FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADIO, EURO!

Cornel Dinu dă cu "naţionala" de pămînt: "O echipă de mîna a treia"

Articol de GSP - Publicat luni, 28 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 martie 2011 12:17

Cornel Dinu nu e de acord cu alcătuirea echipei şi tactica aplicate de Răzvan Lucescu cu Bosnia şi spune că Deac şi Torje au fost sacrificaţi inutil la Zenica

- Domnule Dinu, cum aţi caracteriza evoluţia României cu Bosnia?
- Datele jocului vorbesc de la sine: 66 la 34 posesie în favoarea bosniacilor, şapte şuturi pe poartă ei, noi două. Ei zece cornere şi şase situaţii de a marca, în timp ce noi am avut, în afara golului lui Marica, doar un şut pe poartă, cel al lui Torje! Singura dată cînd am încercat să construim şi am legat şase pase consecutive a fost în minutul 69, iar faza s-a terminat cu o lovitură liberă. Nu se poate juca astfel fotbal!

"Aş fi jucat cu Alexe şi Giurgiu"

- Care credeţi că au fost carenţele din jocul "naţionalei"?
- Evaluarea Bosniei a fost complet greşită. Se ştia că au probleme pe axa centrală, stoperii Mravac şi Spahic, lenţi, putînd fi depăşiţi de Marica şi Mutu dacă ar fi avut mingi aduse de mijlocaşi. S-a văzut la golul marcat de Marica, ei au reacţionat tîrziu. Alexa şi Florescu sînt de profil defensiv, ei doar s-au apărat, n-au reuşit să construiască ori să şuteze la poarta bosniacilor. Nici nu ştiu dacă au trecut centrul terenului. Iar Deac şi Torje au fost sacrificaţi, traşi mult în centrul terenului, în loc să atace pe benzi şi să le pună probleme.

- Aţi fi văzut pe altcineva în echipă?
- E şi o lipsă a jucătorilor de valoare, dar aş fi jucat cu Alexe în bandă şi cu Giurgiu, de la Galaţi, în centrul liniei mediane. Pe Giurgiu nu-l observă nimeni, un mijlocaş complet, de travaliu.

"Să nu cădem şi mai jos!"

- Unde vedeţi România după acest rezultat?
- Nu s-a mai întîmplat ca fotbalul jucat de România în preliminarii să ne pună pe linie de egalitate cu echipe precum Luxemburg, Malta, Liechtenstein, Feroe sau Andorra, care n-au cîştigat nici un meci! Sper să nu cădem şi în lumea a patra a fotbalului, să nu ajungem în această categorie.

- Adică am devenit o echipă de mîna a treia?
- Sîntem, asta e situaţia! Teoretic însă mai sînt şanse de calificare, dar asta înseamnă să cîştigi tot pînă la final. Nu văd cum putem realiza un astfel de parcurs dacă jucăm aşa şi după cum se gîndeşte selecţia.

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (6)
neluno1
neluno1  •  28 Martie 2011, 17:24

asta e valoarea fotbalului romanesc de fapt valoarea ligii lu' Mitica....hai cu valiza!!!

gaspi
gaspi  •  28 Martie 2011, 10:47

A scris cineva pe forum, ca sistemul de joc adoptat de Lucescu jr. a fost 1-7-0-2 si cred ca Ii dam cu totii dreptate! Sunt multe probleme de rezolvat si nu cred ca un pusti ca Razvan, poate gasi solutii pt iesirea din criza a nationalei! Convocarea echipei se face intr-o perioada atat de scurta, apoi disciplina jucatorilor lasa de dorit : ca ei nu mai vor la nationala, unii se menajeaza pt echipele de club!(cei care nu se supun trebuie sanctionati). M-am uitat la Bulgaria-Elvetia 0-0, un meci deschis ,cu multa daruire,multe ocazii deoparte si de alta ,foarte frumos jocul ambelor echipe; poate ar fi bine sa numim si noi un antrenor cunoscut si valoros ca pe cel al Bulgariei :Lothar Matthau

ray51
ray51  •  28 Martie 2011, 09:35

Nu tre sa spuna Dinu ce n-am jucat sau cum trebuia facuta selectia. Singurul raspunzator pentru esecul de acum este Razvan. Sa-l urmarim pe el si momentul cand isi va declina competentele. Stiti de ce-mi pare rau ? Daca in activitatea de la o firma serioasa, dai gres macar odata, fiti convinsi ca patronul nu asteapta a doua eroare. El n-are timp si bani de pierdut. In lumea asta a fotbalului vad ca torul e posibil chiar si ratarea unor calificari la Campionate europene si mondiale.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează