FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

Cine mai ţine cu naţionala? » Cătălin Ţepelin, opinie dură despre negativişti: “Staţi acasă!”

Articol de - Publicat sambata, 16 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 noiembrie 2013 12:29

Îi înjuraţi greţos de mame, îi luaţi la mişto cu superioritate, priviţi cu dezgust etern zbaterile lor neputincioase, scuipaţi virtual pe tricourile galbene care aleargă pe plasmele din sufrageriile voastre călduţe, deversaţi mii de comentarii scabroase pe netul ăsta care vă face pe toţi zmei.

Voi, cei care aţi crescut cu o naţională ce aducea trofee pe bandă rulantă, cu o naţională care a fost mereu sperietoarea fotbalului mondial, cu o naţională plină an de an cu Peli şi Maradoni, aveţi tot dreptul să otrăviţi aerul cu blestemele voastre.

Voi, cei care aţi dat o pasă filtrantă genială într-un meci din curtea şcolii acum 15 ani şi apoi aţi reuşit un “călcîi” memorabil la o miuţă cu ăia de la scara 2, sînteţi perfect îndreptăţiţi să violaţi de la distanţă familiile oricărui fotbalist care a ajuns la naţională şi care greşeşte o deposedare în noroi, face un meci slab în faţa a 50.000 de adversari fanatici sau pierde un meci în deplasare cu echipa de pe locul 15 din lume.

Voi, cei care sînteţi embleme ale succesului, ale devotamentului şi ale sacrificiului în familiile şi la joburile voastre, aveţi căderea de a umple de flegme orice fotbalist în galben şi, în general, orice vietate care nu poate cîştiga oricînd, oricum.

Îi priviţi foarte de sus sau nu-i priviţi deloc, că nu merită onoarea, vă uitaţi cu dezgust la ei şi la chinurile lor de fotbalişti mici, îi faceţi terci în direct la TV dacă prindeţi momentul sau vă pitulaţi ca hîrciogii pe la colţuri şi-i criticaţi cu patimă.

Tu, Cristi Chivu, care după zeci de ani glorioşi cu banderola tricoloră tatuată în piele ai lăsat naţionala pentru a-ţi securiza conturile la Inter, ai tot dreptul să le vorbeşti aşa. Ai un suflet imens, care a bătut mereu pentru tricolor.

Ţie, Gică Popescu, ţi se cuvine dreptul de a fi dezamăgit la ore de maximă audienţă şi de a cuvînta superior despre cît de ştearsă e echipa de-acum. De altfel, îmi amintesc că aşa s-a călit şi generaţia voastră. La zeci de emisiuni de sport de pe vremurile alea străvechi, din TV-urile alb-negru zbierau Dobrin, Dumitrache şi Ienei, ştergînd cu voi pe jos şi amintindu-vă cît de mari au fost ei. Şi uite ce bine aţi ajuns! Bătaia şi critica sînt rupte din Rai, cum s-ar zice.

Voi, “suporterii” care vă pregătiţi să veniţi marţi pe Naţional Arena pentru a înjura din minutul 1, mai bine staţi acasă! Pe stadion o să fie al dracu' de frig, aşa că va fi nevoie de inimi calde, de tribune optimiste şi de suporteri care nu-şi poartă în cîrcă ghilimelele.

Voi, foştii, care credeţi că istoria merită scrisă doar pînă la momentul retragerii voastre din fotbal, mai bine staţi acasă! Pe stadion o să fie al dracu' de frig, aşa că va fi nevoie să aplaudaţi pentru a vă încălzi mîinile, nu să ţineţi “ghină” pe sub mesele de la VIP.

Voi, toţi ceilalţi care credeţi că o echipă naţională merită încurajată, pregătiţi-vă sufletele, palmele şi vocile! Poate nu vom trece de greci, dar dacă o vom face, veţi fi singurii care veţi avea dreptul să spuneţi refrenul cu “mîndri că sîntem români!”. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (376)
neaalecu50
neaalecu50  •  19 Noiembrie 2013, 12:40
Postat de georgeiulian pe 17 Noiembrie 2013, 18:05

Pe principiul asta n-o sa mai vina nimeni la niciun meci! E vorba de cerere si oferta. Te uiti la meciurile nationalei, dar cred ca este normal sa-ti doresti ca echipa ta sa joace, sa arate ceva, nu neaparat sa castige (desi ar fi ideal). Nu stiu ce om (normal la cap) ar sta sa aclame toate "strafulgerarile de geniu" ale unui antrenor depasit...

Sunt de acord cu tot ce criticati aici,.nu sunt de acord cu limbajul.Nu pot fi atat de idiot incat sa -l consider pe Piti antrenor sau pe Stancu sau Cocis fotbalisti de nationala.Ii urasc pe dragomir, sandu si becali(aproape pe toti!) dar nu ma duc pe stadion sa-mi injur jucatorii,dimpotriva.

mihailamihai
mihailamihai  •  19 Noiembrie 2013, 10:47

bravo! e cel mai bun si mai radical comentariu scris de un jurnalist pe care l-am citit vreodata. felicitari pentru curajul de a-i ironza pe fostii si as vrea sa remarc discursul echilibrat al celui mai bun fotbalist roman GHEORGHE HAGI. inca o datA FELICITARI!

nicumarin
nicumarin  •  18 Noiembrie 2013, 20:08

Chiar nu vede nimeni din presa ca nu avem echipa de mondiale ? chiar nu vede nimeni din marii specialisti de pe aici ca nu jucam nimic? Am aceeasi parere ca a dlui Raducanu: daca va fi sa mergem desi nu se va intampla in Brazilia mergem sa fim ciuca batailor. Chiar suntem toti niste zombi in tara asta care ne hranim cu iluzii ??? Domnu` Tepelin mata` pe ce lume traiesti ?

Vezi toate comentariile (376)
Comentează