FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADIO, DIDI!

Comentariu de Dan Udrea » ”Cum e posibil ca şeful fotbalului românesc să se simtă stingherit, temător sau naiba ştie cum, ca să nu aprindă o lumânare?”

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 noiembrie 2016 00:00

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal nu participă la înmormântarea unuia dintre jucătorii exponenţiali ai echipei naţionale de fotbal a României şi nici nu vine să-i aprindă o lumânare la catafalc. Sicriul fiind depus la stadionul Arena Naţională, locaţie aflată la 15-20 de metri distanţă de sediul FRF!

E o ştire care n-aş fi crezut niciodată că ar putea exista în fotbalul de care m-am îndrăgostit la jumătatea şi finalul anilor '80 şi pe care l-am iubit în cel mai frumos mod cu putinţă în vara lui 1994. În nopţile acelea albe şi pline de stele strălucitoare venite de peste Ocean.

Cum e posibil să ajungem în această situaţie? Cum e posibil ca şeful fotbalului românesc să se simtă stingherit, temător sau naiba ştie cum, ca să ajungă să spună că nu poate să aprindă o lumânare? "Nu am dorit ca prin prezenţa mea acolo să nasc eventuale reacţii din partea unora care îşi promovează interesele personale în fotbal". N-aş fi putut să accept absenţa lui indiferent de explicaţie, dar să spui aşa ceva mi se pare nu doar revoltător, ci demonstrează că eşti chiar lipsit de scrupule.

Cine îşi promovează interesele personale în fotbal? Hagi? Gică Popescu? Lupescu? Răducioiu? Stelea? Iordănescu? Prunea? Panduru? Lăcătuş? Viorel Moldovan? Dorinel Munteanu? Toţi au fost în ultimele două zile lângă Prodan şi nu doar ei, deci ei toţi au interese proprii în fotbal şi tu, Răzvan Burleanu, eşti singurul care lucrează pentru binele lui? Nu vă apucă greaţa, serios?! Ceva mai odios, rostit de cineva în România, n-am mai văzut de multă vreme.

Pe cine mai reprezinţi, Răzvan Burleanu, în acest moment, dacă nu eşti dorit în mijlocul unor oameni care sunt modele şi care au determinat generaţia care acum are 35-55 de ani să iubească fotbalul? Măcar prin natura funcţiei pe care o ocupi, aceea de preşedinte, şi tot erai obligat să ai curajul, decenţa şi chiar umilinţa de a merge să depui o coroană de flori şi să-i aprinzi o lumânare lui Didi Prodan.

N-ai făcut-o, dar ai preferat să postezi 10 rânduri, pline de sustenabilitate şi de propagandă, pe site-ul personal!!! Nici măcar pe cel al FRF, unde pagina era deschisă de mesajul de condoleanţe primit din partea preşedintelui FIFA! E chiar o nebunie ce se petrece!

Trăim vremuri complicate în fotbalul românesc din moment ce moartea unui om e văzută ca un bun pretext de afişare a orgoliului şi a lipsei de compasiune. Totuşi, chiar Didi ne-a lăsat un model de urmat. Poate n-a fost cel mai talentat şi cel mai bun, dar a avut ambiţie şi onoare. Calităţi cu care a reuşit în fotbal şi în viaţă.

Calităţi pe care nu le mai regăseşti aproape deloc în Casa Fotbalului, devenită în ultima vreme casa oricui, numai a fotbalului românesc, nu! O casă în care lumina stă stinsă de aproape 3 ani şi în care totul se face pe întuneric.

Rămas bun, Didi! Noi rămânem în lumea aceasta neînţeleasă, o lume în care unii şi-au pierdut atât de mult demnitatea încât nu mai ştiu nici când trebuie aprinsă o lumânare.

PS: O singură nedumerire am şi se leagă de Andrei Vochin. Îi voi adresa întrebarea şi atunci când voi fi faţă în faţă cu el: oare ce sfat i-ai dat, Andrei, din postura de consilier principal, lui Burleanu în privinţa modului în care să trateze decesul lui Didi?

De fapt, ar mai fi o întrebare pentru fostul meu coleg de la Gazetă: dacă în aceste zile erai jurnalist, nu oficial al FRF, ai fi mers să-ţi iei adio de la Didi? Dacă răspunsul e "da", atunci, Andrei, crezi că a meritat alegerea pe care ai făcut-o acum 2 ani şi jumătate?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
ray51
ray51  •  21 Noiembrie 2016, 11:56

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

risc_mix
risc_mix  •  20 Noiembrie 2016, 21:54

te intreb si eu dan udrea:Daca murea burleanu prodan s-ar fi dus cu lumanare?Iti raspund tot eu dan udrea :NU.Jocul pe care-l faci tu e unul ticalos.Pai cand toata lumea stie cat se urau cei doi,cat s-au judecat si cati bani a castigat burleanu in instanta,tu ai pretentia ca ala sa mearga la inmormantare?Inseamna ca esti naiv(sa nu zic mai mult).Si apoi,didi n-a fost totusi nici hagi,nici popescu,mutu,dorinel,chivu,etc

ovialex23
ovialex23  •  20 Noiembrie 2016, 17:15

Bre Udrea, ai ajuns si tu *** 100%! N-ati scris voi ieri ca body-guarzii angajati de familia Prodan aveau ordine precisa sa nu-l lase pe Burleanu sa se apropie de sicriu ? Pai atunci, daca venea Burleanu la cimitir nu se lasa cu mahalagisme si *** ? Coane hotareste-te, cap sau pajura ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează