FOTBAL  »  NATIONALA  »  CM 2018

Deja-vu cu fiori » Încheiem preliminariile CM la fel ca la dezastrul din 2003, cu Danemarca în deplasare

Articol de , - Publicat luni, 27 iulie 2015 00:00

În ultimul meci al preliminariilor Euro 2004, România a fost egalată la ultima fază de Laursen şi a ratat calificarea la turneul final. Pe bancă erau tot Iordănescu şi Olsen

Preliminariile CM din 2018 vor avea o ultimă staţie la Copenhaga. Probabil tot pe Parken. Acolo unde, pe 10 septembrie 2003, Danemarca ne bara drumul către Euro 2004 cu un gol în minutul 90+5, marcat de Laursen.

Era, la fel, ultima partidă a preliminariilor, iar victoria ne ducea la CE. Egalul, nu! Danezii au reacţionat deja, amintindu-şi de acelaşi moment, iar tabloidul Ekstrabladet a reacţionat ca atare: "Încheiem calificările acasă, cu România. Meci care ar putea fi, din nou, ca o finală!".

"Cel mai trist meci"

Atunci, golurile lui Mutu şi Pancu ne aduceau în avantaj, 2-1, după ce Tomasson deschisese scorul din penalty. Apoi, după un final plin de ratări, Dorinel Munteanu a executat repede un corner, danezii au plecat pe contraatac şi au înscris.

"A fost, de departe, cel mai trist meci din cariera mea. Nu ne mai gîndeam că putem rata prezenţa la CE", rememorează Daniel Pancu. Era a doua calificare ratată dureros. În 2002, Slovenia ne lăsa acasă după un baraj cu cîntec.

Eroul negativ, lanţ de electrocasnice

Urs Meier, arbitrul elveţian acuzat de români că a prelungit partida mai mult decît cele 4 minute indicate de la margine, s-a retras din activitate chiar după turneul final ratat de ai noştri. În 2004. A primit ameninţări cu moartea de la fanii "tricolori". Apoi, acuzat că a anulat un gol al Angliei la CE, într-un meci cu Portugalia din "sferturi" (Campbell, min. 89), a fost luat la ţintă de suporterii Albionului. Acum, deţine un lanţ de electrocasnice şi, pe timpul turneelor finale, e analist la televiziunea ZDF.

Danemarca - România 2-2

Preliminariile CE 2004, 10 septembrie 2003. Stadion Parken, 42.000 spectatori

Au marcat: Tomasson (35-pen), Laursen (90Ă5) / Mutu (61), Pancu (72)

Danemarca: Sorensen - Helveg, Laursen, Henriksen (cpt.), N. Jensen - Gravesen, Tomasson (55 C. Jensen), Wieghorst (80 Rommedahl) - Gronkjaer (64 Poulsen), Sand, Jorgensen. Selecţioner: Morten Olsen

România: Lobonţ - Stoican, Iencsi, Chivu (cpt.), Raţ - Fl. Dumitru (70 Cernat), Rădoi, Pancu, D. Munteanu - Ganea (67 Fl. Bratu), Mutu (90Ă2 Şoavă). Selecţioner: Anghel Iordănescu

Arbitru: Urs Meier (Elveţia)

"A fost dureros, am plîns de nervi la final, mi-am revenit foarte greu. Am avut calificarea în mînă, îmi răsar în minte foarte multe ocazii"
Daniel Pancu

4 victoriiplus 2 egaluri şi 3 înfrîngeri are România în cele 9 confruntări directe cu Danemarca. Ultima, 2-0 în 2014, amical

"E o grupă dificilă. Putea să fie şi mai rău, însă va fi greu. Din punctul meu de vedere, sînt două echipe cu care ne vom lupta pentru calificare, Danemarca şi Polonia"
Viorel Moldovan, secund România

"Pare o grupă extrem de echilibrată. Pînă şi Armenia şi Kazahstan pot produce surprize. Avem o grămadă de probleme, mi-e și frică să răspund la telefon, să nu aud vești proaste"
Daniel Isăilă, secund România

"E o grupă echilibrată, în nici un caz facilă. Danemarca e puternică, poate favorita grupei. Polonia e în creștere. Muntenegru este și ea o formație periculoasă"
Cornel Dinu, ex-selecționer România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
comabi
comabi  •  27 Iulie 2015, 11:49

Eu nu inteleg cat timp veti fi in continuare lipsiti de profesionalism. "Era, la fel, ultima partidă a preliminariilor, iar victoria ne ducea la CE" :))))))))) Sunteti amatori daca asa considerati. Nenea redactorul, cati ani aveai acum 12 ani, caci bag de seama ca omiti lucruri importante: Romania se califica la baraj, nicidecum la CE. Dragule, nici victoria, nici egalul nu ne ajutau sa prindem primul loc, ci doar al doilea, care ducea la baraj. Minimum de verificare ar trebui sa faceti inainte de a scrie. personal, pentru acest articol ti-as da un avertisment verbal ;).

helioglobalus
helioglobalus  •  27 Iulie 2015, 10:00

Cât de *** să fi să accepţi ca ultimul meci din grupă să fie cea mai grea deplasare?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează