FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA 1-1

De ce seamănă naționala României cu un erou al filmelor western » Degetul lipsă

Degetul ciunt al actorului Lee Van Cleef în filmul ”The Good, The Bad and The Ugly”
Degetul ciunt al actorului Lee Van Cleef în filmul ”The Good, The Bad and The Ugly”

Articol de - Publicat sambata, 10 octombrie 2015 00:00

Golurile vor veni cînd vom înceta să apăsăm trăgaciul cu oricare altă parte a corpului în afara mîinilor.

Numele lui Lee Van Cleef sună a "naţionala" Olandei, dar de vină e doar prepoziţia batavă. E un actor american rodat în filmele western ale lui Sergio Leone, unde se-nfrăţea şi despărţea des de personajele interpretate de Clint Eastwood.

Numele lui Stancu, Keşeru şi Chipciu sună a "naţionala" României, dar de vină e doar lipsa unui atacant care, surpriză!, ar trebui să înscrie şi goluri. Acum două zile, au împărţit paginile ziarului cu Gerd Muller. Tare, nu?

În duelul final din "The Good, The Bad and The Ugly", mîna lui Angel Eyes, banditul jucat de Van Cleef, se apropie de brîu cu un deget ciunt. În meciul cu Finlanda, tripleta amintită se apropie des de poarta lui Hradecky. Cu finalizări la fel de boante.

Search pe Google. De unde degetul lipsă al lui Van Cleef, defect al mîinii care trebuia să apese trăgaciul? "Add new tab" pentru Stancu, Keşeru, Chipciu. De unde lipsa de reuşită?

Actorul şi-a pierdut degetul în timp ce-i construia o căsuţă pentru păpuşi fetiţei sale. Te amuză. Tocmai el, inamicul tuturor, omul pe care-l vrei doborît.

La Keşeru te amuză altceva. Glumele de după meci. Nu te întrebi unde i-a scăpat pofta de gol, ci dacă a avut-o vreodată. Un sezon reuşit la Angers, în liga a doua franceză, cîteva goluri la Steaua. În rest, nimic în Ligue 1, alungat din Qatar. Stancu declara sincer, "nu mă aşteptam să fiu convocat". De Chipciu nimic, ne-a obişnuit să batem cu 20-0.

Lee Van Cleef nu trebuia să joace în filmul care l-a făcut celebru. Era rolul lui Charles Bronson.

Keşeru, Chipciu sau Stancu nu trebuiau să joace joi. Dar noi n-avem un Charles Bronson de careu. Nici măcar un mini-Bronson. Hai să vedem vîrfurile de perspectivă din ultimii ani. Himcinschi, Vînă, Gavra, chiar şi Tudorie. Bază de gumă pe teren nisipos. Să-i aşteptăm pe Ivan, Sîntean sau Moldoveanu?

Cu degetul lipsă, Van Cleef a rămas în istoria filmului western. Alături de Eastwood, Wallach, Wayne.

Cu degetul lipsă, România poate rămîne în istoria Euro. În sens negativ. Îi vedeţi pe Stancu, Keşeru şi Chipciu după Dumitrache, Cămătaru, Lăcătuş, Răducioiu, Viorel Moldovan, Adi Ilie, chiar şi Mutu? Eu nu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  10 Octombrie 2015, 16:59
Postat de ovidiu_3003 pe 10 Octombrie 2015, 15:50

...Ivan este cel mai bun atacant din tara ...dar nu l vede nimeni ...vor numai stelisti ...

culca te

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Octombrie 2015, 15:50

...Ivan este cel mai bun atacant din tara ...dar nu l vede nimeni ...vor numai stelisti ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează