FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Culisele neștiute ale unui Euro de vis pentru România: „Rădoi m-a dezamăgit, nu am fost chemat nici la sărbătoare. Mi-a promis că merg în Italia, dar n-a mai răspuns la telefon”

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2023 13:05 / Actualizat marti, 18 aprilie 2023 15:07

Titular în 60 la sută dintre meciurile naționalei U21 în campania de calificare pentru Euro 2019, fundașul Andrei Radu (26 de ani) a dezvăluit în premieră la GSP Live că a fost dezamăgit de selecționerul Mirel Rădoi care i-a promis că-l va lua la turneul final din Italia, după care nu i-a mai răspuns la telefon. 

În vara lui 2019, naționala U21 a României a făcut o performanță importantă, mergând până în semifinalele turneului final al Campionatului European de tineret. În cele patru partide jucate în Italia, fundaș stânga a fost actualul rapidist Florin Ștefan, omul care a evoluat titular în ultimele patru partide din preliminarii. 

Titular în celelalte 6 meciuri de calificare, Andrei Radu - vărul portarului Ionuț Radu - nu a făcut parte nici măcar din lotul pentru Italia, deși nu era accidentat sau suspendat. 

Pep Guardiola a lăudat stilul de joc impus de un fost jucător din Liga 1, actual antrenor în Premier League: „E echipa care construiește cel mai bine”
ANGLIA
Pep Guardiola a lăudat stilul de joc impus de un fost jucător din Liga 1, actual antrenor în Premier League: „E echipa care construiește cel mai bine”

Andrei Radu fusese fundașul stânga folosit de Daniel Isăilă, selecționerul cu care România a început campania de calificare. “Acest lot și rezultatele nu au apărut dintr-o dată. Acest lot a fost format cu mult înainte de Euro, au fost selecții. 

Daniel Isăilă făcuse acest lot după multe meciuri, am avut multe amicale, au fost momente când am avut pauză de la echipele de club și nu mergeam acasă, veneam la Mogoșoaia sau la Buftea să ne pregătim, să încerce să ne creeze niște automatisme în strategia jocului. 

Asta a dat și puterea grupului. Ne înțelegeam foarte bine între noi, toți eram prieteni. Jucasem multe meciuri împreună la loturile naționale, de la 14, 15 ani. Aveam încredere unul în celălalt”, a declarat fundașul de la PAS Giannina (Grecia) în direct la GSP Live. 

Culisele neștiute ale unui Euro de vis pentru România: „Rădoi m-a dezamăgit, nu am fost chemat nici la sărbătoare. Mi-a promis că merg în Italia, dar n-a mai răspuns la telefon”
Andrei Radu, în meciul cu Țara Galilor din preliminariile Euro 2019 de tineret

A fost un sentiment extraordinar când am reușit să ne calificăm. Majoritatea persoanelor din jurul echipei naționalei nu aveau încredere în acel lot, nu aveau încredere în noi individual. Auzeam și noi discuțiile, toată lumea din jurul echipei vorbea. Nici presa nu prea avea încredere în noi.

- Andrei Radu, fost internațional de tineret

56,44 la sutăeste procentajul minutelor jucate de Andrei Radu din totalul preliminariilor Euro 2019. Radu a fost pe teren în 508 din cele 900 de minute disputate de naționala României în cele 10 meciuri oficiale cu Elveția, Portugalia, Bosnia, Țara Galilor și Liechtenstein

După șase meciuri fără înfrângere, Daniel Isăilă a părăsit naționala de tineret pentru a antrena în Arabia Saudită, la Al Hazm. Din acel moment, noul selecționer Mirel Rădoi l-a ignorat pe Andrei Radu, care n-a mai fost convocat pentru nicio partidă oficială. 

“Eram jucător la CFR Cluj și un meci care conta (n.r. - 2-0 cu Țara Galilor) s-a jucat pe stadionul din Cluj, iar eu nu am fost chemat nici măcar la sărbătoarea de după joc. După meci s-a făcut o masă cu echipa, nu am fost chemat nici măcar acolo. Am fost sunat însă să nu fac scandal și să nu vorbesc cu presa, că nu are rost. Eu am spus că nu-mi doresc niciun conflict cu nimeni. 

Pe mine m-a deranjat că, după tot acest proces îndelungat de construire a acelei echipe pe care poate că Mirel Rădoi nu l-a știut, nu am fost convocat nici măcar în cadrul lotului”, spune Radu. 

Telefonul de la Mirel Rădoi și promisiunea selecționerului pentru Andrei Radu

Nemulțumit de decizia selecționerului, fundașul a primit un telefon de la Rădoi chiar înaintea ultimelor meciuri din grupă:

“Am apreciat că m-a sunat. Nemulțumirea mea a fost auzită. Era normală, am jucat în 60 la sută din meciuri, cel mai multe ca integralist. Au fost meciuri grele, cu Elveția și Țara Galilor în deplasare, cu Portugalia. Mi-aș fi dorit măcar să fiu alături de echipă când se culegeau roadele acestui parcurs. 

Mi-a spus că asta a fost decizia lui, bazată pe faptul că nu prindeam foarte multe minute la CFR. El a considerat că așa e mai bine, să aducă jucători care joacă. Eu i-am dat exemplu și i-am explicat că mai erau alți jucători din cadrul lotului care nu jucau la cluburi (n.r. - în victoria din Portugalia, pe teren ca fundaș stânga a intrat după pauză Florin Borța, pe atunci la CSU Craiova), dar erau convocați la națională. Jucaseră mai puțin decât mine și poate jucau la echipe care nu erau de nivelul CFR. El mi-a spus că așa și-a creat tactica pentru aceste meciuri. Considera că era nevoie de alt stil de jucători pentru aceste meciuri. 

I-am zis că înțeleg, că nu e nicio problemă. I-am spus clar, direct, care e nemulțumirea mea. Voiam să fiu și eu alături de colegii mei. Mi-a spus că nu e niciun fel de problemă, că nu sunt atât de importante meciurile astea și că echipa era deja 99 la sută calificată. 

Culisele neștiute ale unui Euro de vis pentru România: „Rădoi m-a dezamăgit, nu am fost chemat nici la sărbătoare. Mi-a promis că merg în Italia, dar n-a mai răspuns la telefon”
Mirel Rădoi dă indicații în timpul semifinalei cu Germania, de la Euro 2019

Mi-a spus să stau liniștit și că va lua în considerare faptul că sunt un băiat ok, un caracter bun și că voi fi alături de echipă la Euro, în Italia. I-am zis că mi-aș fi dorit să fiu acolo, că poate echipa va avea nevoie de mine în teren într-un moment mai dificil, iar eu să fiu acasă, în fața televizorului. Asta mă măcina, mă deranja

- Andrei Radu, fost internațional de tineret

Mi-a spus că îi place cum gândesc și că se bucură că are jucători cu această atitudinea. Că și-ar fi dorit ca majoritatea jucătorilor să fi avut atitudinea asta. Mi-a promis că voi fi la Euro, în Italia, că așa este normal. Că vrea să mă răsplătească pentru efortul pe care l-am depus la echipa națională în calificări. Mi-a transmis că dacă voi avea nevoie de ceva, de un sfat, de vreo problemă îl pot suna oricând”.

Andrei Radu, despre Mirel Rădoi:  „Nu mi-a răspuns la telefon”

Andrei Radu a dezvăluit la GSP Live un alt motiv pentru care fusese sunat de Rădoi: 

“A vrut să-mi spună că nu ar fi normal să creez un conflict cu el sau cu altcineva, să nu vorbesc prin presă. Când am văzut că nu am fost convocat la Euro, l-am sunat. Voiam să-l întreb măcar de ce nu s-a ținut de cuvânt, însă nu mi-a mai răspuns la telefon. M-a dezamăgit. Cum m-a sunat când eram foarte supărat și nemulțumit, mă așteptam să-mi dea măcar o explicație.

Mie mi s-a părut foarte urât faptul că nu am fost alături de colegii mei atunci când s-a sărbătorit calificarea. Nu mi s-a părut normal să nu fac parte nici măcar din lotul lărgit. M-am uitat la meciurile de la turneul final și m-am bucurat pentru fiecare meci. Mi-aș fi dorit să joc și eu măcar 5 minute, să dau totul pentru echipă”. 

Cu Florin Ștefan titular pe postul de fundaș stânga, România U21 a învins Croația (4-1), Anglia (4-2), a făcut egal cu Franța (0-0) și a pierdut semifinala cu Germania (2-4). În toamna lui 2019, Mirel Rădoi a preluat postul de selecționer al primei reprezentative, însă naționala a ratat calificările la Euro 2021 și Mondialul din 2020. 

După o experiență scurtă la CSU Craiova, Rădoi antrenează acum în Arabia Saudită, la Al Tai. 

Aflat în lotul lui CFR Cluj în sezonul 2018-2019, Andrei Radu a fost împrumutat apoi la Concordia Chiajna și Poli Iași, după care a prins un transfer gratis la Dinamo, însă a retrogradat vara trecută. După 6 luni fără echipă, Radu a semnat în februarie cu PAS Giannina din Grecia. 

Citește și alte articole:

Fost fundaș la Dinamo, dezvăluiri incredibile despre situația de la club: „Au fost situații în care ne cumpăram singuri paste” + „Am renunțat la 70.000 de euro. Mai am de luat de la ei 8.000 de euro”
GSP LIVE
Fost fundaș la Dinamo, dezvăluiri incredibile despre situația de la club: „Au fost situații în care ne cumpăram singuri paste” + „Am renunțat la 70.000 de euro. Mai am de luat de la ei 8.000 de euro”
Steaua - Dinamo, sub FCSB - Farul ca număr de spectatori. Decizia care a lămurit totul
CSA STEAUA - DINAMO
Steaua - Dinamo, sub FCSB - Farul ca număr de spectatori. Decizia care a lămurit totul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
gigimarga2
gigimarga2  •  13 Iunie 2023, 14:21
Postat de laur_gr pe 18 Aprilie 2023, 16:01

Nici nu merta sa mearga in Italia din moment ce comenteaza deciziile antrenorului. Problema lui e ca n-a facut o excursie in Italia?? Pe bune?! In loc sa se bucure pentru rezultatele echipei, el se exclude automat prin acest comportament.

Nepoate, omul dezvaluie anumite lacune de caracter ale lui Radoi. Ce nu pricepi. E foarte bine că ne arata ca dincolo de Rols Roys uri , Philipe Pathek uri , etc *** Deci la Radoi , afara i vopsit gardul si n ăuntru i leopardu. Pricepusi ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigimarga2
gigimarga2  •  13 Iunie 2023, 14:16
Postat de gigimarga2 pe 13 Iunie 2023, 14:11

Dacă era baiatul tau în locul lui îl mai caracterizai drept plângăcios ???

Sorry , era pentru leu.mr

gigimarga2
gigimarga2  •  13 Iunie 2023, 14:14
Postat de leu.mr pe 18 Aprilie 2023, 15:43

De cind au aparut retelele de tembelizare e plin de plingaciosi peste tot ...

Daca era baiatul tau în locul lui , îl mai caracterizai drept plângacios ???

Vezi toate comentariile (11)
Comentează