FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA 4-0

Cine îl mai înţelege?! » Culisele haosului de la lot înainte de 0-4 cu Olanda: cum l-a zăpăcit Piţurcă pe Mutu

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 martie 2013 22:20

Relaţia dintre selecţioner şi atacantul "naţionalei" stă pe un butoi cu pulbere: chemat în cantonament cu o zi mai repede, fotbalistul lui Ajaccio s-a întors pe bancă după ce fusese anunţat titular!

"Naţionala" s-a prezentat lamentabil la Amsterdam. Totuşi, un adevărat şir de evenimente incredibile s-au ascuns în spatele înfrîngerii clare. Unele dintre ele au fost dezvăluite ieri, în cadrul emisiunii "Fanatik Show" de la DigiSport, de către moderatorul Horia Ivanovici.

"Eşti exclus!"
Cu o zi înaintea reunirii de la Mogoşoaia, Mutu l-ar fi sunat pe selecţioner pentru a-l întreba la ce oră să se prezinte la convocarea de luni. Piţurcă i-a impus să ajungă peste doar două ore! "Nu glumesc! Dacă nu ajungi acum, te exclud din lot!", ar fi răbufnit selecţionerul.

"Briliantul", vădit nemulţumit, s-a prezentat încă de duminică. Dar, surpriză! În cantonament nu era aşteptat de nimeni. L-a sunat pe Piţurcă, dar acesta i-a răspuns revoltat: "Ai întîrziat! Ai fost aşteptat pînă acum, nu mai e nimeni. Eşti exclus!".

Situaţia ar fi fost remediată de Mircea Sandu, care l-a sfătuit pe Mutu să nu îi răspundă antrenorului, "ştii şi tu cum e el", ar fi încercat "Naşu'" să aplaneze conflictul.

Plimbat de pe bancă în teren. Şi retur!
Deşi a fost unul dintre cei mai buni "tricolori" cu Ungaria, Mutu a avut o surpriză înainte de confruntarea de pe ArenA. A fost anunţat că va lua loc doar pe bancă! Apoi, la antrenamentul oficial de luni, a jucat în echipa rezervelor.

Peste cîteva ore, surpriză! Mutu a fost înştiinţat că Piţurcă s-a răzgîndit şi va fi din nou titular. Dar nu s-a bucurat mult de locul din primul 11. "Cu şase ore înainte de meci, marţi, în jurul orei 15, Piţurcă l-a chemat pe Mutu într-un salon al hotelului Marriott şi i-a explicat că vrea să revină la formula iniţială", explică surse din sînul echipei naţionale.

Alte simboluri ale haosului
- În minutul 63 al partidei, Piţurcă s-a grăbit să-l introducă pe Torje în teren pentru ca acesta să execute o lovitură liberă
- Imediat după ce a fost schimbat, Tănase le-a explicat colegilor de pe bancă o execuţie defectuoasă, minge trimisă la zece metri pe lîngă poartă: "Am vrut să-l lobez pe portar"
- Înainte de partidă, la marginea terenului şi-a făcut apariţia Gigi Becali. Patronul Stelei le-a vorbit jucătorilor şi s-a pozat cu Piţi
- Pe teren au intrat Stancu şi Grozav, care au avut un meci slab la Budapesta. Explicaţia staff-ului? "L-a preferat pe Grozav mizînd pe dorinţa lui de revanşă!".

Cea mai severă înfrîngere!
Înfrîngerea cu Olanda este cea mai severă înregistrată de Victor Piţurcă la "naţională". Precedentele erau 0-3 cu Lituania, la Cluj, în 2008, şi 1-4 cu Olanda, în 2012, pe Arena Naţională.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (15)
blaustein
blaustein  •  28 Martie 2013, 10:36
Postat de vladutz13 pe 28 Martie 2013, 01:54

Deci un articol facut doar pe baza a ce a spus Ivanovici?? nu trebuie minim 2,3 surse pt un articol intr-un ziar respectabil??? Si aici avem doar ce zice Ivanovici, adica acelasi om care falsificase convorbiri ingrosandu-si artificial vocea??? La Fanatik fac campanie de o saptamana impotriva lui Piturca, probabil platiti de Dragomir!!! Scuze, dar eu nu am de ce sa cred ce spune grasu ala!!! Sau ce a spus Mitica azi la realitatea!!! Piturca e vai de capul lui... dar sa nu ne lasam manipulati!!

Din pacate forumistii GSP, ca majrea majoritate a cetatenilor acestei tari, sunt atat de usor de manipulat ca si cum ai fura jucaria unui copil de 5 ani, sunt prea incapabili sa gandeasca pentru ei si iau de bun ce le "arunca" altii. De asta cei de sus fac ce vor in tara asta, caci au cu cine. Nu spun ca nu a comis Piturca erori, ma refer doar la esenta acestui articol si sursa lui de inspiratie, la fel cum foarte bine ai punctat si tu.

jopek
jopek  •  28 Martie 2013, 10:35

un antrenor bun se vede la orice echipa..fie ea cu jucatori de super valoare sau nu.... nu i se poate reprosa faptul ca a adunat 10 p, ei na! cum a adunat punctele astea? cu un joc perfect? cu schimabri ce au schimbat radical soarta meciului? a aratat o forta greu de oprit? o aparare greu de trecut?nu! doar bulan! sa nu vb de meciul cu Andorra 2 goluri in prelungiri..sau cu Estonia 2-0 dar nicidecum lejer...chiar sa te legi efectiv de matematica? pentru ca asta e singurul lucru care nu i se poate reprosa...

blaustein
blaustein  •  28 Martie 2013, 10:31

Am ajuns sa credem ce spune Horia Grasanovici? Poi asta e in stare sa inventeze orice pentru audienta!!! WTF?!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează