FOTBAL  »  NATIONALA  »  INSULELE FEROE - ROMÂNIA 0-3

Circa 100 de români i-au încurajat pe "tricolori" în Feroe: "La 3.500 km depărtare, cîntăm pentru calificare"

Articol de - Publicat luni, 12 octombrie 2015 00:00

Au existat bilete puse în vînzare pentru suporterii României chiar în ziua partidei, la arenă. Majoritatea suporterilor au fost români aflaţi la muncă în insule.

Chiar dacă "naţionala" şi-a jucat şansa la calificare la mare distanţă de casă, trupa lui Iordănescu n-a fost lipsită nici la Torshavn de susţinători. Aproximativ 100 de fani au ocupat un mic sector de la tribuna a doua a arenei din capitala feroeză şi au încercat să se facă auziţi în fiecare moment de linişte din partea suporterilor gazdă.

Pe gardul din zona ocupată de ai noştri au tronat un banner pe care scria "La 3.500 km depărtare / Cîntăm pentru calificare" şi un steag cu mesajul "Uniţi sub tricolor".

Au existat cîţiva români care au venit din ţară chiar cu charterul reprezentativei, dar marea majoritate au fost conaţionali aflaţi la muncă în arhipelagul nordic. Pentru ei, în ziua partidei, s-au mai pus special în vînzare bilete la una dintre casele stadionului.

Suporterii nordici au fost greu de oprit la capitolul întreţinerea atmosferei. Îmbrăcaţi în tricouri cu imprimeuri ale drapelului naţional, feroezii din galeria de la peluză au cîntat ca băgaţi în priză, indiferent de evoluţia scorului.

În afara stadionului au existat standuri mobile pentru vînzarea de steaguri, căciuliţe sau eşarfe, la care feroezii s-au aliniat disciplinaţi pentru a-şi achiziţiona arsenalul necesar pentru ultima întîlnire din preliminarii.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
4patraulea
4patraulea  •  12 Octombrie 2015, 11:36

pana si pe insulele *** e mai bine de trait decat in romania

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează