FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU EXCLUSIV

Cristi Chivu explică de ce a ales să-şi prelungească angajamentul cu Inter şi ce planuri are după finalul carierei: ”M-ar tenta să fiu şeful FRF”

Andrea Stramaccioni, antrenorul
lui Inter, i-a transmis lui Chivu
că, în viitorul sezon, îl va folosi
pe postul de fundaș central,
alături de Samuel +4   FOTO
Andrea Stramaccioni, antrenorul lui Inter, i-a transmis lui Chivu că, în viitorul sezon, îl va folosi pe postul de fundaș central, alături de Samuel

Articol de - Publicat miercuri, 04 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 iulie 2012 22:56

Fundaşul de 32 de ani spune că recentul contract parafat cu Inter pe 3 sezoane e ultimul ca fotbalist: ”Vreau să mă retrag de la Inter!”. Şi descrie cum a reajuns om de bază pentru milanezi după ce a trecut prin statutul de ”legumă”


- Cristi, telenovela noului contract cu Inter s-a încheiat. Încerci să povesteşti derularea negocierilor?
- Alegerea mea a fost Inter de la început. Discuţiile s-au purtat de-a lungul ultimului an, dar conducerea mi-a transmis de fiecare dată să stau liniştit, fiindcă oferta de prelungire oricum mi se va face. A existat doar o scurtă perioadă mai incertă, cînd nu se ştia unde vom juca în sezonul viitor, Champions League, Europa League sau în afara locurilor europene. Dar nu mi-am făcut niciodată probleme!

Citeşte şi: Într-un interviu pentru cititorii Gazetei, Chivu deschide uşa revenirii la "naţională" » Mahomed s-a răzgîndit

Citeşte şi: Chivu a rupt tăcerea pentru Gazetă » Află ce i-a reproşat căpitanul echipei naţionale lui Mutu!

Citeşte şi: Vedeta "naţionalei" se scuză indirect în faţa lui Chivu » Mutu: "Are dreptate, am greşit!"

"Nu m-au interesat banii"
- A fost totuşivreun moment de cumpănă la negocieri?
- Deloc! Au fost de pus la punct doar nişte detalii legate de perioadă, de anumite bonusuri, dar am ajuns la un numitor comun. Nu m-au interesat banii. Dacă ar fi contat partea financiară, aş fi ales altă variantă. Dar Inter mi-a făcut o propunere mai mult decît rezonabilă pentru aceste vremuri şi pentru un jucător de 32 de ani. Urmează un proiect de întinerire a lotului, e şi problema cu fair-play-ul financiar, salariile se reduc serios, aşa că am fost foarte mulţumit cu propunerea finală a societăţii. Inter rămîne Inter, prestigiu, istorie, ce să-mi doresc mai mult decît să adun opt ani la acest club? Sînt un norocos! Vreau să-mi închei cariera la Inter şi probabil că acesta e ultimul contract ca fotbalist.

"Nimic cu Real, tatonări cu Galata"
- Discuţiile cu Real şi cu Galata au fost adevărate sau doar momeală pentru presă?
- Cu Mourinho discut des, ne dăm mesaje, dar, sincer, n-a existat acum nici o vorbă despre o plecare la Madrid. E drept, în urmă cu cinci ani, Roma şi Real semnaseră deja documentele, 18 milioane transferul, plus trei meciuri amicale ale căror încasări le luau italienii, dar eu am spus "Vreau Inter!" şi totul s-a surpat. De aia am şi plecat de la Roma cu tam-tam, cu înjurături! M-au acuzat că le-am dat o gaură mare în buget! Dar cu Galata, da!, au fost tatonări, m-au întrebat, prin agenţi, dacă aş fi interesat, dar nimic mai mult. Aşa, veniseră nişte propuneri exotice şi de prin Asia şi zona arabă, însă n-am vrut să aud de ele!

- Spuneai prin 2009 că te-ar tenta să devii la un moment dat chiar preşedintele FRF!
- De ce nu? E o variantă care sună bine. Mi-ar plăcea! Deocamdată e însă acolo Mircea Sandu, îşi face treaba aşa cum consideră mai bine, o să mai stea în frunte ani buni, dar de ce să nu fie Chivu preşedinte peste vreo 15 ani, nu? Uite, altă chestie! Acum vreo doi, trei ani dacă mă întrebai de o carieră de antrenor, nici nu voiam să aud. Acum mi s-ar părea interesant!

"Tratament împotriva epilepsiei"
- Cu problemele legate de operaţia la cap cum mai stai?
- Sînt OK! Am avut o perioadă cu probleme de comportament şi cu declaraţii impulsive. Mi s-a explicat însă că au fost efecte aşteptate după ce mi s-a deschis cutia craniană. Vreme de opt luni a trebuit să urmez şi un tratament special împotriva riscului de a apărea epilepsia, ajunsesem aproape o legumă. Regret şi acum gesturile făcute împotriva lui Marco Rossi şi după finala Cupei, la Roma! Mi-am regăsit însă echilibrul. M-au ajutat familia, clubul, prietenii, medicii, doctorului Combi îi spun în fiecare zi că-i voi rămîne recunoscător toată viaţa! Pe medicii şi pe asistenţii de la Verona care m-au operat am simţit nevoia să-i recompensez aducîndu-i ulterior la un meci al lui Inter!

- O să mai porţi cască?
- Da. Mă gîndesc uneori să renunţ, aş putea să joc şi fără ea, dar, psihologic, mă simt mai confortabil purtînd-o. Cîteodată nici nu îmi mai dau seama că o am pe cap!

2,5 milioane de euro e noul salariu al lui Chivu la Inter: a scăzut de la 5,5 milioane de euro/an

"Surprizele de la Euro mi s-au părut jocul complet schimbat al Italiei, Ballotelli, Fabregas ca vîrf «ascuns» şi un Pirlo care a jucat aşa cum nu l-am mai văzut niciodată! Păcat că Italia a ajuns în finală fără benzină!"
CRISTI CHIVU

"Mi-aş dori ca Olanda să joace contra noastră, în preliminariile pentru Mondiale, la fel de slab ca la Euro. Am vorbit şi cu Sneijder, care era complet dezamăgit de turneul final. Au însă timp şi resurse să se regenereze"
CRISTI CHIVU

"La finalul carierei, mă stabilesc în România cu familia. Destul sînt plecat de acasă de 14 ani! Eu şi cînd am cîte două, trei zile libere, tot în ţară fug un pic!"
CRISTI CHIVU

Atenţionare către Tamaş
Chivu răspunde prin deviere la întrebarea dacă n-a comis o greşeală cînd i-a luat apărarea repetat lui Tamaş după ieşirile extrasportive ale fundaşului de la WBA: "Am protejat grupul, nu pe Gabi! Greşelile nu pleacă de la rezultate, ci de la comportament. Degeaba discutăm, batem palma, «Nu mai fac!», iar la următoarea convocare o iei de la capăt! Eventual îi repet de şapte-opt ori lui fi-mea, care are trei ani, nu unui om matur, care trebuie să aibă capul pe umeri".

Modă şi pupici cu Natalia şi Anastasia
Universul lui Cristi şi Adelina se învîrte permanent în jurul celor două fiice, Natalia (3 ani) şi Anastasia (2 ani), cărora le place să "valseze" precum modelele pe podiumul prezentărilor de modă şi, simpatice, să se pupe reciproc! Cristi: "Ne-am bucurat împreună de o vacanţă superbă în Grecia. Cea mare e «atleta» familiei, aleargă tot timpul prin casă. Zilele trecute ne-am şi speriat, pentru că a căzut şi s-a lovit puternic la nas, dar medicii ne-au spus că nu e nimic îngrijorător. Doar o contuzie!".

Despre
Torje: "La Udinese era pus să joace în spatele lui Di Natale, într-o zonă în care, în Serie A, mijlocaşii mănîncă copii vii! Lui îi convine în bandă, să dribleze, să centreze. Mutarea la Granada îi va fi benefică, are nevoie să joace"

Lobonţ: "Cred că, la «naţională», ar accepta să fie şi rezervă sau să fie trimis în tribună la meci, numai să poată ajuta la pregătirea partidelor. El e un om de grup, ştie să comunice în vestiar, iar pe teren îmi făcea mie capul mare cu strigătele lui!"

Papp: "Chievo e o echipă unde se va putea evidenţia. Se apără, joacă organizat, cîştigă cam tot acasă şi aşa se salvează de obicei de la retrogradare. Îl sfătuiesc să nu citească deloc presa, care te condiţionează şi rişti deseori să te încarci negativ"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
toni_fcsb
toni_fcsb  •  04 Iulie 2012, 12:10

Excelent interviul cu Cristi! Felicitari celor de la GSP pentru munca si multa sanatate interistului (nu milanezului, ca doar nu joaca la Milan). Te asteptam sa revii la nationala Capitane!

alex_777
alex_777  •  04 Iulie 2012, 12:05

Ar fi ideal si nu ne-am supara daca ai fi presedinte macar jumatate din cat au condus hotii astia !!!

botizan
botizan  •  04 Iulie 2012, 11:22
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Cine dreacu era pe val ???? Inter ? ...nici atunci nu se compara cu Real

Vezi toate comentariile (12)
Comentează