FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA

Decizia luată de Slovacia, adversara României la Euro 2024, după ce selecționerul s-a înțeles cu Napoli

Francesco Calzona, selecționerul Slovaciei, în negocieri finale cu Napoli. Foto: Imago
Francesco Calzona, selecționerul Slovaciei, în negocieri finale cu Napoli. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2024 17:16 / Actualizat luni, 19 februarie 2024 20:04

Francesco Calzona (55 de ani), selecționer al Slovaciei, ar putea fi anunțat ,în scurt timp, noul antrenor al lui Napoli. Walter Mazzarri a condus luni ultimul antrenament pentru „i partenopei”, astfel că cel care pregătește viitoarea adversară a României la Euro 2024 a plecat deja în Italia pentru negocierile finale.

După egalul înregistrat sâmbătă, cu Genoa, scor 1-1, Aurelio De Laurentiis a decis să facă o schimbare capitală pe banca tehnică, pentru ca șansele la un loc de Liga Campionilor să nu scadă și mai mult.

Napoli se află pe locul 9 în Serie A, la 9 puncte în spatele Atalantei, ocupanta poziției 4, ultima care duce în Champions.

Slovacia își lasă selecționerul să o antreneze și pe Napoli

Francesco Calzona a solicitat federației permisiunea de a pregăti, în același timp, și echipa de club cu care negociază și a obținut un aviz favorabil, scrie presa din Slovacia, motiv pentru care selecționerul a plecat la Napoli pentru a pune la punct ultimele detalii. Potrivit ultimelor informații, urmează să semneze contractul în această seară.

Deși jurnaliștii italieni au susținut că Marek Hamsik, jucător emblematic pentru Napoli, ar putea fi în staff-ul lui Calzona, mutarea fostului mijlocaș se amână, în acest moment.

  • Francesco Calzona a preluat naționala Slovaciei în 2022 și a reușit calificarea la Euro 2024 dintr-o grupă din care au mai făcut parte Portugalia, Luxemburg, Islanda, Bosnia și Liechtenstein

Tehnicianul italian a mai lucrat la formația de sub Vezuviu în mandatele lui Luciano Spalletti, respectiv Maurizio Sarri. În trecut, a mai activat tot ca secund la Cagliari, Empoli, Sorrento, Alessandria și Perugia.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Cum a schimbat Edi Iordănescu fața echipei naționale

Calzona, prieten cu Sarri, distribuitor de cafea în timpul liber

Povestea antrenorului din Peninsulă este una interesantă și relevă o pasiune fără margini. Francesco Calzona nu a performat în cariera de fotbalist, dar a făcut tot posibilul pentru a reuși pe banca tehnică.

În 2000, pe când activa ca antrenor-jucător la clubul toscan Tegoleto, italianul distribuia, în timpul liber, cafea către diverse restaurante din zonă, ceea ce presupunea un efort peste limite, dar care îi asigura un venit financiar acceptabil.

Când nu a mai reușit să „împace” cele două job-uri, l-a recomandat la echipa pe care o pregătea pe prietenul său Maurizio Sarri, bancher pe atunci. Cei doi obișnuiau să se vadă constant într-un bar din micuța urbe Matassino, acolo unde „fumau zece țigări într-o oră, timp în care discutau tactici, contraatacuri, scheme”, după cum nota cotidianul Gazzetta dello Sport.

În 2022, un telefon primit de la Marek Hamsik i-a schimbat complet cursul carierei.

„Marek m-a sunat să mă întrebe dacă sunt interesat să merg la un interviu cu Federația. M-a pus în contact cu oamenii de acolo, ne-am întâlnit, am vorbit și mi-au oferit un contract. Îmi plac provocările grele, zona de confort nu e pentru mine. Îmi place adrenalina. Nu știam cum va merge în Slovacia, dar a meritat”
- Francesco Calzona, selecționer al Slovaciei

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cât va încasa Mbappe la Real Madrid: oferta e considerabil mai mică decât era în 2022!
SPANIA
Cât va încasa Mbappe la Real Madrid: oferta e considerabil mai mică decât era în 2022!
Marele Zdenek Zeman a fost operat de urgență. Nu o va mai pregăti pe Pescara!
ITALIA
Marele Zdenek Zeman a fost operat de urgență. Nu o va mai pregăti pe Pescara!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
forumeer
forumeer  •  20 Februarie 2024, 12:06

Sa nu ne miram daca ne bate Slovacia...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează