FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Cvartetul de selecţioneri a preluat oficial de ieri loturile de juniori: ”Ştiţi ce înseamnă acest tricou?”

Articol de , - Publicat joi, 17 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 16 iulie 2014 22:02

Mesajul e cules din discursul lui Gabriel Manolache. Selecţionerul celui mai tînăr lot a explicat că misiunea cea mai importantă şi mai grea a noilor antrenori va fi aceea de a-i responsabiliza pe jucători atunci cînd vin la acţiunile ”naţionalelor”


Aleşi printr-o procedură de selecţie de CV şi interviuri, noii selecţioneri ai reprezentativelor de juniori au avut parte ieri de prezentarea oficială. Doru Isac (U19), Andrei Spier (U18), Adrian Boingiu (U16) şi Gabriel Manolache (U15) vor avea contracte pentru un an de zile, cu un salariu lunar de 1.800 de euro. Primii doi, cu activitate în Franţa, Germania, Asia şi Africa, s-au plasat în dreapta prezidiului, iar ceilalţi doi, reveniţi la loturile juvenile, au ocupat colţul opus, toţi cu o mină entuziastă la început de drum.

Dintre cei patru, numai Isac va fi însă implicat în acest an într-o campanie de calificare pentru Euro 2015. Pe 8, 10 şi 13 octombrie, "tricolorii" U19 vor trage în preliminarii într-o grupă cu Cipru, Muntenegru şi Georgia. Turneul se va disputa în Georgia, iar primele două vor merge în Turul de Elită.

Cei patru au punctat că, în afara jucătorilor din ţară, se vor apleca şi asupra potenţialului extern. "Va fi important să ascultăm şi recomandările cluburilor sau informările oamenilor din fotbal, dar vom avea şi propriile demersuri de observare şi selecţie în ţară. Vă dau un exemplu. În urmă cu cîţiva ani, un observator mi-a semnalat că a văzut la un meci la Brad un puşti foarte talentat. M-am interesat, l-am chemat la o acţiune şi n-a mai plecat de la loturi. Copilul se numea Alexandru Maxim, iar numele lui poate vă spune ceva!", a povestit Boingiu.

Selecţionerul de la U16 l-a nominalizat pe Contra drept cap de listă între jucătorii lansaţi de-a lungul anilor, în timp ce Gabriel Manolache a fost mai nuanţat: "Pe Rîpă l-am selectat şi l-am crescut, l-am adus şi la lotul naţional. Dar Daniel Orac mi-a fost un jucător foarte drag, care s-a pierdut însă pe drum".
Şi a lansat apoi misiunea numărul unu, enunţată în timp ce ridica de pe masă echipamentul galben al "tricolorilor": "În primul rînd, trebuie să-i facem pe puşti să conştientizeze ce înseamnă a îmbrăca acest tricou!". Grea ţintă, la cîte dovezi de teribilism, ignoranţă şi infantilism s-au adunat la loturile juvenile în ultimii ani!

"Caracterul e foarte important, jucătorii trebuie selectaţi în aşa fel încît să nu distrugă spiritul de echipă. Ei trebuie să înţeleagă că fotbalul le oferă o şansă enormă în viaţă, se pot realiza cu ajutorul fotbalului şi pot fi mîndri că reprezintă România"
Andrei Spier, pentru frf.ro

"Am primit de ziua mea o carte, «Învaţă să cîştigi murdar!», din care ne putem inspira. Îmi place presiunea, face parte din meserie! Urmează o perioadă mai grea, în care va trebui să construim o echipă capabilă să obţină calificarea, dar sînt optimist"
Doru Isac, pentru frf.ro


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
dannicola
dannicola  •  17 Iulie 2014, 14:30

Sper ca s-au facut contracte pentru obiectiv? Astfel ne trezim iar ca avem niste vesnici "specialisti"? Sper ca s-au fixat si primele de calificare, ca si garantiile pentru necalificare (ca sa fie totul echitabil!!)? Sper!!, dar sa nu fie ca in banc - spermatale!!!

john.peris
john.peris  •  17 Iulie 2014, 10:35

O prima impresie excelenta, felicitari domnului Burleanu, spor la treaba domnilor !

brancusi
brancusi  •  17 Iulie 2014, 10:19

Sa dea Dumnezeu sa gresesc,dar cred ca petarda Isac va fasai extrem de rapid.L-am mentionat in special,fiindca a fost umflat ca gogoasa si i s-a facut o reclama mai ceva decat la "Coccolino"!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează