echivaleze pe Chivu si ca om si ca fotbalist. Toata stima pentru Chivu...

 •  29 Mai 2010, 23:56

revin cu scuze, erata: "delimitat de mizeria din fotbal". are dreptate chivu.

Vezi toate comentariile (81)
Comentează