FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

De ce nu a mers Edi Iordănescu la tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor » Detalii de ultimă oră despre selecționer

Edi Iordănescu // FOTO: Cristi Preda
Edi Iordănescu // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 10:09 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 13:12

Naționala României are din nou emoții, pentru că joi, 8 februarie, începând cu ora 19:00, la Paris, are loc tragerea la sorți pentru grupele Ligii Națiunilor. La evenimentul din Franța nu va participa selecționerul Edi Iordănescu.

Reprezentanții României a plecat în această dimineață spre Paris, pentru a asista la tragerea la sorți. Din delegație nu a făcut parte selecționerul Edi Iordănescu. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a explicat că această absență a fost cauzată de niște probleme de sănătate ale antrenorului.

Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep: ce a declarat când a ieșit de la Tribunal + cină cu Mouratoglou
HALEP, AUDIATĂ LA TAS
Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep: ce a declarat când a ieșit de la Tribunal + cină cu Mouratoglou

De ce Edi Iordănescu nu a mers la tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor

„Edi Iordănescu a fost foarte bolnav. Toată familia lui a fost. Edi nu se simte bine nici acum. A avut o gripă foarte puternică. 

O să merg eu cu Jerry Gane (n.r- secundul naționalei) și secretarul general (n.r- Radu Vișan). Ne vom întoarce vineri. Președintele FRF a plecat deja pentru că e congres UEFA acolo”, a declarat Mihai Stoichiță la Fanatik.

Va fi a patra ediție a Ligii Națiunilor. După ce a terminat pe ultimul loc grupa cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru, România a retrogradat și va fi în Liga C, la fel ca la ediția inaugurală, din sezonul 2018/2019.

Urnele din care vor fi extrase grupele Ligii Națiunilor. România va fi în grupa C

Liga A

  • Urna 1: Spania, Croația Italia, Olanda
  • Urna 2: Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria
  • Urna 3: Elveția, Germania, Polonia, Franța
  • Urna 4: Israel, Bosnia, Serbia, Scoția

Liga B

  • Urna 1: Austria, Cehia, Anglia, Țara Galilor
  • Urna 2: Finlanda, Ucraina, Islanda, Norvegia
  • Urna 3: Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru
  • Urna 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan

Liga C

  • Urna 1România, Suedia, Armenia, Luxemburg
  • Urna 2: Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe
  • Urna 3: Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru
  • Urna 4: Belarus, Lituania / Gibraltar, Estonia, Letonia

Liga D

  • Urna 1: Lituania / Gibraltar, Moldova
  • Urna 2: Malta, Andorra, San Marino, Liechtenstein

Schimbare majoră pentru această ediție de Liga Națiunilor 

În viitoarea ediție de Liga Națiunilor, în Liga B nu vor promova doar câștigătoarele de grupă din Liga C. O șansă vor avea și echipele care vor termina pe locul 2, urmând ca acestea să înfrunte formațiile de pe locul 3 în grupele din Liga B.

Programul în Liga Națiunilor 2024/2025

  • Etapa 1: 5-7 septembrie 2024
  • Etapa 2: 8-10 septembrie 2024
  • Etapa 3: 10-12 octombrie 2024
  • Etapa 4: 13-15 octombrie 2024
  • Etapa 5: 14-16 noiembrie 2024
  • Etapa 6: 17-19 noiembrie 2024

Importanța Ligii Națiunilor 2024/2025 pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2026

Cu biletele pentru EURO 2024 deja obținute, România va avea ca următoare mare țintă calificarea la Campionatul Mondial din 2026, la care vor participa 16 naționale europene, 12 câștigătoare de grupă plus 4 formații stabilite de jocuri de baraj. 

Parcursul din Liga Națiunilor este important în această perspectivă. Motivul? La barajul pentru calificarea la Mondial vor participa cele 12 echipe care termină grupele preliminare pe poziția secundă, plus cele mai bune 4 câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor care nu termină grupele preliminare pe una dintre primele două poziții.

VIDEO Răzvan Burleanu, detalii despre biletele pe care fanii români le vor primi pentru EURO

Citește și: 

Anamaria Prodan se implică la FCSB! Cum încearcă să-l ajute pe Gigi Becali: „I-am propus foarte multe oferte”
FCSB
Anamaria Prodan se implică la FCSB! Cum încearcă să-l ajute pe Gigi Becali: „I-am propus foarte multe oferte”
Record all-time de străini în Superliga, nici Hagi nu mai are „marfă
RECORD
Record all-time de străini în Superliga, nici Hagi nu mai are „marfă"! + Echipele care vor avea cele mai mari probleme cu „Regula 5+6”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
MaxiP
MaxiP  •  07 Februarie 2024, 14:18
Postat de 21lva pe 07 Februarie 2024, 12:32

România și Luxemburg în aceeași urnă valorică. Acolo ne-a dus impostorul Stoichiță. Ăla care-și dădea demisia dacă nu ne calificam. L-a apucat brusc moralitatea. Dar când ne-a adus la nivel cu Luxemburg nu-și mai asuma. Ce grețoși..

Ok, la fel de bine putem concluziona ca acolo a ajuns Luxemburg, care nu a fost departe nici de calificarea la Campionatul European. Adica un lucru este cert, Luxemburg e echipa europeana cu cel mai remarcabil progres in ultimii 10 ani, progres absolut major care a dus o echipa de nivel de amatori la una de nivel mediu european, adica echipa aia clar nu mai e ce a fost. La fel de bine putem concluziona ca Anglia a ajuns in afara primelor 16 echipe europene, dar de fapt e vicecampioana europeana en-titre si sfertfinalista la ultimul Mondial, ceea ce iar contrazice putin faptele aratate de aceasta liga europeana, pentru ca la turneele majore, n-a lipsit deloc din primele 16 in Europa. De altfel si Romania, e printre cele 24 echipe participante la European, competitie net superioara competitiei care nu ne arata in primele 32. Deci cumva faptele se contrazic. Sa ne intelegem, asta nu o spun ca sa-i iau apararea lui Stoichita, care e un intrus in federatie si aparent complet incompetent, dar argumentele aduse de tine sunt usor contraargumentate de altele.

21lva
21lva  •  07 Februarie 2024, 12:32

România și Luxemburg în aceeași urnă valorică. Acolo ne-a dus impostorul Stoichiță. Ăla care-și dădea demisia dacă nu ne calificam. L-a apucat brusc moralitatea. Dar când ne-a adus la nivel cu Luxemburg nu-și mai asuma. Ce grețoși..

username_2
username_2  •  07 Februarie 2024, 12:22

a reapărut gripa după ce doi ani gripa și răceala s-au chemat covid...altfel, e bine, la tragere cu Tom și Jerry

Vezi toate comentariile (8)
Comentează